Seuraa 
Viestejä4

tervehdy...s

kuinka selitän muijalle ja kahdelle lapselle (toinen osaa jo lukea lööppejä) ettei kerrostalossa ole kovin todennäköistä kuolla salaman iskuun...

tämä liioitteleva uutisointi on tekemässä perheestäni oikeita säätieteilijöitä... aamusta iltaan kytätään pilviä.. "onko noi ukkos pilviä... onko.. onko.." ja kaikki töpselit irti seinästä kun ensinmäinen sadepisara putoaa...

päivän hommat suunnitellaan sään mukaan.. ei helvata ennen pelätty ukkosta näin...

kuinka suuri todennäköisyys on kuolla salamaan kerrostalossa
(4 kerrosta)
joku esmerkki olisi kiva...

alkaa ottaa päähän tää sateella pimeessä istuminen... onneks on kannettava ja känny... niitä saan sentään käyttää...

Kommentit (8)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Sinulla on todella helppoa. Sanot vain että ukkonen, niin johan hiljeni telkkari ja radiokin, vaikkei se olisikaan missään verkossa kiinni ja pennut olisivat ihan hiljaa eikä oikeastaan tarvitse noille ostaa mitään kännyköitä eikä läppäreitä kun ne kuitenkin menevät ukkosen voimalla rikki.

Eukollekin voi sanoa että kännykkä kiinni, ettei salama iske korvaan.

 

 

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

pöhl
Seuraa 
Viestejä956

Voit kehottaa opiskelemaan fysiikasta Faradayn häkin. Tai sitten etsit jonkun tilaston, jossa on kerrottu montako kertaa salama on iskenyt Suomessa vaikka vuoden aikana ja montako on kuollut salamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Theomena
Seuraa 
Viestejä4

tätä tilastopuolta olen yrittänyt selittää...

varsinkin sitä ettei kaikki edes kuole vaikka 

salama iskisi ihmiseen suoraan... 

 

nyt muija on löytänyt sivuston

jossa kehotetaan menemään auton takapenkille

ukkosella...

voi jeesus.. mooses ja muut kristityt...

aloin lukemaan itsekkin että mistä moinen

paniikki voi olla peräisin...

ja huomasin...

salamasta on alettu brändää oikein

tosi vaaraa meille suomalaisille...

tässä hyvä esmerkki..

http://www.radionova.fi/ajankohtaista/uutiset/Suojaudu-oikein-ukkosella---muista-nama-ohjeet-21467.html

"Suomessa esiintyvistä sääilmiöistä tilastojen mukaan ukkonen on ihmiselle vaarallisin. Salamaan menehtyy keskimäärin yksi ihminen joka toinen vuosi.

Tänä kesänä salamat ovat olleet syynä monen ihmisen sairaalareissuun. Yksi ihminen on kuollut salaman iskussa, ja ainakin 21 suomalaista on ollut sairaalahoidossa salaman takia. Asiasta kertoo Savon Sanomat.

Salaman aiheuttamia vammoja ei tilastoida erikseen, joten loukkaantuneita voi siis olla enemmänkin. Osa salaman takia loukkaantuneista on saattanut hoidattaa vammansa terveyskeskuksissa tai kotona.

Salama on Suomessa esiintyvistä sääilmiöistä vaarallisin. Keskimäärin joka toinen vuosi yksi ihminen kuolee salamoinnin seurauksena. "

 

kuka näitä kirjottaa... kuolee... vaarallisin... sääilmiö...

ja todellakin... en ole kopsannut väärin

vaan kahteen kertaan asian vaarallisuus ja tappavuus

kerrotaan...

eikös tänä vuonna edes puolikasta kuukahtanut

helteisiin... ainakin hoitoon joutu enemmän ku salamoista...

luultavasti...

 

 

 

 

Goswell
Seuraa 
Viestejä14964

Olen ollut alle 150m etäisyydellä salamaniskusta lukuisia kertoja, läheltä seurannut monesti kun sähkömuutaja huutaa kuin riivattu ja sylkee tulta ja kipunoita. Paha on meteli ja joskus on tullut jotakin huippausta kun on tosi lähelle täräyttänyt. Kerran sain sähköiskun salamasta kun nuorena kollina keräsin ukkosen ollessa päällä paimenlankija pois pellolta, juu, oli se tosi fiksua..

Ollessani isällä rakennuksessa salaman iskiessä räjähdys oli korvia huumaava, en tiedä tänäpäivänä minne se iski mutta hireveä oli meteli, kuin hirvikiväärin laukaus korvanjuuressa. Eli ei se niin vaarallista ole, itseasiassa usein tulee hakeuduttua paikkaan josta voi seurata kunnolla luonnon tarjoamaa ilmaista mahtavaa näytelmää..

Minun mielestä noin.

MooM
Seuraa 
Viestejä10482

Kai se on vaarallinen sääilmiö täällä, kun juuri muita vaarallisisa sääilmiöitä ei ole...Vai milloin on Suomessa kuoltu rankkasateen aiheuttamiin mutavyöryihin, tulviin (ok, joskus kai kevättulvissa) tai tornadoon?

Ukkonen on hieno sääilmiö suojasta katsottuna. Rakennuksissa sisällä on lähinnä tulipalon vaara, eikä kerrostalossa juuri sitäkään. Vanhoissa taloissa kannnattaa pysyä irti sähkökatkaisijoista ja pistokkeista ja niihin liitetyistä laitteista. Muuten voi keskittyä nauttimaan näytelmästä.

Huonolla tuurilla voi osua, mutta jos ei tieten tahtoen (tai hölmöyttään) tee itsestään ukkosenjohdatinta, todennäköisyys on about olematon.

Mutta eihän tämä kammoisia auta. Kun (jos) faktat on hallussa, pelko on tunnejuttu, johon voi vain totutella. 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33722
Theomena
"Salama on Suomessa esiintyvistä sääilmiöistä vaarallisin. Keskimäärin joka toinen vuosi yksi ihminen kuolee salamoinnin seurauksena. "

Naurettavaa roskaa. Joka vuosi sekä pakkasjaksot että hellekaudet tappavat monta kertaluokkaa enemmän jengiä, mutta toisin kuin salama, niiden aiheuttamat kuolemat kirjataan sairauksien piikkiin. Toki sekin ero on, että äärilämpötilat tappavat vanhoja ja heikkoja, jotka kuolisivat pian muutenkin, mutta salama ei valikoi uhrejaan kunnon perusteella.

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1578
Neutroni

Naurettavaa roskaa. Joka vuosi sekä pakkasjaksot että hellekaudet tappavat monta kertaluokkaa enemmän jengiä, mutta toisin kuin salama, niiden aiheuttamat kuolemat kirjataan sairauksien piikkiin. Toki sekin ero on, että äärilämpötilat tappavat vanhoja ja heikkoja, jotka kuolisivat pian muutenkin, mutta salama ei valikoi uhrejaan kunnon perusteella.

Tuo on tietysti totta. mutta tuollaisten pakkas- ja hellekausien vaikutus on välillistä. Muistelen, että kuolleisuuden minimi on lämpötilavälillä 15–17 °C.

Itse pitäisin myrskyjä kaikkein vaarallisimpina sääilmiöinä. Eivät nekään ole muuten vaarallisia kuin sikäli, että niiden aikana on vaara saada putoava oksa, kaatuva puu tai rakennuksesta irtoava osa päällensä.

Ainakin täällä Veera-myrsky sai sellaista tuhoa aikaan, että pysyn tuollaisen ukkosmyrskyn uhatessa visusti pois metsästä tai yleensäkin ulkosalta. Eikä tietenkään ole tuollaisella myrskyllä kiva olla veneessä järvelläkään, ei ainakaan pienessä veneessä.

Vanha jäärä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat