Seuraa 
Viestejä538

Ainakaan nämä 23 ensimmäistä vuotta "vapaudessa" eivät ole estäneet tarkkailijoita havaitsemasta sitä että Ukrainan taloudellinen, sosiaalinen ja yhteiskunnallinen kehitys on ollut heikkoa. Heikompaa kuin Venäjällä (eteenkin Putinin noustua valtaan) tai Puolassa (Euroopan integraatio). Ukraina on korruptoitunut valtio jota ovat hallinneet tuon tuostakin läpimädät "oligarkit". Käynnissä oleva sota (jossa USA:lla näyttää olleen näppinsä pelissä) on myös osoituksena siitä että nykyhallinto ei nauti kansalaisten luottamusta. Sotilaat eivät halua kuolla tässä omituisessa konfliktissa. Kuvaavaa on se kuinka esim. New York Times kertoi tapauksista 9. prikaatin alueella jossa upseerit kyselevät sotilailta ketkä halusivat siirtyä rintamalle. Lähes kaikki kieltäytyivät ja halusivat palata kyliinsä. Vain 11 sotilasta halusi etulinjaan.

 

“Some of the Ukrainian soldiers appeared unwilling to fight. The commander of their unit, part of the Ninth Brigade from Vinnytsia, in western Ukraine, barked at the men to turn around, to no effect. “All right,” the commander said. “Anybody who refuses to fight, sit apart from the others.” Eleven men did, while the others returned to the city.

Some troops were in full retreat: A city busload of them careened past on the highway headed west, and purple curtains flapped through windows shot out by gunfire.”

 

http://www.nytimes.com/2014/08/28/world/europe/ukraine-russia-novoazovsk-crimea.html?_r=0

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Kommentit (5)

boris
Seuraa 
Viestejä283

Ukrainan armeijan tila:

“Their moral is bad, their equipment old, ammunition is low and the entire aim of their campaign is dubious. Now even a few weak counterattacks, the “counteroffensive”, have them on the run.”

The only thing he could’ve added to the litany is the fact that they are led by the biggest moron to ever hold high office, Petro Poroshenko, the overstuffed buffoon who thinks he’s Heinz Guderian deploying his Panzers through the Ardennes and on to Paris. What a joke!

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7568

Ehdottomasti on. Syyllisinä luonnollisesti ukrainalaiset itse, jotka sallivat poliittisen eliittinsä ja virkamiesjohtonsa massiiviset sikailut. Kriisihän ei todellakaan ole uusi, vaan tosiaan Ukraina on ollut täysläpimätä korruptiopesäke läpi itsenäisyytensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7568
Barbaari

Entinen hallinto pisti opposition edustajia vankilaan ja kansa kaatoi hallituksen niinkuin piti ja hetken oli toivoa. Kaikki nämä missä on ollut venäläinen nukkehallitsija, valkovenäjä esimerkiksi on länsimaisittain kovin epäonnistunut valtio.

 

Ei noin. Ukrainassa on ollut vuorovaalein Venäjä myönteinen ja länsimyönteinen hallitsija. Molemmille yhteistä on ollut massiivinen korruptio. Korruptio johon ei pääasiassa ole edes pyritty puuttumaan.

 

Poliittinen eliitti ja virkamiesjohto on siellä vain täynnä sontasäkkejä. Mihminkään ei heistä ole.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat