Kommentit (4)

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

O.T. Linkkaamasi Hesarin jutun alla on useitakin ajatuksia ja kommentteja. Jos vastaisin linkkaamalla pelkästään jonkun niistä, olisiko virittämäsi keskustelu haluamaasi?

Säikeen avaamisessa soisi olevan jotakin omaa panosta pelkän linkin sijaan.

ID10T
Seuraa 
Viestejä8372

Ottamatta kantaa aloituksen kieltämättä vähäiseen antiin aloittajan itsensä osalta, niin uskoisin kuitenkin, että yksilöiden väliset erot ovat huomattavasti suurempia kuin kansakuntien väliset. Kyllä Tanskassakin on mielenterveyspotilaita.

Kyseinen tutkimus saattaa ehkä osoittaa sen, että tanskalaisen DNA:n omaavalla henkilöllä on muita paremmat edellytykset onnellisuutteen, mutta käytännössähän pitkälti elinolot ja elämänkokemukset kuitenkin määrittävät sen miten onnelliseksi ihminen itsensä kokee. Jos tanskalaista syntyperää oleva ihminen joutuisi pakosti asumaan esim. Somaliassa, niin tuskin hän siellä itseään kovin onnelliseksi tuntisi. Ja tämä pitänee paikkansa riipumatta siitä, onko hänellä aiempaa kokemusta paremmmasta elämästä (on siis myöhemmällä iällä joutunut Somaliaan) vai onko hän syntynyt sinne tanskalaisten vanhempien jälkeläisenä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Ja tuskinpa ne tanskalaiset siirtolaisina USA:ssakaan kauhean paskoille paikoille ovat hakeutuneet. Käsittääkseni eri maiden siirtolaiset asettuivat mieluiten sellaisille alueille joiden ilmasto muistutti kotimaan ilmastoa?

Ehkäpä koko juttu on taas yksi muna vai kansa -hommeli. Ensin on muutama hyvägeeninen tyyppi sekalaisessa joukossa jossa on geenejä joka lähtöön, ja ympäristössään parhaiten viihtyvät ovat sitten noita onnellisuusgeenisiä jotka lisääntyvät ja viihtymättömät kuukahtelevat ennenaikojaan tai painelevat muille maille. Tarpeeksi vahvistuttuaan onnellisten geenit eivät enää niin vain heikkene eli ominaisuudesta on tullut vahva ja vallitseva, jolloinka he voivat sitten levittäytyä ihan minne vaan hyvät geeninsä säilyttäen.

Ilman hyvää eli käyttökelpoista ympäristöä tuskin mikään geeni kauaa porskuttaisi, kun se ei pääsisi valikoitumaan ja vahvistumaan. Eihän meillä olisi edes koko ihmislajia jos se ei olisi kehittynyt ympäristön aiheuttamassa valintapaineessa?

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Älä ole onnesi tiellä. Joo. Huolestunut ja tarkkaavainen on joutunut olemaan, niin kait se helposti jatkuu vastaisuudessakin. Varmaan voi olla geneettinenkin ominaisuus osaltaan tietyn alueellisuuden vuoksi.

Paljon sotimaan joutuneet arjessa ja jatkuvasti varpaillaan olleet kansat agressiivisempiä tai valppaampia? - Onnellisuus ei mielestäni ole ihan kauhean valpasta ainakaan, jos siihen liittyy rentouskin kuitenkin jollakin tapaa mielestäni.

Hyvin polkee.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat