Kommentit (4)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

10 m kanttiinsa oleva tila on tilavuudeltaan 1000 m3. Eli tuollainen tila riittää viideksi vuodeksi. 20 m kanttiinsa oleva tila riittäisi 40 vuodeksi. Tietenkin tila on tehtävä varsin pitkulaisena onkalona korkea-aktiiviselle ja elementtien välissä on oltava täytettä, mutta periaatteessa tilan tarve on aika pieni. Mielestäni.

Missä on selvityksiä energiajätteen käytöstä tulevaisuudessa? Kysehän on korkean energian jätteestä elementtien osalta. Vaikea ymmärtää ettei jossain kohdassa tule rajahinta vastaan, jotta korkea-aktiivinen kannattaa käyttää uudelleen. Käsittääkseni hankalat isotoopit voidaan myös polttaa säteilyttämällä nopeasti pois elementeistä.

 

 

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Hiilivoimalat tuottavat tuhkavuoria, joista on vaaraakin kun sade saa ne vyörymään. Siihen verraten ydinjäte on mitätön huoli paitsi poliittisena asiana.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5138

"Esimerkiksi Olkiluodon voimalaitokselta tuli viime vuonna 78 tonnia jätettä, joka vapautettiin ydinenergialain alaisesta valvonnasta. Siitä oli metalliromua 64 prosenttia ja jäteöljyä 6,4 prosenttia. Tällaiset jätelajit menevät tyypillisesti kierrätykseen ja uusiokäyttöön."

 

Ostaisitko sinä paistinpannun jonka tietäisit tehdyn Olkiluodon voimalaitoksen jätemetallista?

 

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä6657

olikohan tuossa vastaaja tahalleen väärinymmärtänyt kysymyksen. Tuossa kai ei nyt kysytty kuinka voimalan vessojen roskikseen kertyneet jätteet voidaan kierrättää. 

 

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat