Seuraa 
Viestejä443

"Suomessa tuntuu olevan vihreitten toimesta halu lähteä hallituksesta, kun nuo saakutin perhanat haluavat kuitenkin ydinvoimaa...

Pyhäjoelle varsinkin...

Niin miekin...

Mie haluaisin atomivoimalan tänne Lemille Syntymäisen rannalle?

Olisi metkaa lauhdehukkalämmössä sulassa vedessä uiskennella talvella eikä avantoporalla tekisi mitään koko talvena...

Ei taida kuitenkaan toiveeni toteutua?

Me ollaan täällä ihan vihreitä kateudesta Pyhäjoelle, mutta minkäs teet...

Kysyisinkin:

Onko muitakin lukijoistani jotka haluaisivat naapurikseen ydinvoimalan?

Uteliaana..."

K.K.

Elämä on ainaista opiskelua kehdosta kuolemaan - ehkä kuoleman jälkeenkin on opiskelua - kuka sen tietää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä37971

Ei kiitos. Suurilla teollisuuslaitoksilla on oikeudet ottaa naapureinaan olevien yksityishenkilöiden maat haltuunsa pilkkahintaan, kun ne tarvitevat laajennustilaa, eipä huvittaisi olla sellaisen naapurina odottelemassa pakkolunastuslappua "uudehko omakotitalo 5000 €". Mutta jos nyt jonkun ison teollisuuslaitoksen vieressä olisi pakko asua, niin ydinvoimala olisi niitä vähiten pahoja. Normaalisti toimiessaan ne ovat suhteellisen hiljaisia ja harmittomia laitoksia, joihin ei kulje jatkuvaa rekkarallia eivätkä päästele hajuja.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä6657
K.K.
Onko muitakin lukijoistani jotka haluaisivat naapurikseen ydinvoimalan?

Käytännössä kaikki järkevät ihmiset haluavat ydinvoimalan juuri kotiseudulleen ja vain vannoutuneet ihmisvihaajat vastustaisivat sitä. Ydinvoimala on yli seitsemän miljardin euron investointi ja hyvin suuri osuus tuosta seitsemästä miljardista eurosta palaa paikallistalouden pyörittämiseen ja kunnallisverojen maksuun. Pyhäjoki voisi huoletta laskea kansantuotteensa kaksinkertaistumisen jos hanke toteutuu. Tämä luo käytännössä kaikille pyhäjokelaisille hyvin maksavan työpaikan ainakin 10 vuodeksi. Kunta puolestaan voi remontoida kaikki koulut ja varustaa ne uusimmalla teknologialla ja ostaa lukiolaisille oppikirjat ja tabletit.

 

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä37971
Puuhevonen
Ydinvoimala on yli seitsemän miljardin euron investointi ja hyvin suuri osuus tuosta seitsemästä miljardista eurosta palaa paikallistalouden pyörittämiseen ja kunnallisverojen maksuun.

Ei mene. Ei ainakaan Eurajoella. Kyllä ympäristö jotain pientä hyötyy, mutta miljardeista on turha nähdä unta. Voimalan rakentaminen ei työllistä kovin montaa suomalaista. Duunarit ovat Itä-Eurooppalaista halpatyövoimaa, suuri osa siitä ilmeisesti pimeää, ja pomot Ranskasta. Laitoksen osat tulevat ulkomailta.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä6657

Pyhäjoen kokoiselle kunnalle on aivan riittävää että siitä jää muutama kymmenen miljoona vuodessa paikkakunnalle. Pitäähän niiden puolalaisten työmiesten syödäkin jotain ja he tuskin lähtevät Ouluun saakka ruokaostoksille. Sekin riittää tuplaamaan kunnan kansantuotteen ja siitä varmasti riittää maksettavaksi oppikirjat lukiolaisille — tai mahdollisesti uudelleen perustaa lukio, jos se on paikkakunnalta lakkautettu.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Näinonnäreet
Seuraa 
Viestejä1281

Katsotaanpa vaikkapa Eurajoen kunnan tilinpäätöstä vuodelta 2013:

"Eurajoen kunnan verotulot olivat 37,0 milj. euroa eli 2,0 milj. euroa arvioitua suuremmat. Kiinteistöveron osuus verotuloista oli 14,2 milj. euroa eli 0,7 milj. euroa suurempi kuin talousarviossa arvioitiin. Yhteisöveron tuotto oli 2,1 miljoonaa euroa arvioitua parempi, kun taas kunnallisveron kertymä jäi 0,8 miljoonaa euroa arvioitua heikommaksi.

Kunnan tunnusluvuista vuosikate oli 12,0 milj. euroa ylijäämäinen."

Moni kunta varmaan toivoisi voivansa kirjoittaa vastaavaa näin lama-aikana.

 

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5138

Raha on tietysti kivaa saada mutta kaikki ansaintakeinot eivät ole eettisesti tasa-arvoisia. Jos myydään kuntalaisten nahka hommaamalla alueelle ydinvoimala ja ydinjätteen säilytyslaitos, on etujenkin oltava hyvät.

Huomioitava seikka mielestäni on ydinvoiman sijoitus/sijoitusmahdollisuuspaikkakuntien tausta: Kaikki ovat herätysliikkeiden vahvaa tukialuetta - herkkäuskoisuutta on ilmassa.

Suomen ehkä pakanallisin paikkakunta, Helsinki, ei ole ottamassa vastaan yhtään ydinvoimalaa - ikinä. Vaikka sopivaa merenrantaa ja saaria on vaikka kuinka ja lisäksi kaukolämpöäkin saisi meleko edullisesti lähisaaren/rannan ydinvoimalasta.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat