Seuraa 
Viestejä3

Dosentti Markku Sainio on sivuuttanut kaikki fyysiset tutkimukset, koskien homeille herkistyneitä potilaita. Kaiken kaikkiaan hänen toimintansa hipoo eettisyyden rajoja. Hän on ollut suuri harmi vaikeasti sairaille potilaille, jotka jo vihdoinkin olisivat tarvinneet kunnollista hoitoa placebo-hömpän sijaan. Sainio ei myöskään ole suostunut paljastamaan omien hypoteesiensa lähteitä. Ilmeisesti mitään pätevää pohjaa hänen väitteilleen ei olekaan olemassa.

Suomessa on myös sellaisia asiantuntijalääkäreitä, jotka ovat aidosti olleet tekemisissä homepotilaiden kanssa ja tuntevat ja tietävät, mistä todella on kysymys. Miksi Tiede-lehteä ei kiinnosta haastatella heitä?

Yksi esimerkki "ympäristöherkkyydestä". Lahdessa remontoitiin homeinen keskustan terveysasema. Miljoonaremontista huolimatta muutamat työntekijät oireilivat vielä senkin jälkeen. Kului vähän aikaa ja osastoja alettiin sulkea, sillä sieltä saatiin tutkimuksilla tuloksena, että hometta oli edelleen. Tällä tavoin kaikista herkimmät joutuivat toimimaan kanarialintuina. Homeongelmien takana onkin usein se, että remontteja ei vain osata tehdä. Ei siis mikään nocebo- tms. ilmiö, vaan ihan oikea fyysinen reagointi ympäristössä oleville väärille altisteille.

Tällaisia terveisiä Markku Sainiolle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat