Seuraa 
Viestejä1043
Liittynyt10.5.2014

http://en.wikipedia.org/wiki/Barycentric_coordinates_(astronomy)

Tuossa linkissä on mielenkiintoinen kuva siitä kuinka maapallon ja auringon välisen painovoiman keskipiste eli Barycenter heilahtelee. Joskus Barycenter on aurigon keskipiste ja joskus se on jopa auringon säteen verran ulkopuolella aurigon piirin. Eli on vuosia jolloin maa kiertää; ei auringon keskipisteen ympäri vaan auringon ulkopuolella olevan pisteen ympäri.

Eräät hurjimmat vuodet olivat alkaen 1981 ja 1984, jolloin talvet muutuivat todella leudoiksi Pohjolassa. Silloin Barycenter sijaitsi eniten Aurigon keskipisteen ulkopuolella.

Mistä Barycenterin heilahtelut sitten johtuvat? Jotakin tekemistä planeetoilla ja niiden linjautumisella saattaa olla asian kansssa.

Kun tutkin asiaa tuon kuvan vuosilukujen valossa ja Planets orbit Browser ohjelmilla niin havaitsin yhtäläisyyden. Kun oli kylmää planeetat olivat hajallaan ympäri auringon ja kun oli lämmintä niin isot planeetat olivat kaikki ryppäässä samalla puolen aurinkoa.

Viimeksi tuollainen rypäs oli 2008-2010, jolloin olisi siis pitänyt olla tavanomaista lämpimämpää ja nyt vuodesta 2012 lähtien ovat planeetat olleet hajallaan eli pitäisi olla kylmä vaihe menossa. Tästäkin vuoden 2014 talvesta pitäisi tulla kylmä. Seuraavan kerran planeetat ovat rykelmässä vuodesta 2018 alkaen eli silloin pitäisi suhteessa lämmintä ilmaston.

Kaikki on tietenkin suhteellista, mutta silmämääräisesti tarkasteltuna näyttää vahvasti sillä kuin planeetoilla olisi sen kautta, että ne mahdollisesti vaikuttavat maapallon ja auringon välisen painovoiman Barycenteriin, oma pienehkö vaikutuksensa maapallon säähän.

(inspiraation lähde: Crop circle kuvat, jotka koskevat kolmen kappaleen probleemaa, Barycenteriä ja painovoimaa sekä NASA ja Wikipedia).

En osaa itse mitenkään laskea Barycenterin vuosittaista sijaintia siksi tämä ketju on vain tiedoksi ja hämmästelyn kohteeksi. NASA voisi tutkia asiaa niin halutessaan tai muu vastaava instanssi, mutta asia lienee triviaalinen. Vain syvällisesti asioita harrastaville ja tutkiville.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat