Seuraa 
Viestejä27432

Onko kukaan koskaan saavuttanut mitään nälkälakolla? Huomiota ei lasketa, vaan että aletaan nälkälakkoon vaikka vankilaolojen parantamiseksi niin onko ne koskaan parantuneet?

Hämmentää.

Kommentit (2)

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5037

Kuuluisimpia ja onnistuneimpia nälkälakkoilijoita lienee Mohandas Gandhi

 Tapahtumaa seurasi hindujen ja muslimien sisällissota. Gandhi aloitti syyskuun alussa nälkälakonrauhan puolesta. Gandhin tahto toteutui, kun uskonnolliset johtajat sopivat aselevosta Kalkutassa. Tapahtumaa alettiin kutsua "Kalkutan ihmeeksi". Muualla maassa väkivaltaisuudet kuitenkin jatkuivat. Gandhi matkustiDelhiin, jossa tammikuussa 1948 ollessaan 78-vuotias aloitti uuden nälkälakon. Hän saavutti jälleen tavoitteensa, rauhan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi

Yleinen mielipide on aina väärässä.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19016

Nopeammassa temmossa toimia nälkälakkoillen sai aikaiseksi Gandhi, ja IRA:n nälkälakot hieman hitaamassa (Bobby Sands jne). Mandela kikkaili nälkälakkoa vankilassa, ja kai sekin sillä lopulta jotain sai aikaiseksi. Noi kai ne tunnetuimmat keissit. 

Noin yleisesti se huomion saaminen asialle ei ole koskaan huono asia, siis jos asia on hyvä. Ja nälkälakko on mun käsittääkseni nimenomaan se huomionhakemisen keino. Ja kun huomiota on saatu, niin jotainhan tapahtuu, jos ei muuta, niin ihmiset alko viskeleen kuningatarta tomaateilla 

Koijärvikin muuten jäi kuivaamatta.

Jos nälkälakon taustalla on ongelmat ihmisoikeuksien tasolla, niin kyllä niitä ainakin joku alkaa seuraamaan ja jos aihetta niin painostamaan ja sitä kautta ehkä jokunen muutoskin voi putkahdella ilmoille. Mutta kuten helposti on ymmärrettävää, niin jos joku palestiinalaisporukka vetää Israelissa nälkälakkoa huonojen vankilaolojen vuoksi, niin ei EU et co. sinne noin vain voi hiihdellä ja alkaa määräämään asioita, vaikka olot olisi kuinka Geneven sopimusten vastaisia. Tuollaisiin juttuihin liittyviä muutoksia joutuu odottamaan pitkään ja muitakin vaikutteita liittyy helposti aiheeseen, eli ei ihan puhdasta nälkälakosta suoraan toimintaa, vaan semmoisena osatekijätyyppisenä ilmiönä siinä sivussa.

 e: kiva kone, kun ei lähetä, jos joku keskeyttää touhun... heh, mutta juu, Gadhi tulikin jo mainituksi.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat