Seuraa 
Viestejä16844

Kaikenlaista mainosta pukkaa s-pstiin, ja jos aiheena on terveys, tsekkailen annettuja linkkejä. Tämä nyt jäi ihmetyttämään:

Juonko vettä vai vitaminoituja nesteitä?

Teolliset juomat mausteineen ja vitamiineineen eivät vedä vertoja puhtaalle vedelle. Mehut, limsat, kivennäis-

vedet, kahvi tai tee ei korvaa vettä. Päinvastoin ne kuivattavat kehoa ja sisältävät usein myös paljon sokeria.

Suomen hanavesi on hyvälaatuista, tutkimusten mukaan jopa puhtaampaa kuin monet pullovedet.

Vettä olisi parasta juoda huoneenlämpöisenä mieluiten lasista tai lasipullosta.

http://www.kauneusjaterveys.fi/artikkeli/voiko-vetta-juoda-liikaa-onko-sisainen-huuhtelu-tarpeen?utm_source=vko32_1_1&utm_medium=email&utm_content=terveys&utm_campaign=th_kirje

- Tummennos omani. En koskaan valitse sokeroitua kivennäisvettä - mikähän pointti sellaisessakin olisi. Mutta että kuivattaa kehoa??? Juuri äskettäin jostain luin suosituksen että pitää nimenomaan juoda kivennäisvettä, koska se korjaa tilannetta kun suoloja ja mineraaleja haihtuu hien mukana. Elikä pelkän puhtaan veden kittaaminen litrakaupalla vain laimentaisi kehoa.

Mitenkähän se nyt sitten mahtaa olla?

Ja mitä ihmeen merkitystä sillä on mistä materiaalista pullo on valmistettu? Olettaa kai voineet että elintarvikekäyttöön on valittu muoveja joista ei irtoa jotain saastajäämiä sisältönä olevaan elintarveekkeeseen? Lasipulloja ei meinaan tässä säässä minnekään hevon kuuseen roudaa Erkkikään, paitsi tietysti jos Erkin ei tarvitse itse kävellä.

Sivut

Kommentit (54)

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Rousseau

Tämä nyt jäi ihmetyttämään:

Juonko vettä vai vitaminoituja nesteitä?

Teolliset juomat mausteineen ja vitamiineineen eivät vedä vertoja puhtaalle vedelle. Mehut, limsat, kivennäis-

vedet, kahvi tai tee ei korvaa vettä. Päinvastoin ne kuivattavat kehoa ja sisältävät usein myös paljon sokeria.

Mutta että kuivattaa kehoa??? Juuri äskettäin jostain luin suosituksen että pitää nimenomaan juoda kivennäisvettä, koska se korjaa tilannetta kun suoloja ja mineraaleja haihtuu hien mukana. Elikä pelkän puhtaan veden kittaaminen litrakaupalla vain laimentaisi kehoa.

Juu, tummennettu väittämä on ilmiselvää huuhaata, suorastaan valetta. Kivennäisvesi ei kuivata, se vastaa vähintäänkin puhdasta vettä tältä osin. Lisäksi tosiaan ne mineraalit ovat tärkeitä jos juo paljon, sillä liiallinen puhtaan veden kiskominen voi sinällään jo johtaa hengenvaarallisiinkin elektrolyyttihäiriöihin ja varsinkin jos hikoilee paljon, tämä on jopa todennäköistä.

Mehut, limsat jne eivät myöskään tietääkseni kuivata elimistöä lainkaan. Niiden sisältämä sokeri sekä jotkut makeutusaineetkin päin vastoin aiheuttavat sekä tankkausilmiön (sokeri jemmautuu lihas- ja maksasoluihin ja sitoo samalla vettä) että mahdollisesti solujen ulkopuolista turvotusta eli nesteen kertymistä elimistön ns. vapaisiin nestetilavuuksiin (tilapäisesti). Poikkeuksia ovat tietyt hedelmät, kuten ananas, joilla on diureettisia vaikutuksia - ne voivat kuivattaakin.

Kahvia ja teetä on usein pidetty diureetteina, mutta viime aikoina tätäkin käsitystä on lievennelty. Kofeiini ei todellisuudessa ilmeisesti juurikaan, kovin merkittäviä määriä, poista nestettä, vaan kahvin ja teen kusettava vaikutus syntyy yksinkertaisesti niiden sisältämän veden vaikutuksesta. Tässä taas mahdollinen poikkeus on vihreä tee, jolla ilmeisesti voi olla jonkin verran nestettä poistavaa vaikutusta muiden ainesosiensa vuoksi.

Helteellä pitää juoda ja muista syistä vesi on kyllä fiksuin ja järkevin janojuoma, mutta mikäli juo todella runsaasti ja/tai hikoilee kovasti, on erittäin tärkeää huolehtia myös suolojen saannista elektrolyyttiongelmien välttämiseksi. Ihan sama, ottaako ne sitten mineraalivesistä, tableteista vai erittäin hyvästä ruokavaliosta (joka voi olla vaikeaa).

Sellainen knoppi vielä, että ruoansulatuselimistöstä vesi myös imeytyy kaikkein parhaiten kun sen sokeri- ja suolatasapaino vastaa suunnilleen kehon omaa koostumusta, eli on ns. isotoninen, kuten tipana annettava fysiologinen suolaliuoskin. Esim. urheilujuomissa, myös kotitekoisissa, veteen lisätään vaikka ihan tavallisia ruokasuolaa ja sokeria imeytymisen parantamiseksi ja samallahan myös suolatasapaino pysyy paremmin yllä.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Oluen pitäisi kuivattaa elimistöä, mutta n. 15 vuotta sitten remonttikesänä en koko heinäkuun aikana juonut mitään muuta, ja hikoilin raksalla koko ajan. Olen jälkeenpäin ihmetellyt, miten ihmeessä vältyin totaaliselta nestehukalta.

Viime jouluna Perussa onnistuin hankkimaan nestehukan, kun tyhmyyksissäni en tajunnut, että jos ripuloi joka päivä kolme litraa ja juo kaksi, huonosti käy. Nestehukka oli kyllä kiintoisa ilmiö. Suu oli kuiva kuin Sahara, mutta varsinaista janon tunnetta ei tullut. Yhtäaikaa mulla oli jokin flunssa päällä ja 39 astetta kuumetta ja lisäksi se turistiripuli ja vielä korkeasta ilmanalasta (5 km korkeimmillaan) johtunut pohjaton uupumus. Lopulta menin klinikalle ja siellä se miellyttävä lääkäri totesi nestehukan melkein heti. Kuumelääkkeet eivät tepsineet, ei edes saamarin kivulias piikki perseeseen (kivulias siksi, koska en tajunnut ostaa rokoteneulaa ja ne tuikkasivat lääkkeen verinäytteenottoneulalla), ja ajattelen sen ehkä johtuneen siitä, ettei elimistössä ollut riittävästi nestettä hikoiluun. En siis voinut hikoilla kuumetta pihalle. Olisin saanut valita pari tuntia tiputuksessa tai vaihtoehtoisesti neljä litraa nestettä päivässä suun kautta nautittuna. Tyhmyyksissäni en valinnut tiputusta, jolloin koko homma olisi ollut hetkessä ohi eikä olisi siellä edes maksanut juuri mitään (puhumattakaan siitä, että matkavakuutus olisi korvannut). Join ensin pari litraa reseptillä määrättyä suolalitkua ja sen jälkeen vettä. Limsat ja oluet lääkäri kielsi heti. Nuo neljä litraa vaan katosivat jonnekin, ei tarvinnut käydä kusella. Seuraavana päivänä seuraavat neljä litraa, eikä vieläkään kusettanut juurikaan. Viikon päivät varmaan imin sitä nestettä ennen kuin olo alkoi normalisoitua. Nestehukka ei kyllä ole kiva juttu ollenkaan...

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Sokeroituja juomia taidettiin jossain muuallakin väittää kuivattaviksi (jolloinka tietenkin sokeroitujen kivennäisvesien sotkeminen tähän asiaan olisi ymmärrettävää, mutta ei kaikkien kivennäisvesien - näissä asioissa pitäisi kirjallisten lähdeiden olla tarkkana, koska suuri yleisö kuitenkin panee kaiken visusti korvan taakse ja sitten näitä asioita pyöritellään hellepäivinä ihmisten kesken ja yksi väittää yhtä ja toinen toista). Olisikohan tuollaisen idean alkuperä siinä että ainakin itseäni sokeroidut litkut alkavat janottaa aivan helvetisti, kuten itseasiassa kaikki muukin sokeroitu ja monet erittäin hiilaripitoiset ruoatkin. (Pelkäsin jopa korkeaa verensokeria koska tätä janotusta on ollut muutama vuosi hiilareiden ahtamisen yhteydessä, mutta vuodenvaihteessa veriarvot olivat ok.)

Mutta vaikka janottaisikin, niin jos ulos ei vastaavasti ole tullut mitään, niin voiko väittää että nautittu materiaali kuivattaa elimistöä? Eihän se neste voi hokkuspokkus ilmaankaan haihtua, eli kyllä sen on pitänyt jonain eritteenä tulla ulos että kuivaminen pääsee tapahtumaan.

Teen tai yrttiteen en ole itse havainnut kusettavan jotenkin erityisesti mikäli sen kanssa syö jotain. Toisaalta taas mikä tahansa neste jonka nautin ilman oheisruokaa tulee itselläni melko pian ulos. Ehkäpä neste imeytyy kehoon eli on pidemmän aikaa käytössä mikäli sitä oikeasti tarvitaan, ja varmaankin ruoan käsittelyssä nestettäkin on hyvä olla mukana?

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

Lämpimillä keleillä on ihan suotavaa juoda pullollinen kivennäisvettä, tai sitten lisätä vähän suolaa veteen jota juo. Kahvi ja olut kuivattavat kehoa, koska niillä on diureettisia ominaisuuksia.

Mielestäni sokeroidut kivennäisvedet eivät enää ole kivennäisvesiä vaan limuja.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
taucalm

Lämpimillä keleillä on ihan suotavaa juoda pullollinen kivennäisvettä, tai sitten lisätä vähän suolaa veteen jota juo. Kahvi ja olut kuivattavat kehoa, koska niillä on diureettisia ominaisuuksia.

Kahvi ei kuivata, koska se sisältää enemmän vettä kuin mitä kofeiinin diureettinen vaikutus poistaa. Etyylialkoholi on melko voimakas diureetti, mutta siinäkin pitoisuudella on merkitystä. Nollaraja menee jossain noin kolmen tilavuusprosentin kohdalla. Eli ykköskalja ei kuivata. Keskioluella kuivattava vaikutus on aika vähäinen, samallahan tulee lipitettyä merkittäviä määriä vettä alkoholin kyytipoikana. Väkevämmät alkoholit kyllä kuivatavatkin sitten jo erittäin tehokkaasti. Määrillä toki on oleellinen merkitys.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Aweb

Oluen pitäisi kuivattaa elimistöä, mutta n. 15 vuotta sitten remonttikesänä en koko heinäkuun aikana juonut mitään muuta, ja hikoilin raksalla koko ajan. Olen jälkeenpäin ihmetellyt, miten ihmeessä vältyin totaaliselta nestehukalta.

Kyllä pelkkää keskiolutta juomalla pärjää ilman vakavaa nestehukkaa jos nyt muuten syö ja vaikka hieman juokin muutakin. Ruoissakin on vettä. Ennenvanhaan esim. armeijoille tarjottiin olutta osana palkkaa ja jopa ainoana juomana, koska se oli hygienisempää kuin vesi. Sotimisessakin varmasti tulee hiki.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Rousseau

Sokeroituja juomia taidettiin jossain muuallakin väittää kuivattaviksi. Olisikohan tuollaisen idean alkuperä siinä että ainakin itseäni sokeroidut litkut alkavat janottaa aivan helvetisti, kuten itseasiassa kaikki muukin sokeroitu ja monet erittäin hiilaripitoiset ruoatkin.

Mutta vaikka janottaisikin, niin jos ulos ei vastaavasti ole tullut mitään, niin voiko väittää että nautittu materiaali kuivattaa elimistöä? Eihän se neste voi hokkuspokkus ilmaankaan haihtua, eli kyllä sen on pitänyt jonain eritteenä tulla ulos että kuivaminen pääsee tapahtumaan.

Aivan.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä17332

Olen joskus jostain kuullut, että hiilihapotettu vesi on tavallista vettä tehokkaampi janonsammuttaja koska hiilihappo vähentää veden pintajännitystä ja näin se imeytyy nopeammin. Kuulostaa järkeenkäyvältä mutta pitäneekö sittenkään paikkansa? Ainakin itse tykkään hiilihapotetusta vedestä ja nyt helteiden aikana olen juonut paljon Lidlin Saskia-vettä, se kun on tietääkseni hiilihapotetuista vesistä edullisinta ja ihan hyvänmakuista.

 

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

 

 

Kosh
Rousseau

Sokeroituja juomia taidettiin jossain muuallakin väittää kuivattaviksi. Olisikohan tuollaisen idean alkuperä siinä että ainakin itseäni sokeroidut litkut alkavat janottaa aivan helvetisti, kuten itseasiassa kaikki muukin sokeroitu ja monet erittäin hiilaripitoiset ruoatkin.

Mutta vaikka janottaisikin, niin jos ulos ei vastaavasti ole tullut mitään, niin voiko väittää että nautittu materiaali kuivattaa elimistöä? Eihän se neste voi hokkuspokkus ilmaankaan haihtua, eli kyllä sen on pitänyt jonain eritteenä tulla ulos että kuivaminen pääsee tapahtumaan.

Aivan.

Ehkä kyseessä on refleksinomainen tarve laimentaa verta kun siinä niin paljon sokeria. Yleensä puhutaan että diabeetikoita janottaa ruokailun jälkeen. Ei nyt kannata tämän takia panikoida, en minä mitään mistään tiedä, ja kaikkiahan janottaa sokerin jälkeen.

くそっ!

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Semmosen hellejuomavinkin olen jostain bongannut, että litraan vettä sekoitetaan ruokalusikallinen sokeria ja pieni teelusikallinen jodioitua ruokasuolaa. Nautitaan kylmänä.

Semmostakin olen lukenut, että normaalitilassa ihmiselimistö voi absorboida vajaa puoli litraa vettä tunnissa. Sen päälle on "ylimäärästä". Janon sammuttamisella hikoilun tai suorituksen jälkeen tällä ei ole mitään merkitystä vaan tämä oli jossain semmosessa yhteydessä kun akkainlehdissä kehotetaan lipittämään vettä pitkin päivää.

Hämmentää.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Vatkain

Semmostakin olen lukenut, että normaalitilassa ihmiselimistö voi absorboida vajaa puoli litraa vettä tunnissa. Sen päälle on "ylimäärästä". Janon sammuttamisella hikoilun tai suorituksen jälkeen tällä ei ole mitään merkitystä vaan tämä oli jossain semmosessa yhteydessä kun akkainlehdissä kehotetaan lipittämään vettä pitkin päivää.

Näin sitä väitetään mutta mitä sille ylimääräiselle vedelle sitten käy? Voiko se mennä jotenkin suoraan suolistosta rakkoon virtsaksi, ei kai? Vai jääkö se sinne suolistoon odottamaan imeytymistä?

くそっ!

MooM
Seuraa 
Viestejä10393
Ronron
Vatkain

Semmostakin olen lukenut, että normaalitilassa ihmiselimistö voi absorboida vajaa puoli litraa vettä tunnissa. Sen päälle on "ylimäärästä". Janon sammuttamisella hikoilun tai suorituksen jälkeen tällä ei ole mitään merkitystä vaan tämä oli jossain semmosessa yhteydessä kun akkainlehdissä kehotetaan lipittämään vettä pitkin päivää.

Näin sitä väitetään mutta mitä sille ylimääräiselle vedelle sitten käy? Voiko se mennä jotenkin suoraan suolistosta rakkoon virtsaksi, ei kai? Vai jääkö se sinne suolistoon odottamaan imeytymistä?

Aika nopeasti neste imeytyy suolesta, jos siellä ei ole liian kuivaa tavaraa, johon imeytyä (yksi ummetuksen syy on liian vähäinen nesteen saanti). Ja munuaiset suodattavat veden verestä virtsaksi samalla kun poistavat kuona-aineita.

Jos virtsaa ei tule (terveellä) juomisesta huolimatta, se on merkki, että juotu vesi tarvitaan kehon soluihin korvaamaan hikoiltua, ripuloitua tai virtsattua nestettä. Ihosta näkee nestehukan kimmoisuuden puutteena. Samoin laskimosuonista (sanovat).

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Ronron
Vatkain

Semmostakin olen lukenut, että normaalitilassa ihmiselimistö voi absorboida vajaa puoli litraa vettä tunnissa. Sen päälle on "ylimäärästä". Janon sammuttamisella hikoilun tai suorituksen jälkeen tällä ei ole mitään merkitystä vaan tämä oli jossain semmosessa yhteydessä kun akkainlehdissä kehotetaan lipittämään vettä pitkin päivää.

Näin sitä väitetään mutta mitä sille ylimääräiselle vedelle sitten käy? Voiko se mennä jotenkin suoraan suolistosta rakkoon virtsaksi, ei kai? Vai jääkö se sinne suolistoon odottamaan imeytymistä?

Ylimääräinen neste kaiketi jää vatsalaukkuun ja suolistoon lillumaan ja imeytyy sieltä sitten aikanaan sen verran kuin imeytyy. Jos nyt se maksimitahti olisi puoli litraa tunnissa, niin kokonaisuudessaan siis nestettä imeytyisi enintään 12 litraa vuorokaudessa. Jos juo tätä enemmän, seurauksena on ripuli. Erilaisissa vatsainfektioissa yms. sairauksissahan nimenomaan nesteen imeytymisen häiriö aiheuttaa ripulin. Sinänsä tietenkin on yhdentekevää lipittääkö nesteen isommissa vai pienemmissä erissä, koska suolisto ja vatsalaukku kuitenkin toimivat nesteen välivarastona. Suurien kerta-annosten kohdalla tuskin mitään muuta haittaa ylenmääräsiestä juomisesta on kuin ehkä vatsan epämukava täyttyminen. Olettaen toki että elektrolyyttitasapainoa ei sotketa.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

MooM
Seuraa 
Viestejä10393
Kosh

Ylimääräinen neste kaiketi jää vatsalaukkuun ja suolistoon lillumaan ja imeytyy sieltä sitten aikanaan sen verran kuin imeytyy. Jos nyt se maksimitahti olisi puoli litraa tunnissa, niin kokonaisuudessaan siis nestettä imeytyisi enintään 12 litraa vuorokaudessa. Jos juo tätä enemmän, seurauksena on ripuli. Erilaisissa vatsainfektioissa yms. sairauksissahan nimenomaan nesteen imeytymisen häiriö aiheuttaa ripulin. 

En kyllä tiedä varmaksi, mutta olen luullut, että ripulissa suoli toimii liian nopeasti, eli poistaa tavaraa ennen kuin se on ehtinyt imeytyä? Eli jööti ei ehdi tekeentyä paksusuolessa. Imeytyminen suolesta on kai aika passiivinen prosessi (?).

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
MooM
Kosh

Ylimääräinen neste kaiketi jää vatsalaukkuun ja suolistoon lillumaan ja imeytyy sieltä sitten aikanaan sen verran kuin imeytyy. Jos nyt se maksimitahti olisi puoli litraa tunnissa, niin kokonaisuudessaan siis nestettä imeytyisi enintään 12 litraa vuorokaudessa. Jos juo tätä enemmän, seurauksena on ripuli. Erilaisissa vatsainfektioissa yms. sairauksissahan nimenomaan nesteen imeytymisen häiriö aiheuttaa ripulin. 

En kyllä tiedä varmaksi, mutta olen luullut, että ripulissa suoli toimii liian nopeasti, eli poistaa tavaraa ennen kuin se on ehtinyt imeytyä? Eli jööti ei ehdi tekeentyä paksusuolessa. Imeytyminen suolesta on kai aika passiivinen prosessi (?).

Voi ilmeisesti olla niinkin. En tiennyt tarkemmin oikeastaan, tuollainen käsitys minulle jostain on joskus syntynyt. Wikipedian mukaan "Se voi johtua nesteen imeytymisen heikkenemisestä, sen "vuotamisesta" takaisin suoleen, tai suolen liikkeiden voimakkaasta lisääntymisestä, jolloin vesi ei ehdi imeytyä."

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

1

Kosh
Ronron
Vatkain

Semmostakin olen lukenut, että normaalitilassa ihmiselimistö voi absorboida vajaa puoli litraa vettä tunnissa. Sen päälle on "ylimäärästä". Janon sammuttamisella hikoilun tai suorituksen jälkeen tällä ei ole mitään merkitystä vaan tämä oli jossain semmosessa yhteydessä kun akkainlehdissä kehotetaan lipittämään vettä pitkin päivää.

Näin sitä väitetään mutta mitä sille ylimääräiselle vedelle sitten käy? Voiko se mennä jotenkin suoraan suolistosta rakkoon virtsaksi, ei kai? Vai jääkö se sinne suolistoon odottamaan imeytymistä?

Ylimääräinen neste kaiketi jää vatsalaukkuun ja suolistoon lillumaan ja imeytyy sieltä sitten aikanaan sen verran kuin imeytyy. Jos nyt se maksimitahti olisi puoli litraa tunnissa, niin kokonaisuudessaan siis nestettä imeytyisi enintään 12 litraa vuorokaudessa. Jos juo tätä enemmän, seurauksena on ripuli. Erilaisissa vatsainfektioissa yms. sairauksissahan nimenomaan nesteen imeytymisen häiriö aiheuttaa ripulin. Sinänsä tietenkin on yhdentekevää lipittääkö nesteen isommissa vai pienemmissä erissä, koska suolisto ja vatsalaukku kuitenkin toimivat nesteen välivarastona. Suurien kerta-annosten kohdalla tuskin mitään muuta haittaa ylenmääräsiestä juomisesta on kuin ehkä vatsan epämukava täyttyminen. Olettaen toki että elektrolyyttitasapainoa ei sotketa.

Kun sanotaan, että pitäisi juoda pieniä määriä erityisen tiheästi, niin onko siinä sittenkään mitään perää?

くそっ!

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Ainakin ite jos ripulitautia ajatteleisin, niin jos juo pieniä määriä kerralla, niin tulee vähemmän ripulia verrattuna siihen että juo isoja määriä kerralla, jolloin tulee enemmän ripulia.

Hämmentää.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Pari kertaa olen kokenut vatsataudin jossa alan oksentamaan jo pelkän vedenkin pois. Kummallakin kerralla päädyin TK:seen tiputukseen. Oli vähän helkkarin pirteä olo sen ekan reissun jälkeen, eli tippana neste imeytyy parhaiten...

Mikäköhän siinäkin on, että kun mielelläni kyllä joisin näitä vissyvesiä helteellä kun itsekin muistan jostain kuulleeni väitteen että ne imeytyvät helpommin, niin aika usein niistä tulee jotenkin ällö olo. Jotenkin näivertävä ja yökkis. Eilen oli karpalomaustettua vissyä rantsussa mukana ja osa piti heittää pois kun jo pelkkä hajukin alkoi kuvottamaan. (Maustamattomia en oikein viitsisi kiskoa, vaikka tosiaankaan sokerisia siis en juo.)

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä17332
Rousseau

Mikäköhän siinäkin on, että kun mielelläni kyllä joisin näitä vissyvesiä helteellä kun itsekin muistan jostain kuulleeni väitteen että ne imeytyvät helpommin, niin aika usein niistä tulee jotenkin ällö olo. Jotenkin näivertävä ja yökkis. Eilen oli karpalomaustettua vissyä rantsussa mukana ja osa piti heittää pois kun jo pelkkä hajukin alkoi kuvottamaan. (Maustamattomia en oikein viitsisi kiskoa, vaikka tosiaankaan sokerisia siis en juo.)

Minä taas en suostu juomaan muita kun maustamattomia. Kaikki karpalo- ym. kemiantehtaissa kehitellyt sotkut ovat aivan järjettömän pahan makuisia. 

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat