Seuraa 
Viestejä851
Liittynyt25.12.2008

 

Miksi historiallisissa dokkumenteissa koko ajan korostetaan Hitlerin "mielipuolisuutta"?

Minusta tuntuu että asioitten objektiivinen tarkastelu on jopa kiellettyä.
Tuntuu siltä että edelleenkin pelätään Hitlerin haamua jolla tietyt tahot ratsastaa ja hankkii etuoikeuksia.

Mieshän oli ilmiömäinen visionääri ja saksassa kehitettiin uskomaton määrä tekniikkaa joka toimii monessa nykyisessä teknologiassa esikuvana. Tietysti harha-askelia ja huonoja projekteja myös oli, mutta tieteessä tehdään aina virheitä. Jotkut polut nyt vain on kujettava.

Miksi ei Hitlerille anneta sitä arvoa valtiomiehenä, visonäärinä ja tieteen edelläkävijänä joka hänelle kuuluu?

Jos Hitlerin suunitelmat olisi toteutuneet niin olisiko maailma jopa nykyään parempi paikka elää?

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Sivut

Kommentit (365)

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6262
Liittynyt8.11.2012

Ei mennyt noin.

 

Saksalaiset tiedemiehet kehittivät sitä tekniikkaa. Hitler sitten rupesi neuvomaan heitä kerta kerrasta seurauksin, jossa toimiva idea vesittyi. Hyvä niin koska se edesauttoi merkittävästi Saksan tappiota sodassa.

 

Sen aikaisia saksalasia tiedemiehiäkään en tosin henk. koht. arvosta ihmisinä minkään arvoisiksi. Porchet ja kumppanit innoissaan kehittivät uutta tekniikkaa palvelemaan ihmisten massamurhaamista. Massamurhaajia mitä massamurhaajia ihmisinä.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä10169
Liittynyt20.1.2013

Juuri niin, eli eihän Hitler itse mikään pelle peloton ollut.

Tosin luuli olevansa mm kelpo arkkitehti ja maalaustaiteen osaaja, muttei ollut sitäkään.

Sen sijaan oli mies paikallaan joukkohysterian lietsonnassa.

Onhan sekin jonkinlainen meriitti - ikävä vain että lietsoi negatiivista sellaista.

 

Maailma olisi paskempi paikka jos Hitlerin luomat visiot olisivat toteutuneet viimeistä piirtoa myöten.

Sellaisessa tapauksessa meitä ei ehkä olisi edes olemassa, eikä sen puoleen ihmisiä ylipäänsä.

Puuvilla SamI
Seuraa 
Viestejä851
Liittynyt25.12.2008

Kyllä se toisinaan sotkikin asioita, mutta kannusti myös. Miksi vaan mainostetaan niitä epäonnistumisia eikä onnistumisia ollenkaan? Noi ohjelmathan nyt on painotettu tarkotuksella negatiiviseen sävyyn. Miks? Totuus voi olla aivan toista.

Hugo Boss muuten suunitteli SS ja SA uniformuut. Kyllä Aatulla silmää oli tyylille ja tekniikalle.

Jos maailma olis menny siihen suuntaan mihin Aatuvainaa suunitteli niin saattais olla monta ongelmaa nykyään vähempi.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Vaikken Israel-fani olekaan, niin tuskinpa maailma olisi nykyään jotenkin erinomaisen mahtava paikka jos Hitlerin pikku possukerhon jäsenet olisivat saaneet murhata juutalaiset viimeiseen miehen, naiseen ja lapseen.

Eikä se siihen olisi jäänyt. Juuri luin jostain lehdestä että seuraavana listalla olivat esim. puolalaiset. Nämä aiottiin sentään tappaa työllä, ei kaasuttamalla. Eli ensin kaikki hyöty irti orjista...

En oikein jaksa uskoa että mikään maa on kovin kauaa mikään menestystarina jos sen rajojen sisällä ihmisistä suuri osa kärsii. Orjuudessa, köyhyydessä, missä hyvänsä kurjuudessa. Jos ajattelee esim. Kiinaa, niin eihän siellä sentään eletä enää minkään kulttuurivallankumouksen aikaa jolloin maatöitä taitamattomat ajettiin maalle nääntymään nälkään ja syömään toisiaan. Kunnollinen materiaalinen hyvinvointi edellyttää aina jonkinlaista järkevää taloudenpitoa maassa, ei hyvinvointi ole mahdollista kuin hyvin hyvin pienelle eliitille jos valtiossa on vallalla jokin aivan nyrjähtänyt ideologia.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007
Brainwashed
Tosin luuli olevansa mm kelpo arkkitehti ja maalaustaiteen osaaja, muttei ollut sitäkään.

https://www.google.fi/search?q=hitler+paintings&safe=off&rlz=1C2GGGE_fiFI449FI514&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5OoBVKjbH8HiywOlmYKQDA&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=2133&bih=1061&dpr=0.9

Mielipidekysymys toki mutta ei nuo maalaukset mielestäni hassumpia ole.

Jerry Cotton
Hugo Boss muuten suunitteli SS ja SA uniformuut. Kyllä Aatulla silmää oli tyylille ja tekniikalle

Hugo Boss on kyllä erinomainen suunnittelija ja uniformuna ihan hieno, tosin se yhdistetään aina natsisaksaan. Hitlerin kuolemankultille piilotti asuihin kaikenlaisia pääkalloja ja muita jänniä yksityiskohtia.

offmind
Seuraa 
Viestejä15943
Liittynyt19.8.2008
Jerry Cotton

Jos Hitlerin suunitelmat olisi toteutuneet niin olisiko maailma jopa nykyään parempi paikka elää?

Jos Natsi-ideologia hallitsisi, niin maailma olisi hyvin ankea paikka jossa erilainen ja omaperäinen luovuus olisi rikos valtiota vastaan.Luultavasti jopa Stalinin ajan Neuvostoliitossa ja Maon kulttuurivallankumouksen ajan Kiinassa oli hilpeämpi meininki kuin mitä olisi ollut jos natsit olisivat voittaneet.

 
Joskus aikoinaan Saksa oli eurooppalaisen kulttuurin johtava maa, mutta natsit onnistuivat tuhoamaan sen aseman muutamassa vuodessa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_Germany#Culture

...Authors of books left the country in droves

http://en.wikipedia.org/wiki/Art_of_the_Third_Reich

Art of the Third Reich is the officially approved art produced in Nazi Germany between 1933 and 1945. Upon becoming dictator in 1933, Adolf Hitler gave his personal artistic preference the force of law to a degree rarely known before. Only in Joseph Stalin's Soviet Union, where Socialist Realism had become the mandatory style, had a state shown such concern with regulation of the arts.[1]

http://en.wikipedia.org/wiki/Art_of_the_Third_Reich#Laws_targeting_culture_in_the_Third_Reich

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_authors_banned_during_the_Third_Reich

After World War II started, Germans created indexes of prohibited books in countries they occupied, of works in languages other than German. For example, in occupied Poland, an index of 1,500 prohibited authors was created.[1]

 

 

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Bauhausin ainakin pistivät perseelleen, ties mitä siltäkin saralta olisi saatu ilman natsien sekoiluja.

Toisekseen olisivat tukeneet niitä tiedemiehiä ja taiteilijoitaan eivätkä ajaneet niitä ulkomaille. Ilman holokaustia olisivat varmaan voittaneet toisen erän kun Oppenhaimerit summuut olisi suunnitelleet heille.

Hämmentää.

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

Jerry Cotton

Jeesus, että sä olet säälittävä. Plussaa kuitenkin siitä, että tästä provosta puuttuu sovinismipiirre kokonaan. Eikä jutussa ole pissaa, kakkaa taikka kikkeleitä.

Mahtaa olla elämä tyhjää “Thaimaassa”, joka siis on oletettavasti jossain Itä-Helsingin vähemmän viehättävässä lähiössä.

Keskittyisit ennemmin pyytelemään Markukselta anteeksi, kuten Japetuskin jo kehotti.

Toope
Seuraa 
Viestejä24532
Liittynyt23.7.2006

Provohan tuo avaus osin on, mutta kysymisen arvoinen ehkä silti.

Oma vastaukseni on EI, koska Hitlerin yhteiskunta poltti siltansa länsimaisen sivilisaation ja humanismin suhteen lähtiessään likvidoimaan aatteelleen epämiellyttäviä ihmisiä. Ei pyrkimys Saksan parantamiseen sinänsä ollut tuomittavaa, mutta keinot, joita kansallissosialistit tähän käyttivät, ovat tuomittavia ja epäinhimillisiä, sivistyksenvastaisia.

Ideologia oli itsessään epäonnistunut, liian humanismin ja sivistyksen vastainen ja liiaksi tietynlaiseen fantasiaan takertunut toimiakseen kunnolla. Lopulta siis Hitlerillä & kumpp. ei ollut toimivampaa ideaa yhteiskunnalle tarjottavanaan. Se eli aikansa vain pakkovallan ansiosta.

 

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

Toope

Kirjoitit:

“Provohan tuo avaus osin on, mutta kysymisen arvoinen ehkä silti.”

Avauksesta:

“Miksi ei Hitlerille anneta sitä arvoa valtiomiehenä, visonäärinä ja tieteen edelläkävijänä joka hänelle kuuluu?”

Ei ole kysymisen arvoista. Vastaamisesta puhumattakaan.

Tuo helvetin luuseri on lisäksi puhtaasti provokaatio mielessään liikkeellä. Tällaiset paskaketjut tulisi mielestäni vaieta kuoliaiksi. 

 

Puuvilla SamI
Seuraa 
Viestejä851
Liittynyt25.12.2008

Mielenkiintoista aina huomata että tietyn tyyppisen kysymyksen kysyminen aiheuttaa tietyissä ihmisissä reaktion joka pysäyttää oman ajattelun. Miksi?

Miiksi näitä asioita ei kykene suurin osa kansasta jäsentelemään itse olemassaolevan tiedon pohjalta ja suhteuttamaan sitä siihen kuvioon että voittaja on tässäkin tapauksessa kirjoittanut historian. Miksi ihmiset kuvittelee että se puoli missä itse sattuu olemaan olisi voittajana yhtään sen jalompi kuin vastapuoli.

On aina helppo ottaa valmiiksi pursekeltua dataa ja huutaa papukaijana koska niin on AINA tehty.

Tämä aihe eritoten on tabu ja sen objektiivinen tarkkailu on suorastaan kielletty ihmisten mielissä. Aivopesu on juurtunut moniin niin syvästi  että se suorastaan pitää vaijeta kuoliaakis. 

Paitsi tieysti silloin kuin muistia verestetään ja vihaa lietsotaan menneen ajan haamuja kohtaan.

 

Ihmiskunta tarvitsee vihollisia. Niitä heataan meenneen ajan haamuista, ufoista, maahnamuuttajista ym. Sijaiskärsijöitä löytyy aina. 
Todellisiin ongelmiin ei saa puuttua.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Puuvilla SamI
Seuraa 
Viestejä851
Liittynyt25.12.2008
Rousseau

En oikein jaksa uskoa että mikään maa on kovin kauaa mikään menestystarina jos sen rajojen sisällä ihmisistä suuri osa kärsii. Orjuudessa, köyhyydessä, missä hyvänsä kurjuudessa. J

Juuri näin.
Suurin osa maailmasta elää juuri NYT orjuudessa. Suomessakin suuri osa porukasta elää orjuudessa, nimittäin pankin orjuudessa. Velkaa saattaa olla 30 vuodeksi eteenpäin ja siitä päästään eroon ehkä eläkkeellä jos silloinkaan. USA:ssa unelmavaltiossa, jossa "vapaus" on äärinmäistä, eläkeläiset maksaa velkaa kuolemaansa saakka jonka jälkeen pankki panee kämpän lihoiksi ja kuittaa loppuosan. Omaiset saa jotain jos saa.

Ei tässä missään vapaudessa eletä vaan äärimmäisessä orjuudessa ja ihmisiä talutetaan kehdosta hautaan juuri niinkuin halutaan. Mitään vapautta ei ole eikä ole koskaan ollutkaan.

Eli kysyn edelleenkin. Olisiko jotkut asiat paremmin jos Hitler olisi voittanut?

Orjia ainakin voisi olla huomattavasti vähemmän.

Nyky-yhteiskunnassa nimenomaan vapaa ja riippumaton ihminen on suuri uhka joka täytyy vaientaa, koska semmonen saattaa kylvää niskurointimielialaa ja olla sorana riistäjien rattaissa. Suuri määrä vapaita miehiä on vaara. Orjalla on aina orjan kahle, oli se sitten rautaa tai velkavankeus. Kahle tekee nöyräksi.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Puuvilla SamI
Seuraa 
Viestejä851
Liittynyt25.12.2008
Vatkain

Toisekseen olisivat tukeneet niitä tiedemiehiä ja taiteilijoitaan eivätkä ajaneet niitä ulkomaille. Ilman holokaustia olisivat varmaan voittaneet toisen erän kun Oppenhaimerit summuut olisi suunnitelleet heille.

 

Olisiko maailmasta mielestäsi tullut parempi ja tasa-arvoisempi paikka ilman atomipommia?

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat