Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Tuli yksi idea, mutta osaankohan esittää sen ymmärrettävästi...

On nainen, sanotaan Anna, joka yrittää raskaaksi tuloa tammikuusta joulukuuhun, ja tulee, sanotaan nyt vaikka marraskuussa raskaaksi. Koska hän yritti lähes vuoden, kokee hän ettei tullut ihan kauhean helposti raskaaksi. 

On sitten nainen, vaikkapa Leena, joka syö e-pillereitä tammikuusta lokakuuhun ja jättää ne sitten pois, ja tulee marraskuussa raskaaksi. Hän kokee että tuli välittömästi raskaaksi kun jätti pillerit pois. 

Asia mitä ihmettelen on se että kun ihminen on tavallaan "poissa pelistä" koko sen ajan minkä hän käyttää pillereitä, niin miten voimme tietää miten helposti tai vaikeasti hän noin ylipäätään tulee raskaaksi. Voiko luomunaista ja pillerinaista ollenkaan verrata toisiinsa? Onhan heidän tilanteensa täysin eri. 

Ehkä pimeää logiikkaa. 

***

Jos e-pillereitä syövä on hormonaalisesti tavallaan "keinotekoisen raskauden tilassa", niin ehkä se että kehossa on kuukausia tai vuosia ollut raskaushormoneita (onko???) aiheuttaa sen että oikea raskauskin alkaa helpommin. Lukemani mukaan imettäminen suojaa jonkin verran (hyvin vähän, mutta kuitenkin) välittömältä raskautumiselta synnytyksen perään, mutta koska e-pilleri"raskaudessa" ei ole synnytetty, niin suojaa ei tietenkään ole. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat