Seuraa 
Viestejä11

Itselläni melko mielenkiintoinen ongelma, ainakin omasta mielestäni. Asun omakotitalon yläkerrassa ja täällä on jatkuvasti äärimmäisen kuuma, varsinkin sillon kun oli kesähelteet siinä 30 asteen paikkeilla niin pystyin juuri ja juuri oleskelemaan huoneessa. Nyt onneks kun lämpötila ulkona on 20 asteen paikkeilla, niin ei ole niin paha, mutta silti varsin inhottavaa olla omassa huoneessani, kun täällä jostain täällä huoneessa lämpö nousee melko korkeisiin lukemiin (en osaa sanoa kuinka korkeaksi, kun en ole mitannut). Ainoa tapa jolla saan huoneeni viilentymään on pitämällä alakerran ikkunaa ja yläkerran ikkunaa auki.

Ongelma ei kuitenkaan ole siinä, ettäkö ikkunani olisivat jumissa tai jotain sellasta, vaan ongelma on se, että jos vähänkin avaan ikkunaa niin huoneeseeni tulee yhtäkkiä suuri määrä kärpäsiä. Tämä alkoi noin pari kuukautta sitten. Ensiksi huoneessa oli ihan vaan muutamia kärpäsiä, ei kovin huomattavia määriä. Niitä sitten kädelläni liiskailin toisensa perään. (Ei mitään kärpäsiä vastaan, mutta kun en pysty nukkumaan jos huoneessa on kärpäsiä, koska ne pörräävät yön aikana korvani ympärillä.) Sitten jossain vaiheessa huomasin kuinka niitä kärpäsiä alkoi kertyä ikkunan toiselle puolelle, siihen ikkunan reunaan ja aina kun vähänkin aukaisin ikkunaa sieltä ne tulivat sisään. Ne alkoivat myös nähtävästi lisääntyä ikkunan toisella puolen, koska osa kärpäsistä ovat olleet tosi pieniä ja olen näin ollen joutunut tappamaan kokonaisia perheitä.

Tällä hetkellä näitä kärpäsiä on jo niin paljon huoneessani, että he ovat alkaneet paritella ja kohta varmaankin lisääntyvät eli tämä homma on lähtenyt ihan käsistä. En saa kaikkia tapettua kun niitä on niin paljon. Vielä kun en ole imuroinut, huoneeni näyttää tällä hetkellä joltain massamurhapaikalta, koska täällä on kuolleita kärpäsiä jokapuolella. Pöydällä lojuvia, ikkunaan liimaantuneita, lattialla lojuvia jne.

Osaisiko joku selittää mistä tämä johtuu? Kiinnostaisi tietää. En tosin tiedä, onko täällä ketään hyönteisasiantuntijaa, mutta jos jossain sellainen on niin varmaan Tiede-foorumeilla. Tietysti, jos jollakin on jokin ratkaisu siihen, että miten niistä pääsisi eroon niin sellainenkin tieto olis tervetullutta. Meinaan olis kiva taas päästä pitään ikkunoita auki, jotta sais tämän huoneen viileemmäksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat