Kommentit (5)

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5037

Kaikkien maailman näppäimistöjen muutos ja kirjoittajien uudelleenopettaminen olisi siis liian suuri vaiva. 

Aloitetaan sitten toisesta päästä - muutetaan aakkosjärjestys qwerty:ksi.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä1322

1) Dvorakin paremmuus suhteessa qwertyyn on huonosti tutkittu.

2) Kuten Kerolakin toteaa, tutkimukset osoittavat sen sijaan, että dvorakin käytöstä on vain vähän tai ei lainkaan nopeushyötyä.

3) Eräiden tutkimusten mukaan qwertyn ominaisuus, että usein sanoissa vierekkäin olevat kirjaimet ovat etäällä toisistaan, itse asiassa nopeuttaa kirjoittamista, sillä näin ne voidaan lyödä eri käteen kuuluvilla sormilla. Syy, miksi kirjaimet sijoitettiin etäälle toisistaan ei liittynyt kirjoitusnopeuteen, vaan siihen, että mekanismin rakenteesta johtuen toisiaan lähellä olevat kirjaimet juuttuivat toisiinsa helpommin kuin etäällä olevat. Tämän tietää jokainen joka on joskus joutunut kirjoittamaan mekaanisella kirjoituskoneella.

4) Qwertystä ei tullut standardia hetkessä, vaan vasta pitkähkön taistelun jälkeen.

http://www.utdallas.edu/~liebowit/keys1.html

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451

Voi olla, että nuoremmat, jotka eivät ole koskaan kirjoittaneet mekaanisella kirjoituskoneella, eivät oikein ymmärtäneet, mikä jumiutti lähekkäin olevat kirjaimet. Kirjaimet olivat varren päässä ja löivät kirjamen melko pitkän puolikaaren matkan. Välillä kävi niin, että jonkun kirjasimen varsi oli vasta paluumatkansa alussa, kun toinen kirjasin oli jo matkalla lyömään mustenauhaa. Tällöin kirjasimien varret törmäsivät ja jumiutuivat yhteen, ja ne piti käsin sitten erottaa toisistaan.

JPI
Seuraa 
Viestejä29502

Höh, minä olen aina luullut, että qwerty-näppiksen keksi lordi Qwerty, noo.oo.

Äkkiäkös nyt tuommosen ohjelman väsää kompuutterilla. Helppoahan nyt on ohjelmalisesti muuttaa näippäinkoodit vastaamaan ihan mitä merkkejä tahansa. Siis koodi, joka tulkitsee q:n a:ksi, w:n b:ksi, e:n c:ksi jne. Sitten ei tarvii kun liimata näppäiten päälle vastaavat kirjaintarrat tms. ja kas, meillä on liian nopee näppis.

3³+4³+5³=6³

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat