Seuraa 
Viestejä34
Liittynyt14.4.2014

Tulipa taas kisapäivinä menneinä tallennetuksi yksi lähetys kanavalta, jota en - vastoin muistamaani - ollutkaan enää tilannut. Tallenteen yhteydessä oli salausmerkintä, ja kun koetin avata tallennetta, sain eteeni valikon, jossa eräänä vaihtoehtona oli ´pura tallenteen salaus`. Annoin komennon mutta ... puuha kesti kesti kesti. Koska halusin katsoa vastaanottimestani muutakin kuin purkuviestiä, lopetin salauksen purkamisen. Muistiini pälpähti sitä paitsi saman tien yksi juttu: olin aiemminkin koettanut purkaa salatun kanavan tallenteen salausta, onnistumatta.

Palvelun tarjoajien kannalta olisi tietysti hölmöä, jos tietyn kanavan maksullisuuden voisi kiertää tallentaen salatun ohjelman ja sitten purkaen salauksen tallenteesta. Ainakin viitseliäimmät katsojat töllöttäisivät nuo ohjelmansa taatusti maksutta!

Mutta jäin miettimään: purkautuuko salaus sittenkin, jos sovittimen antaa jauhaa tallennetta riittävän kauan? Ja kauanko on ´riittävän kauan`esimerkiksi puolen tunnin ohjelmalle?

 

Kommentit (1)

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Liittynyt13.3.2008

Salaus on sidottu paitsi kanavaan myös ajankohtaan eli jos ei ole ostanut katseluoikeutta viime perjantaille niin viime perjaintaina nauhoitetut ohjelmat eivät aukea tälle päivälle ostetulla katseluoikeudella.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat