Seuraa 
Viestejä16844

Olen kuullut väitteen että kun suuret ikäluokat tulevat sopivaan ikään, johan alkaa vanhustenhuolto muuttumaan koska isompi porukka osaa vaatia kunnollista, nykyaikaista palvelua. Ehkä niin, en tiedä. Ainakaan omille vanhemmilleen tuo mainittu suuri ikäluokka ei ole osannut - tai halunnut - vaatia yhtään mitään. Lehdissä voivotellaan milloin mitäkin asiaa, vaikkapa sitä että vanhainkodissa on niin kuuma että hoitajakin pyörtyilevät lattialle. Mutta mitään ei voi muka tehdä. Olen joiltakin ihmisiltä kuullut niin kamalia asioita heidän vanhemmistaan että epäilen usein että suuressa ikäluokassa elää kostomentaliteetti, halu olla kakkaakaan nakkaamatta omien vanhempiensa ikäisistä ihmisistä ihan vaan kostoksi. Mutta eihän sitä omaa perhehelvettiään tietenkään tarvitsisi kaikille vanhempiensa ikäisille vanhuksille kostaa.

Oli tuon kanssa miten oli, niin mietityttää. Esim. että koskahan päästään iänikuisesta virrenveisuusta vanhainkodeissa, tai mitä pirun avovankiloita ne laitokset sitten nykyään nimeltään ovatkaan. Minkä takia vanhan ihmisen pitäisi olla automaattisesti jostain virsistä kiinnostunut?

Entäpä hoitohenkilökunta? Jos hoitajiksi valitaan aina vain enemmän ulkomaalaisia, niin olisikohan ikäihmiset syytä kouluttaa kommunikoimaan esim. englannin kielellä? Aika paljon näkee jotain atk-kursseja vanhoille ihmisille, mutta ehkäpä kielitaito olisikin hyödyllisempi. Että osaa sitten sanoa että would you please change my diper taikka this oat porridge is awful.

Kunhan virrenveisaajat ovat kaikki veisanneet itsensä hautaan asti, olettaisi että seuraava sukupolvi sitten osaakin jo musaa valitessa ilmoittaa esim. että play Paranoid, ihan ilman erityisiä kurssejakin. Vai niksahtaako meillä kaikilla päässä joskus välillä 65 - 100 v niin että ne virret alkavat miellyttää?

Millainen arvelet vanhuutesi olevan?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat