Seuraa 
Viestejä8643

Lueskelin T&A artikkelia.

Megaliittitemppeleitä ja -peltoja ihmetellään tämän tästä. Jonkinlainen mahdollisuus on olemassa, että ne ovat muinaisia pankkeja. Megaliiteilla on voinut olla täsmällinen omistaja ja arvo. Bretagnen kivijärkäleisiin on myös merkitty puumerkit eli ilmiselvä omistusketju.

En ole tätä keksinyt aivan itse. Olen lukenut jostain tällaisen symbolisen omistamisen mallista liitettynä eräisiin pyöreisiin kiviin jossain saarella. Kysehän on siitä onko muinaisissa kulttuureissa ollut tarvetta säilöä omistus jotenkin pidemmäksi aikaa. Esimerkiksi karjaa ei voi jättää pitkälle matkalle lähdettäessä. Parempi on sitoa sen arvo johonkin sovittuun ja vaihtaa karjaa taas takaisin kun palaa reissusta. Tuskin kukaan voi väittää etteivät muinaiset ihmiset ole reissanneet. Ja luultavasti vaurain väki eniten.

Valtava massa on turvajärjestelmä. Varastaminen ei kertakaikkiaan onnistu huomaamatta. Ja toisaalta symbolinen arvo häviäisi, jos joku "uuden kuun" kivi lakkaisi olemasta sellainen. Varastetulla järkäleellä olisi vain kiven arvo. Eli turha varastaa ellei sitten halua tärvellä muuten vain jonkun omistusta. Luultavasti yhteisö palauttaisi tärvellyn tilalle uuden. Kysehän on vain siitä, että asiat muistetaan riittävästi. Omistus ylipäätään muistetaan kyllä sukupolvia ilman isompaa kirjanpitoakin. Hyviä ja säilyviä arvon määritteitä ovat mm. karja ja ihmistyö. Hyvän kokoisella megaliitilla voisi olla arvona vaikka 10.000 lammasta. Tai 10.000 työpäivää.

Sijoittelu tähtitieteellisellä perusteella olisi toissijainen asia. Onhan mukavaa isolla omistuksella jokin nimityskin. "Kevätpäivän tasauksen kivi". Aika paljon hienompi kuin euro-omistus.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (5)

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä13627

Ihan järkeenkäypiä teoreettisia skenarioita, rahanpalvontaa temppeleissä - ainakin huomattavasti uskottavampi teoria kuin esim UFOjen laskeutumispaikat ym.

Tuo ns pankkiteoria todistaisi sellaisenkin, että jo tuolloin olisi ollut olemassa varallisuuteen tukeutuva eliitti.

Olikohan silloin jo illuminatikin perustettu?

 

 

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Erikoinen ajatus joka ei ehkä tuulesta temmattu. Niissä ehkä voisi näkyä kaiverruksina jonkinlainen tukkimiehen kirjanpito mikäli talousjärjestelmästä kyse kun harvoin koko summaa pankeista kerralla nostetaan. Voihan monoliitit olla jotain tonttien merkkejäkin jotka mahdollisesti vaihdettu karjaan tai muuhun omaisuuteen kun karjan täytynyt lauduntaa jossain ja paimenen täytyy tietää mikä on oma sijainti. Sen tarkemmin megaliitteihin ja niiden merkintöihin en ole tutustunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Voisiko pyramideillakin olla jokin pankkiiritoimintoihin liittyvä merkitys?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

syytinki
Seuraa 
Viestejä9885

Noista megaliiteista en tiedä, mutta miksei niissä voinut piillä myös jonkinlainen pankkijärjästelmä. Vaikka niin, että kivi todisti yhteisön olevan velkaa jollekin patulle. Voi tietysti olla päinvastoinkin eli patu lahjoitti kiven jollekin jumalalle ja samalla tuli kansaakin ruokittua.

Pyramidit ovat yksi esimerkki. Faraot olivat varakasta väkeä ja varakkuudesta suuri osa oli viljaa. Mikäs sen hauskempaa kuin panna kansa töihin ja saa itelleen makeen muistomerkin ynnä popula ruokaa. Ei tarvitse pelätä, että se vilja mätänee jossain varastossa.

Temppelit taisivat olla jonkinlaisia pankkeja melkein joka kulttuurissa. Jos viisaita argeologisetiä ja -tätejä on uskominen. Temppeleissä ne rahanlainaajatkin rekkuloivat (ks. Raamattu). Kansa vei satoaan tai rahojaan säilöön temppeliin ja sai siitä todistuksen, jonka voi vaihtaa takaisin täpiksi toisessa temppelissä.

Pelkästään eliittiä varten homma ei pyörinyt.

jesper
Seuraa 
Viestejä782

Yksi hyvä kirja aiheesta on ilmeisesti Debt: The First 5000 Years. En ole lukenut, mutta tuota on ainakin kehuttu. Lopullista totuutta tämänpäivän tilanteesta tuo kirjakaan tuskin kertoo, perspektiiviä kuitenkin varmasti antaa.

Heed not my earthly lot, for it hath little of earth in it.
- Edgar Allan Poe

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat