Ukkostekniikka kesyttää salaman

Ukkostekniikka kesyttää salaman

Salamointia Helsingissä 29. heinäkuuta 2012, jolloin Suomessa iski lähes 20 000 salamaa päivän aikana. Ennätysvuonna 2010 mitattiin noin 42 000 salamaa päivässä. Kuva: <span class="photographer">Timo Newton-Syms, Wikimedia Commons.</span>

Nytkin salamoi. Maapallolla on joka hetki käynnissä 1000–2000 ukonilmaa, joissa ukkospilvet purkavat sähkövaraustaan avaamalla ilmaan salamakanavia. Ukkosenjohdatin suojaa talon salamoinnin aiheuttamalta tulipalolta, mutta se ei riitä. Tietoyhteiskunnan älykodit pursuavat herkkää elektroniikkaa...Lue koko juttu

Kommentit (4)

Vierailija

Tuli mieleen DIY röngtenmasiina jos vähän taivuttaa ukkosenjohdatinta.

..Tosin taitaa sitä tulla jo muutenkin sen verran, että sopivalla kameralla saisi makeita otoksia. Ei tässä nyt siis mitään maailman ovelinta anopin murhaa ajateltu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Ukkosfoobikolle nämä kelit on myrkkyä. Tutkan avulla onneksi pysyy kartalla http://www.liminkaweather.info/wxradar.php Ei pääse yllättämään.

Mikähän siinä on, että ukkoset hyytyy aina tutkan kartalla näkyvän vihreän ruksin ylle? Kaartavat pitkiäkin matkoja ruksin luo päästäkseen ja hyytyvät sinne.

Ruksi on siis tutkan fyysinen sijainti. Karttaa voi zoomata hiirtä skrollaamalla.

Hämmentää.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Kai ne ukkoset jotenkin tykkää tutkista. Hanki sinäkin ukkostutka ja nauti.

 

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat