Seuraa 
Viestejä163

Canal digital tarttis tilata ja kysynkin tarviiko vanha antennikaapeli vaihtaa toisenlaiseen kun tilalle tulee satelliittivehkeet?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (12)

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775

Veikkaisin että kun asentavat sen lautasen seinään, niin vetävät siinä samalla sitten siitä sen antennikaapelin sun telkkarin lähistölle ja kytkevät siihen satelliittiboxiin. Eli tavara ei missään välissä kulje sun nykyisen antennikaapelin kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Köpseli
Seuraa 
Viestejä163

Noo sen näkee sitten. En mää siitä ressiä ota. Mutta tarviiko se mikropää tms. vielä jonkun virtakaapelin? Tuolla kun lukee

"...sitä kautta saatiin kaapelit (2 kpl) kätevästi sisätiloihin. Lopulta siis ei tarvinnut porata reikiä kuin yhteen väliseinään, jotta kaapelit saatiin olohuoneeseen. Systeemissä on kaksi kaapelia sen takia, että satelliitilta signaalin vastaanottava laite tarvitsee sähköä ja sen sähkön syöttää digiboksi."

http://pikamulkaus.com/2013/01/canal-digital-perhe-hd/

Vierailija

Kaikki toiminnot, eli mikropään polarisaation ja taajuuskaistan vaihto, vaihto toiselle mikropäälle tai lautasantennille (DiSEqC kytkin) ja kääntömoottorin ohjaus tapahtuu saman koaksiaalin kautta.

Ja koaksiaalina käytetään 75 ohmin ominaisimpedanssilla olevaa koaksiaalia, kuten TV-antennissakin, eikä 50-ohmista. Satelliittikäytössä pyritään käyttämään vähähäviöisempää koaksiaalia, joka on hieman kalliimpaa. Vähähäviöinen kaapeli (eikä markettien entry-level kaapeli) on omiaan myös TV-antenni-systeemeissäkin.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Tämäon hiukan off-topic, mutta mitä vaikuttaa, jos käyttää 75 ohmin kaapelin tilalla 50-ohmista?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Vierailija
o_turunen

Tämäon hiukan off-topic, mutta mitä vaikuttaa, jos käyttää 75 ohmin kaapelin tilalla 50-ohmista?

Eipä yleensä kovin paljoa. Mutta:

1. Mikropäät, vastaanotin ja muut liitäntäkomponentit on speksattu 75 ohmin kaapelille.

2. 1-kohdan takia lisääntyvä epäsovitus  aiheuttaa kaapelissa heijastuksia/ seisovaa aaltoliikettä, joka lisää häviöitä ja saattaa jopa hieman heikentää signaalin laatua (heijastukset).

3. Samanpaksuinen, vastaavalla vähähäviöisellä foam-eristyksellä varustettu 50 ohmin kaapeli omaa yleensä hieman suuremmat häviöt ja taitaa olla kalliimpaakin, kuin 75-ohminen. 

4. satellittiantennikomponenttien F-liittimet eivät oikein istu kunnolla noihin 50 ohmin kaapeleihin. Ainakaan keskijohto ei käy noiden komponenttien female_runkoliittimiin. 

Obama
Seuraa 
Viestejä26
Köpänder

Canal digital tarttis tilata ja kysynkin tarviiko vanha antennikaapeli vaihtaa toisenlaiseen kun tilalle tulee satelliittivehkeet?

Sieltä tulee täyden palvelun paketti ukot vetää viimosen päälle valmiiksi että varmaan näkyy, senkus vaan ladot seteleitä kouraan ja alat kattoon, ota aluksi vaan semmonen suomi kanavapaketti sillä pääset alkuun.

Obama
Seuraa 
Viestejä26
Pacanus Rusticanus

Taisin muistaa ohmit pieleen kun on jo aikaa siitä kun on tarvinnut antennien kanssa touhuta. Niin se pää pettää isäntänsä.

Silti piti olla tietävinään...?

Munakas mies
Seuraa 
Viestejä145

pitäisiköhän hankkia:

Mitä Canal Digitalin tilaukseen sisältyy?

Canal Digital tarjoaa upean valikoiman kanavia satelliitin välityksellä. Tilaukseen sisältyy aina:

1. Valitsemasi kanavapaketti tai useamman kanavapaketin yhdistelmä. Tutustu kanavapaketteihin.
2. HD-digiboksi tai CI+ HD-moduuli purkamaan satelliittisignaali televisioon. 
3. Katselukortti 
4. Lautasantenni tarvikkeineen ja asennus ovat veloituksettomia* uusille tilaajille. Asentaja hoitaa koko asennuksen ja kanavahaut puolestasi - itse voit vain istahtaa sohvalle ja nauttia. *pl. erikoisasennukset. Lue lisää asennuksesta.

http://www.canaldigital.fi/tuotteet/mitapakettiinsisaltyy/

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat