Seuraa 
Viestejä4720

Miesten seksuaalinen häirintä on lisääntynyt
[size=85:1wmhubzy]julkaistu tänään klo 02:55, päivitetty tänään klo 06:39[/size:1wmhubzy]

Joka kahdeksas suomalainen mies on joutunut naisen seksuaalisen häirinnän kohteeksi kahden viime vuoden aikana. Alle 35-vuotiaista miehistä ahdistelua on kokenut joka viides. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen tiedot perustuvat Sosiaali- ja terveysministeriön teettämään tasa-arvobarometriin.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan miesten kokema häirintä on lisääntynyt viime vuosina. Nyt poliisissa tehty tutkimus on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Sen mukaan jopa joka viides miespoliisi on kokenut työssään seksuaalista häirintää.

Naisista seksuaalista häirintää on kokenut joka kolmas.

Seksuaalisen häirinnän määritteleminen ja sen tunnistaminen on ollut vaikeaa. Kesäkuun puolivälissä voimaan astunut uusi tasa-arvolaki määrittelee häirinnäksi epätoivotun koskettelun ohella myös sanalliset rivoudet ja härskit eleet.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan miesten on vaikea kertoa seksuaalisesta häirinnästä roolimallien takia. Häirinnästä voidaan tehdä vitsi, koska aina löytyy joku mies, joka ilmoittaa kaikki naiset tervetulleiksi ahdistelemaan häntäkin.

YLE Uutiset

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/07/m ... 45658.html

Onko foorumin miehissä seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutuneita? Miten olette reagoineet seksuaaliseen häirintään ja minkä tyyppisten naisten oletatte olevan herkempiä seksuaalista häirintää harrastamaan? Jos olette huomauttaneet teitä häirinneille naisille asiasta, miten he ovat reagoineet tähän? Onko kohtaamanne seksuaalinen häirintä ollut fyysistä vai verbaalista ja kumpi näistä on mielestänne ahdistavampaa sen kohteeksi jouduttaessa?

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (20)

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Olen joutunut kerran sivusta seuraajan asemassa olemaan tällaisessa naisen suorittamassa seksuaalisen häirinnän tapauksessa. Siinä eräs nainen, joka sattui olemaan tuttuni kouri paria nuorempaa miestä pakaroista sekä myöskin vihjaili kaikenlaista härskiä kahdelle miehelle (veljeksiä), joiden ilmeestä pystyi kyllä päättelemään, ettei ollut heille mieleinen kokemus. Noin viikon päästä sitten olimme tämän saman tuttavanaisen kanssa huvipaikassa käymässä ja satuin näkemään ko. herrat tämän naishenkilön mentyä juttelemaan jonkun muun tuttavansa kanssa itseni jäädessä yksin. Minut nähtyään ja tervehdittyään itseäni sitten kyselivät, että onko myös ko. nainen sinäkin päivänä siellä ja vastattuani myöntävästi pyysivät sitten etten kertoisi nähneeni heitä ja vilkuilivatkin vielä samalla, ympäriinsä siinä ollessaan halutessaan vältellä ko. naisen tapaamista. Olen myös kuullut eräältä toiselta mieheltä ihan työpaikalla tapahtuvasta seksuaalisesta häirinnästä, jossa sitten kostettiin miehelle tämän kieltäydyttyä naisen tarjouksista ja torjuttua tämän lähentelyt. Tuttavapiiriini kuulunut nainen oli naimisissa ja neljän lapsen äitikin, mutta eipä näyttänyt hidastavan sitten tuon tyyppistä aktiviteettia.

Itsellenikin on sattunut työpaikalla parin miehen suhteen, että ollaan lähennelty jatkuvasti, vaikka olen selvästi osoittanut sanallisestikin, etten henkilön käyttäytymisestä pidä enkä ole hänestä kiinnostunut, niin silti ollaan jatkettu vastalauseista huolimatta yhdessä tapauksessa, jossa meni niin pitkälle, että alkoi tehdä jo muidenkin paikalla ollessa, jolloin sitten räjähdin ja sain muutkin mukaan auttamaan henkilön sen tyyppisen käyttäytymisen lopettamisessa. Yritti vähätellä tekoaan ja jotenkin sitä itseänikin siitä syyttää, vaikka oli kaikkien tiedossa, etten ko. henkilöstä pitänyt. Toinen yritti painostaa seksisuhteeseen kanssaan erinäisin keinoin aina liian lähelle tunkien ja osittain näistä henkilöistä johtuen vaihdoin sitten työpaikkaa ja muutin toiselle paikkakunnalle. Molemmat näistä olivat tahoillaan naimisissa ja keski-iän ylittäneitä miehiä.

Sekä omalle kohdalleni että noiden miesten kohdallekin sattuneissa tapauksissa ne tekijät eivät näytä välittävän vastapuolen tunteista mitenkään, vaan oma halu on kaikkein tärkein. Tällaiset henkilöt myös toisinaan ovat vakaassa ja laillistetussa suhteessakin johonkin henkilöön ja silti menevät niin pitkälle, että jopa pilaavat jonkun toisen elämän pelkästään halutessaan painostaa tämän ryhtymään sukupuolisuhteeseen kanssaan tai sitten aiheuttavat stressiä jatkuvilla härskeillä jutuillaan henkilön selvästi esille tuomasta tämän pornoilijan käyttäytymiseen liittyvästä vastenmielisyydestä huolimatta. Nykyisin tämän tyyppinen käyttäytyminen on levinnyt nettiinkin, jolloin sitten ympäristölle ja valituille kohteille on tavallaan entistäkin helpompaa kasvottomana suoltaa sen tyyppisiä juttuja ja välittää vielä vähemmän kohteiden tunteista, koska tekijää on vaikeampi saada vastuuseen juuri kasvottomuuden johdosta. Yhteistä kuitenkin lienee sekä oikealle elämälle että netillekin se, ettei tekijä todellisuudessa välitä vähääkään kohteen/kohteiden tunteista, vaan ne omat halut siellä kaikkein tärkeimpinä ovat. Pahimmillaan menee siihen, että kohdetta syytetään tapahtuneesta ja hänen tuntemuksiaan vähätellään sekä jopa joissakin tapauksissa sitten tekijä yltyy jopa ivaamaan ja yrittää murtaa sen uhrinsa uskottavuutta ympäristön silmissä. Tekijä tietenkin vähättelee omaa tekoaan ja sen vakavuutta tällaisissa tapauksissa.

Miehille on tietyssä mielessä vielä naisia huomattavasti rankempaa, koska ne eniten rehellisyydeltään mädät ämmät sitten kyllä osaavat yrittää tämän miehekkyyttäkin vähätellä ja kutsua tyhjästä/turhasta marisijaksi. Ihmetyttää vaan, että miksi moiset kantturat sitten ovat niitä vähäisiksi tuomitsemiaan menneet toisinaan pahastikin ahdistelemaan ja jopa näiden koteihinkin tunkeutuneet pahimmissa tapauksissa. Ulkopuolisena ihmetyttää sekin, että tekijänä naisen ollessa olettaisi olevan jonkinlaisia kykyjä toisen ilmeiden ja eleiden lukemiseen, jolloin ymmärtäisi sen, miten vastapuoli ei suhtaudu positiivisesti tai jopa selvästi näyttää vastenmielisyyttä tekijää kohtaa tuntevan, vaan jotenkin valikoivalta kyllä näyttää sitten näiden naisten havainnot olevan ettei jopa voisi sanoa omassa päässään niitä keksivän, mutta niinhän se toisaalta näyttää miespuolisillakin ahdistelijoilla olevan, että normaalista ystävällisestä hymystä kehitellään kutsuva hymy heidän mielikuvitusmaailmassaan.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Vierailija

Tämä on kyllä hirveän surullinen ilmiö. Seksuaalisen häirinnän kohteena on niin vastenmielistä ja niljakasta olla, että sitä ei kyllä toivo kenellekään. Sitä jotenkin onnistuu tuntemaan syyllisyyttä siitä, että joku toinen käyttäytyy kuin idiootti.

Nyt kun tiedämme ja tunnustamme, että molemmat sukupuolet kokevat seksuaalista häirintää, meidän ei liene tarpeen tässä ketjussa mennä sukupuolten välisiin juupaseipäs-inttelyihin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
Vatkain
Tämä on kyllä hirveän surullinen ilmiö. Seksuaalisen häirinnän kohteena on niin vastenmielistä ja niljakasta olla, että sitä ei kyllä toivo kenellekään. Sitä jotenkin onnistuu tuntemaan syyllisyyttä siitä, että joku toinen käyttäytyy kuin idiootti.

Nyt kun tiedämme ja tunnustamme, että molemmat sukupuolet kokevat seksuaalista häirintää, meidän ei liene tarpeen tässä ketjussa mennä sukupuolten välisiin juupaseipäs-inttelyihin?
Ei tässä sen tyylisestä ketjusta olekkaan kysymys, vaan voitaisiin pohtia esim. sitäkin, mistä johtuu tämä joidenkin suorittama käyttäytyminen, miten sitä voitaisiin estää ja miten saada ymmärtämään sitä harjoittavat henkilöt, ettei sellainen ole vastapuolen kannalta miellyttävää. Eli miten pystyä etukäteen estämään tämän tyyppistä käyttäytymistä ja siinä mielessä sitten muidenkin sen tyyppisestä kohtelusta kärsineiden kokemuksistakin voisi oppia jotain, jos niistä kuulisi. Toisaalta on kyllä sellainen kokemuksena, että jälkeen päinkin sitten kuohuttaa verta sen kokeneilla ja saattaa aiheuttaa paljon muutakin eikä välttämättä ole helppoa kertoa sitten siitä omasta kokemuksesta joissakin tapauksissa.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Minkälainen ajatusmaailma sellaisella henkilöllä on joka pyytämättä ja yllätyksenä tarraa toisen perseestä, kasseista tai tisseistä kiinni? Itseä on aina ihmetyttänyt tämä.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Ahdistelevaa naista on vaikeaa torjua siten etteikö kyseinen henkilö pahastuisi ja käsittäisi että viehätysvoimaansa on loukattu. Loppujen lopuksi voi kääntyä niin pahasti sitä miestä vastaan että joutuu lähemään työpaikalta.

Lähentelevä ja aloitteita tekevä nainen on yhä kummajaisuus eikä naisilla ole kai systeemejä miten käsitellä asioita jos torjutaan. Lähentelyssä ja flirttailussa ja hurmaamisessa ei tietenkään ole mitään yhteistä varsinaisen seksuaalisen ahdistelun kanssa.

Itseäni on ahdisteltu muutamaankin otteeseen mutta erakoitumiseni seurauksena ei kuitenkaan kahden vuoden sisään.

Esimerkki ainakin nuoriin miehiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä on kotibileiden päätteeksi tytön yritys tarjota seksiä esim. hieman juopuneelle pojalle. Yritykseen liittyy pakotettua suutelemista, riisumista ja kättä housuissa. Tilanteeseen voi liittyä myös useampi tyttö. Olen teini-ikäisenä nähnyt sivusta. Katsojasta riippuen tapauksesta voi joko huvittua tai huolestua.

Häirinnän kriteerit täyttyvät usein myös siinä, että mies ei sosiaalisista syistä voi koskaan kunniallisesti kieltäytyä seksistä. Nainen saa aina haluamansa vaikka pakottamalla.

googeli
perseestä, kasseista tai tisseistä kiinni?

Häirinnän kohde ainakin kuulostaa mahtavan monipuoliselta.

fmiles

Häirinnän kohde ainakin kuulostaa mahtavan monipuoliselta.Katso jostain lääkärikirjasta loput jos se noin tarkkaa on.

Vierailija
googeli
Minkälainen ajatusmaailma sellaisella henkilöllä on joka pyytämättä ja yllätyksenä tarraa toisen perseestä, kasseista tai tisseistä kiinni? Itseä on aina ihmetyttänyt tämä.

Tätä minä olen kans aina miettinyt... Että ovatko sellaiset ahdistelijat ja tarraajat sitten itse sellaisia, että heillä ei oikein ole ymmärrystä omasta kehostaan ja niiden rajoista -> kokevat, että heitä kyllä saa kosketella milloin vaan ja kuka vaan ja siksi luulevat, että muut ovat samanlaisia. Vai onko se vika vaan ymmärryksessä? Että se, minkä ahdistelija itse kokee vitsinä tuntuu kohteesta pahalta ja ahdistavalta. Niin siis että sitä eivät ymmrrä.

googeli
Minkälainen ajatusmaailma sellaisella henkilöllä on joka pyytämättä ja yllätyksenä tarraa toisen perseestä, kasseista tai tisseistä kiinni? Itseä on aina ihmetyttänyt tämä.

Ei minkäänlainen. Mainittua toimintaa ei ohjaa ajattelu vaan himo.

Itseeni ahdisteli taannoin nuori naikkonen, jolla oli vaikeeta. Masennusta, sekakäyttöä ja itsetuhoisuutta. Yksi oire sitten tuohon lisäksi oli ilmeisesti huomionkaipuu. Ei ne välttämättä pahoja ihmisiä ole nämä ahdistelijat.

Jokainen keskivertokin olemukseltaan joutuu seksuaalisen lähestymisen kohteeksi usein ja seksuaalisen kiusaamisen kohteeksi joskus. Sen hyväksyntäkin on monilla valikoivaa, niin ettei ehdi edes yrittää kun torjutaan. Toiseen suuntaan sama juttu.

Kaupalliset tiedotteetkin on eräs ahdistelun muoto. Kuinka monen postiluukussa on sen kielto?

tietää
Kaupalliset tiedotteetkin on eräs ahdistelun muoto. Kuinka monen postiluukussa on sen kielto?
Täältä on löytyny vuoskaudet. Mua ei käsketä OSTAMAAN. Oon aatellu painattavani niput "ei ilmaisjakelua" tarroja ja alkavani levittämään niitä. Mutta oliskohan sekin sitten tyrkyttämistä...

Vierailija
tietää
Jokainen keskivertokin olemukseltaan joutuu seksuaalisen lähestymisen kohteeksi usein ja seksuaalisen kiusaamisen kohteeksi joskus. Sen hyväksyntäkin on monilla valikoivaa, niin ettei ehdi edes yrittää kun torjutaan. Toiseen suuntaan sama juttu.

Kaupalliset tiedotteetkin on eräs ahdistelun muoto. Kuinka monen postiluukussa on sen kielto?


No ei oo vielä Jallu tilaamatta tullu. Rukoillu oon kyllä koittanu.

Viikonloppuna festareilla tapahtui tilanne jota olisin voinut pitää seksuaalisena häirintänä, mikäli kyseinen nainen ei olisi ollut varsin hyvännäköinen.
Hän muun muassa puristi perseestä ja laittoi käteni tisseilleen, ainoa asia mistä pahastuin oli että hän päätti yllättäen kadota väkijoukkoon...

Mutta vakavissaan, onhan tuo varsin kiusallista, kun baarissakin joskus joutunut kiertämään kauempaa näitä agressiivisesti käyttäytyviä naisia.
Luulen kuitenkin että suurin osa miehistä ei koe tälläistä käytöstä ahdisteluksi, mikäli ahdistelija miellyttää silmää.

Toisaalta en aina ymmärrä joidenkin miesten käyttäytymistä. Otetaan esimerkiksi vaikka eräs kaverini.
Hänen kimpussaan taitaa edelleenkin roikkua eräs nainen josta hän ei ole kiinnostunut, mutta ei tunnu voivan sanoa sitä hänelle.
Eräänä iltana oltiin kavereiden kanssa viihteellä ja nämä kaksi oli molemmat mukana. Se nainen oli lähes kokoajan tässä kaverissa kiinni ja imuttelivat yms. Ja aina ku tää nainen lähti tanssimaan, tai vessaan, tai johonki nii kaveri valitteli kuinka ei vaan kestä sitä muijaa ja että ei kiinnostais yhtään. Tuntu vaan niin hölmöltä tän kaverin käytös, mutta ei sitten kumminkaan viittiny sanoa mitään. Tämä nainen ei edes ollut mitenkään pahan näköinen, kaveria vain ei yksinkertaisesti kiinnostanut.

tietää
Jokainen keskivertokin olemukseltaan joutuu seksuaalisen lähestymisen kohteeksi usein ja seksuaalisen kiusaamisen kohteeksi joskus.

Minä en ole joutunut koskaan, enkä usko että tulen koskaan joutumaankaan. Asia ei minua juurikaan huoleta, minullahan on kiistattomasti fyysinen ylivoima puolellani.

LonelyOne
Viikonloppuna festareilla tapahtui tilanne jota olisin voinut pitää seksuaalisena häirintänä, mikäli kyseinen nainen ei olisi ollut varsin hyvännäköinen.
Hän muun muassa puristi perseestä ja laittoi käteni tisseilleen, ainoa asia mistä pahastuin oli että hän päätti yllättäen kadota väkijoukkoon...

Tällaisissa tilanteissa suosittelen lyömistä tai tuuppaamista.

Vaikkakin naisvaltaisella työskennellessä alalla pienen flirttailun kohteena voi paikoiten nuori mies "joutua" olemaan, en ole kuitenkaan kokenut tätä seksuaalisena häirintänä. Vanhemmat rouvashenkilöt tähän ovat yleisimmin syyllistyneet, mikä tietysti on herättänyt erinäisiä ajatuksia siitä, että kannattaako saman naisen kanssa vanheta; nämä ajatukset eivät tosin kuulu aihepiiriin, joten se niistä.

Wikipedia määritteli käsitteen seksuaalinen häirintä:

Seksuaalisella häirinnällä tarkoitetaan ei-toivottua, yksipuolista seksuaalisväritteistä käyttäytymistä tai sukupuoleen perustuvaa syrjintää. Se voi olla fyysistä koskettelua tai puhetta, jonka kohde tuntee vastenmieliseksi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Seksuaalinen_h%C3%A4irint%C3%A4[/quote]
Olettaisin, että "seksuaalissävytteinen vähättely" voisi olla miehille™ arempi paikka perinteiseen ahdisteluun, kähmiminen ja kourinta, verrattuna.

Tätä mietin kanssa kun katsoin wanhaa StarTrekkiä jossa olivat naisten pääliköimällä planeetalla ja Enterprisen miehet sai tuta girlpoweria.

Itseä kourineet naiset ovat joko olleet vanhoja tai sitten heikolla itsetunnolla varustettuja säälin- ja huomionkohteita.

Olipa sitten varattu tai väärää tyyppiä, torjuntaan mies osaa ehkä jo sosiaaliselta ja geneettiseltä puolelta suhtautua vähemmän henkilökohtaisesti.

Minulla on tästä sellainen mutu, että kyseessä on jonkinlainen vääristynyt feminismi: naiset pyrkivät toimimaan samalla tavalla kuin ne kaikista sikamaisimmat miehet, ja kuvittelevat tällätavoin saavuttavansa jonkinlaista tasa-arvoa.

Asiaa ei tietystenkään helpota se, että osa miehistä tuntuu pitävänkin tällaisesta lähentelystä. Väittäisin, että varsinkin jos kaunis nainen tarraa peppuun kiinni, aika iso osa miehistä on enemmän hyvillään kuin pahoillaan. Nainen saa toiminnastaan siis positiivista palautetta, jonka seurauksena hän rohkaistuu tekemään vastaavia "aloitteita" useamminkin.

Tasapuolisuuden vuoksi myönnettäköön, että myös tiedän myös erään naisen lähteneen baarista tällaisen spontaanin kourijan matkaan. Yleisin reaktio naisilta moiseen käytökseen taitaa kuitenkin olla negatiivinen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat