Seuraa 
Viestejä1197

Koska, aivan selvästi, tätä kieltä on melkeinpä vaarallista käyttää suorasti.

Jos sitä käyttää soravasti, tai jotenkin suoranaisesti viitaten nimiin, niin tulee etukäteiskuria, että tekeekö hallaa joillekin muille ihmisille - around there. Ja sitä lausetta kyhätessä saa satikutia sen "Justiina" - kaulin kädessä mammalta. Kun ajattelee Eestiä, joka on pehmeämpi ja lempeämpi niin tulee mieli että Suomi, on tosi Jullikkamainen kieli, jota pitää työstää huippuunsa sitä käyttäessä, mutta sekin kariutuu usein siihen, että naapurinmies käyttää sitä riian 'raaasti" - follow me so far? Jos ajattelen Häkkisen Mikaa, niin ehkä se on se Suomen Mies joka saa jo balanssia siihen, että ketä ajattelen, joka on se Suomen legenda, jota pitäis saada kehiin, kun antaisi satikutia, Suomen kielen väärinkäyttäjille, -nimittäin hänen haastattelu saa mut taas jaloilleen ja ymmäärrykseen, mikä alkaa ulkomaalaiskielen invaasioistion seurauksena työntämään suomen äidinkielestä kauemmas,. Toisinsanoen, suomen-suomenkieli on kuitenkin loitonnut 2000-vuoden myöhemmässä vaiheessa ja loitonnut ison harppauksen helvettiin, kun suomen tietyt tahot on ruvennut kyntää jotain puol-suomi slangia ja jäänyt levittämään jokseenkin pseudo-osion lihakyljyyksii raakakäyttöön, jotka ei tahdo onnistuneesti konvertautua sopivaksi kieleksi ymmärtää ja/tai käyttää sellaisenaan.

 

Mediakin on täynnä njyy-kamereita, jotka ei osaa sitä Häkkis-suomea melkeinpä lainkaan. Sit vielä se että ne muutenkin saa epämielyttävyystunteen kattoon omalla pseudo-2000 aikakautis-paskallaan.

The RANT OVER.

If you want to understand me, you need to be universal, if you don't understand me, you suck at it.

Kommentit (3)

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Kait näissä karskeissa olosuhteissa on joutunut lujemmin huutelemaan asioita eikä pehmeästi ranskaamaan laulaen. Lienee vanhaa kulttuuriperinnettä "raivoamiset".

Hyvin polkee.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Kieltämättä jos joku käyttää etunimeäni kokoajan puheen seassa, tulee tunne että vittuileeko tuo.

Mahtaisiko olla että taustalla on jonkinlainen maaginen ajattelutapa että oikeaa nimeä ei saa käyttää, koska se voisi jotenkin vahingoittaa nimen omistajaa? Esivanhemmiltamme periytyvä shamanistinen käytäntö? (Jos tätä nimen varomista siis on muissakin piireissä kuin vain omissani mistä sen tietenkin opin jo lapsena.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
slam
Seuraa 
Viestejä2129

"Älä, lausu turhaan Herran sinun Jumalasi nimeä." - En tiedä mistä yllämainittu on peräisin, mutta ottaa se aina vähän korvaan, jos oma nimi paljon liikkuu tekstissä ilman lukuunottamatta mitään nimenhuutoa.

Hyvin polkee.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat