Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Meinas taas silmät pompata päästä pihalle.
Muutenkaan tampereella ei niin millään meinaa saada apua mielenterveysongelmiinsa, saati neurologisen poikkeavuuden aiheuttamaan ongelmointiin, elämänhallintaongelmiin, muistin toimintahäiriöistä, paniikkiongelmista, yms. aiheutuviin unohteluihin, jumittamiseen tai johonkin muuhun, sosiaalisen ahdistuksen aiheuttamiin esteisiin, jotka on verratavissa näkö- tai kulovammaisten, minkä tahansa vammaisten ongelmointiin. Kyseessä on vaan ero siinä ettei ole fyysistä liikuntaestettä, on henkinen, psyykkinen, mielellinen, sielullinen.. ihan miten vaan kukin tykkää nuppinsa estoisuutta nimittää. Este kun este. Ei ihminen ole pelkät raajat, sukuelimet ja suolisto.

Ihmisellä on pää ja just se kaiken säätää!

Ja politikot.. ne koittaa säätää ihmisten päät heitteille.
Kas tässä taa Tampereelta ikäviä uutisia:
http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanm ... ta/148639#

Minä laitoin mielipidekirjoituksen ja oon levittänyt uutista facebookin kautta tutuille ja autisminkirjoisten etujärjestöön.

Päiväsairaalakokeilusta on ollut todella hyvät palautteet.
Lasten päiväsairaala on toiminut TAYS:n yhteydessä ja se on osoittautunut mainioksi ja hyviä tuloksia tulee.
Lapsi saatetaan sinne aamusella ja iltasella pääsee omaan kotiin. Ei tarvitse olla erossa tätkeistä ihmisistään ja läheiset voivat olla paremmin mukana hoidossa ja apuahan tarvitsee muutkin kuin se jolla on ne varsinaiset ongelmat. Ainakin aspergerlasten, autisminkirjoisten keskuudessa päiväsairaalamuotoinen hoito on otettu ilolla vastaan ja todettu oikein hyväksi.

Ihmisillä on kuitenkin aikuisenakin tarvetta mielellisiin ongelmointeihinsa.
Mielirairaalat ns. alas ajettiin jo aikapäiviä sitten.
Mitään kunnollista avohoidoksi sanottavaa ei ole tullut tilalle.
Meikäläiset ja kaikki muutkin on jätetty lähestulkoon oman onnensa nojaan.
Ongelmat on medikalisoitua.
Minä en kuulu lääkehoidon vastustajiin sinällään mutta siitä olen raivoissani että muuta apua ei tarjota kuin kiireessä tutkimatta hutkitut reseptit kouraan ja ovesta pihalle kun on saanut vartin tai puoli tuntia puhua jostakin elämänhallintaongelmista, ahdistuneisuudesta, yms.

Ongelmaihmiset tuupataan keskinäisiin vertaispiireihin.
Kukaan ei auta.
Mistään ei löydy edes apuhenkilöitä, jotka auttaisivat kokoontumispaikkojen saamiseessa tai muutenkaan ei ole tarjolla apua vertaisyhdistysten puitteissa .. ei yhtään mitään!

Tampere on erityisesti jäänyt väliinputoojaksi.
Me ollaan ihmetelty täällä päät pyörällä ettei saatu edes RAY:n avustuksia aluejärjestötyöntekijän palkkaukseen vaikka viis uutta paikkakuntaa on saamassa vuosi per järjestö ja kolmessa jo on ennestään.
Helsinki oli tietenkin taas se missä on niin liitto, aluejärjestö kuin lähikunnissakin tuettua toimintaa jonka kustannuksiin osallistuu RAY ja yhteiskunta, ehkä paikalliskunta. Mm. Keravalla avattiin jokunen vuosi sitten aspergertoimintakeskus.
Meillä on asukkaita valtavasti. Ollaan III suurin suomen kaupunki väkimäärältä ja täällä yritetään purkaa koko helahoito eikä mitään tilalle.

Meitä asiakkaita ei kuunnella ollenkaan.
Meiltä ei kysytä mitän.
Onneks osuu uutiset silmään ja voidaan itte lähtee liikkeelle, puhua ja vaatia.
Paljon tarvittais tukea terveiltä ja ehjiltä ihmisiltä!
Se on kun panis rahaa pankkiin kun mielenterveysongelmaisista huolehditaan hyvin.
Se takaa yhteiskuntarauhaa.
Ihmiset voi laittaa lapsena pelkäämättä aamulla tarhaan, kouluun, mennä töihin, kulkea kadulla..
Elää sitä normaalia rauhallista elämäänsä pelkäämättä että mistä poukkaa joku sekopää hillumaan.

Ja sekopäisyyden vähentyminen antaa meille, muten ihan tavallisille ihmisille, usein hyvin älykkäille, vastuuntuntoisille, ihan kunnollisille ihmisille mahdollisuuden myös elää normaalia rauhallista elämää missä voi opiskella ja käydä työssä, tienata omaa elantoa, jne.

Jotkut virnuilee ettei yhteiskunnassa kannata jakaa rahaa mitenkään tasan.
Ei ole kyse mistään sosialismista eikä kommunismista. *ttuun kaikki typerät ismit. On kyse ihmisistä. Niistäkin, jotka syntyy terveinä ja ehjinä ja joiden työ ja kulutusveroista menee ajanolloon valtavasti enemmän systeemin paikkaamiseen jos sen perustassa on puutteita!

Mielenterveysongelmaisten hoitamatta jättäminen tulee erittäin kalliiksi.

Tämä on vaan yks jäävuoren huippu siitä sosiaalisten palveluiden alasajosta joka on käynnistynyt viime laman aikana mutta jota ei ole hidastettu tai estetty vaikka on llut hemmetinmoinen korkeasuhdanne.

Lopuksi Pelle Miljoonaa: Älkää kysykö mistä johtuu väkivalta!

Tuolla Aamulehden sivulla voi ottaa kantaa!

Sivut

Kommentit (29)

Sinne oli tullut kommentti:

"Päiväsairaalan lakkauttamisessa ei ole kyse rahansäästöstä vaan panostamisesta tutkitusti tehokkaisiin hoitomenetelmiin. Päiväsairaalahoidon tehokkuudesta epävakaiden hoidossa ei ole vakuuttavaa näyttöä ja tämä asia todetaan myös käypähoitosuosituksessa, toisin kuin Tähkä väittää. On ihmeellistä, ettei päiväsairaala 2:n 16 vuoden toiminnan aikana ole syntynyt tutkimusnäyttöä kuin muutaman kymmenen potilaan osalta. Eikö muiden kymmenien/satojen potilaiden hoitotulokset kestä päivänvaloa? Miksi Tähkä ei ole kyennyt toimittamaan tutkimustuloksia tilaajan pyynnöistä huolimatta? Tilaajan vastuulla on tuottaa tehokasta hoitoa ja oikeus vaatia tutkimusnäyttöä. Psykiatrisen hoidon on oltava näyttöön perustuen tehokasta. Ilman tutkimusnäytön vaatimusta potilaille voitaisiin tarjota vaikkapa kukkaterapiaa siltä pohjalta että kukkaterapeutin kokemuksen mukaan parikymmentä ihmistä on siitä hyötynyt.

Varmastikin yksittäiset potilaat ovat päiväsairaalahoidosta hyötyneet, mutta on olemassa tutkitusti tehokkaampia hoitomuotoja, jotka ovat lisäksi kustannustehokkaampia. Esim. Jorvin sairaalassa on toteutettu muutaman vuoden ajan Dialektisen Käyttäytymisterapian (DKT) projektia, josta on olemassa vakuuttavaa näyttöä sekä hoidon tehokkuudesta että kustannustehokkuudesta.

Päiväsairaala 2:n hoidossa on 15 potilasta kerrallaan ja hoidot kestävät 2 vuotta, potilaat ovat siellä 5 päivää viikossa. Tähän uppoavalla rahamäärällä voitaisiin hoitaa isompi joukko epävakaita tutkitusti tehokkaammalla hoitomenetelmällä esim. Jorvin hoitomallin mukaisesti. Tampereen kokoisessa kaupungissa on paljon muitakin epävakaita hoidon tarpeessa kuin 15 päiväsairaalaan päässyttä. Sen sijaan, että jääräpäisesti pidettäisiin kiinni muinaisesta päiväsairaalamallista, Tampereella tulisi kehittää hoitomalli (esim DKT) joka hoitaisi samalla rahalla paremmin tuloksin isomman joukon epävakaita potilaita. Tällaisia suunnitelmia käsittääkseni on ilmassa.

Tähkän kommentti siitä, että päiväsairaalahoito olisi käypähoitosuosituksessa ensisijainen hoito, on täysin virheellinen. Tämän voi jokainen todeta itse tutustumalla suositukseen osoitteessa:

http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoito? ... s=hoi50064

Päiväsairaalamallinen hoito mainitaan suosituksessa näin: "Epävakaan persoonallisuuden hoidossa päiväsairaalatyyppisillä ohjelmilla saatetaan saavuttaa lisäetua tavanomaiseen psykiatriseen hoitoon verrattuna", näytön luokka C eli heikko. SAATETAAN SAAVUTTAA? Aika heikko suositus noin kalliille hoitomuodolle.

Käypä hoito -suosituksessa mainitaan 4 psykoterapiamuotoa epävakaan hoidoksi, joista vain Dialektinen Käyttäytymisterapia pääsee näytönluokkaan A eli selkeä tutkimusnäyttö. Kognitiivis-Behavioraalinen Skeematerapiakin yltää näytönluokkaan B.

Dialektisen Käyttäytymisterapian hoito-ohjelmaan kuuluu yksilöterapia, kertaviikkoinen taitojenharjoittelu ryhmässä sekä potilaan puhelut terapeutille mahdollisissa kriisitilanteissa. Lisää terapiamuodosta osoitteessa:

http://www.sosiaalisairaala.fi/koulutus ... erapia.pdf

Näyttöön perustuvia suomalaisia Käypä hoito -suosituksia laatii Suomalainen Lääkäriseura Duodecim: http://www.kaypahoito.fi/
Lähettäjä: Epävakaita hoitava terapeutti | su 5.7 klo 12:38 "

Eikä edes omaa nimeä alla.

"Dialektisen Käyttäytymisterapian hoito-ohjelmaan kuuluu yksilöterapia, kertaviikkoinen taitojenharjoittelu ryhmässä sekä potilaan puhelut terapeutille mahdollisissa kriisitilanteissa."

Että oikeen puhelimessa voi olla yhteydessä terapeuttiin. Tampereella niin että: Olette puhelunvälittäjän jonossa, odottamisesta veloitetaan paikallispuheluverkkomaksu, olkaa hyvä ja odottakaa.. oletettu odostusaikanne on viisoitista minuuttia .. ja just kun se vartti on alkanut mennä umpeen kun psykoosin kourissa kärvistelevä epätoivoisena hiksin käsin puristaa kapulaa korvaansa vasten linja katkeaa jsotakin syystä. Saldona kasvanut puhelinlasku jo entuudestaan kasvava laskupinon lisäksi..

Ihmisiä yritetään kusta silmään dialektinen.... Päiväsairaalahoitoa puoltaa just se että siinä ollaan pidempi aika läsnä. Hoitotaho voi tarkkailla ihan eri lailla kuin että avun tarvitsijaa ei näy ei kuulu kuin vasta puhelimessa ja puhelin ei jumalauta ole mikään mielenterveysterapia väline!

Taitojen harjoittelu.. Jos ihminen potee ahdistusta tms.
Sekö auttaa että pääsee kerran viikossa askartelemaan paperinukkeja?!

Paluu kivikaudelle on käynnistynyt ja vauhti kiihtyy!
Pelkkää silmänlumetta noi muka paremmat hoidot. Niitä ei takuulla näy eikä kuulu. Nytkin on mielenterveystoimistot kesäajan taas suljettuina ja vain reseptejä uusistaan.
Mitään apua ei ole tarjolla!

Toki sitten jos hilluu jossain rautatiesasemalla ruuhka-aikaan puukon kanssa hakaten sillä sattumanvaraisesti ventovieraita ohikulkijoita tai tapahtuu että koulun oppilas aseistettuna hyökkää ampumaan silmittömästi psykoosisssaan, sitten löytyy poliiseja kuin amerikkalaisessa arkidokkarissa, on ambulanssit ja helikopterit, karhukoplat ja lehdistö sankoin joukoin paikalla ja ihmiset päivittelee. Kynttilöitä viedään ja kukkia ja järjestetään kriisiterapiaa.. tosin vain sen hetken kun juttu on lööpeissä.
Mediasexikästä.
Lienee "insinöörit" laskeneet laskukoneella kustannustehokkuutta tilastollisten todennäköisyyksien kautta niin että muutama ruumis, haavoittunut, loukkaantunut koko populasta on halpa hinta sille että rahaa säästyy johonkin muuhun, vaikka meillä täällä siihen kuntalaisten vastustamaan, täysin turhaan 2.5km:n tunneliin Rantatieltä, jonka kustannusarvio on 200 000 000€ ?!

Hyvävelikööri rakentaa ja rakentaa ja yhteiskunnan rattaat muka pyöriessään tuottaa yhteistä hyvää..
Mikä on tilastollinen työllisyysvaikutus tuollakin suhteessa mihinkään?

Peittoa leikataan toisesta päästä ja ommellaan toiseen päähän?! Sitä dialektista kongnitiiviterapiaa tarvittis meirän kylässä nyt noi päättäjät, korruptoitunut kunnavaltuustomme se osa joka ei osaa ratkoa asioita kuin purkamalla systeemiä ja tuuppaamalla apua tarvitsevat pois silmistä, pois mielestä.

Oletteko huomanneet korrelaation:

-yksikään mielenterveyskuntoutuja ei urheile

-yksikään urheileva ei kärsi mielenterveysongelmista

Leisola
Ymmärrän toki aspergerisuutesi ja sen mukanaan tuomat erityistarpeet mutta silti olisi hyvä rehellisesti myöntää, että suomalaisessa mielenterveys huollossa on astetta vakavampikin rakenteellinen ongelma.

Alaikäisten lasten mielenterveyspalvelut!
En minä puhu vain omasta puolestani!!!
Voin mainita omasta puolestani mutta esmes tuonne Aamulehden mielipidesaitille luettelin koko joukon erilaisia neurologisia erityistarvitsijoita.

Minä oon toiminut aktiivina neurologisesti oireilevien etujärjestössä, tai etujärjestöissä. Tampereella on mm. sellainen kuin neurologisesti vammaisten neuvottelukunta ja muitakin yhteistyöviritelmiä joihin kokoonnutaan monista eri yhdistyksistä. Siellä on aivohalvaus, CP ja vaikka mitä koko kirjava joukko.

SILTI MEITÄ EI KUUNNELLA!

Osa on onnistunut hoitamaan asioitaan. Pellervonkadulla on toimitilat osalla ja toisaalla on muitten tiloja mutta autisminkirjoiset jää syrjään pelkästään sen takia että autistinen oireilu ei sinällään edesauta ketään toimimaan jäjestäytyneesti, se on este!

Aina pitäis olla kyynärpäät tanassa barrikaadilla jos ei ole neurotyypillinen ja osaa sopeutua sulavasti laumaan, jne.

Barrikaadin kautta vaaditut edut.. rahvaanomaista ja brutaalia! Yäk!

Tavallinen rauhallinen asiallinen puhe sivistyneesti, jostakin syystä ei se kuulu päätäjien korviin asti vaikka miten nätisti puhuis.
Kuulovammaistenko pitäis aktivoutua kanssa enemmän?

Lektu-Elli
Oletteko huomanneet korrelaation:

-yksikään mielenterveyskuntoutuja ei urheile

-yksikään urheileva ei kärsi mielenterveysongelmista
Voi ellikelli!

Mistä sä revit tota? Puppugeneraattorista?

Mikäköhän on sinun määritelmäsi mielenterveysongelmasta?

Oot itte niin sekaisin välillä ettei sinusta ota mitään tolkkua!
Oot muuten sen lisäks ainoa tuntemani oikeistolainen sosiaalipummi.

TOSIN!
Sikälis komppaan Elli erikoista että liikunta on hemmetin hyvää kuntouttavaa terapiaa!

Minä tykkäisin käydä vesijuoksemassa.
On vaan "pikkunen" livititeettionkelma! Ei ole varaa edes nysselippuihin saati että olis uimahalliin vara mennä ja tässä iässä ei järveen mennä niin vaan. En oo vielä uskaltanut talviturkkia kastella kun varpaita liotin ja kylymää oli! Hrrrr..

Mä tarttisin jo muutenkin jotain kuntoutusta vaihdevuosioireisena mutta heitteillä täällä ollaan. Mistään eläkkeellepääsystä ei oo puhettakaan. Nin sitä sitten pitää olla ruodussa terveiden, vahvojen ja nuorten kanssa muka töihin kyttäämässä työmarkkinatuella ja sosaalituilla joiden ostovoima eikun kutistuu ja kutistuu.

Tuskin kukaan tahallaan on syrjäyttänyt?
Kukaan ei vaan välitä!

Täällä netissä sitten saa kuitenkin jutella ja väistellä kun milloin kukakin räkii ja potkii virtuaalisesti. "MEE TÖIHIN!" poukkaa joku huutamaan kitapurjeet heiluen (mm. Armitage) ja kaikenlaista vinoilua, *ttuilua, ties mitä satelee jatkuvasti.

Netti muistuttaa alakoulua tai jotain tarkkailuluokkaa ja välillä apukoulua! Nou hätä!
Ymmärtäkäämme heitä, joilla ei ole sitäkään vähää aivotoimintaa ja mielenterveyttä! Sympatiaa ja empatiaa kaikille säätyyn ja muuhun katsomatta. halit!

Miksi alkoholi maistuu mielenterveyskuntoutujille, mutta urheiluun ei aikaa tai varoja löydy ?

Jos urheilusta ei olisi mitään hyötyä, niin miksi terveet ihmiset tykkäävät urheilla ?

T. nimim "alaa hyvin läheltä seurannut"

Pönni, käypäs pyöräilemässä 20km ja kerro fiiliksesi tässä ketjussa.

Tämä on kokeellista tiedettä.

Aion polkea huomenna 30km.

Miksi muuten oletetaan että kaikilla mt-ongelmista kärsivillä on automaattisesti alkoholiongelma?

Läheiseni soitti aikaa Tampereen mielenterveystoimistosta, ja hänelle huudettiin luuriin että soita AA-kerhoon ja paiskattiin luuri kiinni. Ko. läheisellä oli toki epäselvä ääni, mutta mistä pirusta ne siellä toisessa päässä ovat mukamas selvänäkijöitä että tietävät mistä kenenkin sössötykset johtuvat? Kyseinen ihminen ei ollut mikään juoppo. Silloin. Myöhemmin sitten ehkä vähän sitäkin ja lopulta vainaa oman käden kautta.

Tampereen seudun ihmisluonto on aina ollut minusta jotenkin omituinen. Mistään ei löydy niin happamia ja takakireitä ihmisiä, ja sitten vielä jatkuvasti saa kuulla että Helsinki olisi jotenkin tympeä ja töykeä paikka? Asuin PK-seudulla parikymppisenä enkä yhtä matamia lukuunottamatta kokenut ihmisiä mitenkään erityisen happamiksi. Lähinnä hoitelivat omat asiansa, mutta sehän on vaan ihan oikein se. Ai niin, jouduinhan minä silloin olemaan tekemisissä yhden vaikean ihmisen kanssa. Joka oli juuri muuttanut Tampereelta.

Naiset ottaa niin kohtuullisesti, ettei siitä mt-ongelmia synny. Muita ongelmia korkeintaan (riitoja yms).

Mies->huonokuntoinen mies->alkoholisti->mielenterveyspotilas

Tämä ketju on fakta tuttavapiirissäni.

Akka, auto, asunto ja työpaikka häviää ennen mielenterveyden kärsimistä. Siinä vaiheessa kannattaisi alkaa urheilemaan. Se on ainoa huume joka tehoaa nopeasti ja yhtä voimakkaasti kuin päihteet, joten voi korvata ne.

PönniKerrankin Lipposkalta sosiaalisesti välittävää bloggausta. Tosin irtopisteiden keruu ja populismi haiskahtaa.

[size=200:zr7dthlk]Alaikäisten maahanmuuttajalasten mielenterveyspalvelut[/size:zr7dthlk]
12.6.2009 10.33 | Päivi Lipponen | Yleinen
Turvapaikanhakijoiden määrä on lisääntynyt ja kasvaa edelleen. Erityisen huolestuttavaa on käytäntö lähettää lapset niin sanotusti ankkurina uuteen maahan ja käynnistää sitä kautta perheenyhdistämisprosessi. Näiden lasten määrä on kasvanut merkittävästi. Vuonna 2008 heitä tuli 706, mikä tarkoittaa 620 %:n kasvua. On ymmärrettävää, että lapsen mielenterveys kuormittuu tällaisen yksinäisyyden ja vastuun alla.

Tehdyn tutkimuksen mukaan maahanmuuttajien riski sairastua skitsofreniaan on kolminkertainen valtaväestöön verrattuna. Kyseinen tutkimus koski kaikkia maahanmuuttajia, myös työn perässä muuttaneita.

Maahanmuuttajat ovat hyvin heterogeeninen ryhmä, mikä vaikuttaa heidän kotoutumiseensa. Työn perässä muuttavilla on usein työpaikan lisäksi asunto tiedossa. Lisäksi työkavereiden verkosto muodostuu nopeasti. Pakolaisena saapuvan tilanne on monin verroin huonompi: koti, omaisuus ja kulttuuri on menetetty. Pakolaisen korkeastakaan koulutuksesta ei ole hyötyä ilman kielitaitoa. Heistä moni on menettänyt perheenjäseniään tai koko perheensä. Irrallisuus ja ulkopuolisuuden tunne kasvattavat tarpeettomuuden oloa, mikä nostaa riskiä sairastua.

Tilanne on huolestuttava, sillä Suomessa on yleisesti todettu olevan puutetta lasten mielenterveyspalveluista. Tilastoja lukiessa heräsi mielessäni kysymys: ohjataanko heidät kantaväestöön kuuluvien lasten kanssa jakamaan niukkoja palveluita vai onko heille omat kotouttamiseen liittyvät palvelut?

Ministeri totesi kysymykseeni asiasta, että ”Suomessa on joitakin maahanmuuttajien mielenterveysongelmiin keskittyviä ja perehtyneitä yksikköjä. Pääsääntönä turvapaikkaa hakevien lasten mielenterveyspalvelut tuotetaan samoissa julkisen sektorin mielenterveyspalveluita tuottavissa yksiköissä kuin kantaväestönkin palvelut tarpeenmukaisia tulkkipalveluita käyttäen.”

Tässä on aikamoinen epäkohta, johon toivoisi Thorsin ja Risikon tarttuvan! Palvelut on saatava vastaamaan tarvetta.

Lektu-Elli
Pönni, käypäs pyöräilemässä 20km ja kerro fiiliksesi tässä ketjussa.

Tämä on kokeellista tiedettä.

Aion polkea huomenna 30km.
Oi darling. Olen aikoinani pyöräillyt päivittäin tuollaisen 30km. työmatkan. Olen kävellyt ketterästi kymmenen kilsaa jopa korkkareissa ja talvella joskus..

Pitääkö mun ruveta sulle tekeen jotain yksityiskohtaista selostusta siitä miten pari vuotta sitten alkoi lonkat vaivata samalla kun alkoi vaihdevuosivaivat hikipuuskineen.. miten on alkanut turvota polvet, miten on alkanut oireilla entuudestaankin kivulloisessa kehossani fibramyalgiatyyppiset kivut. Lääkäärissä oon rampannut mutta se käskee liikkumaan ja voimistelemaan. Te ootte idiootteja.
Minuun sattuu!
Mulla on ihan selvästi jokin tulehdus.
Mun jälkeläiseni lupas tulla mun kaveriks sinne lekuriin. Jos sitten sais lähetteen tutkimuksiin aj tietäis ees mitä tää on, onko lääkkeitä vai pitääkö kitua vuosikausia kipuineen tässä sadistilandiassa missä terveet ja vahvat jyrää ja antaa tyhmiä neuvojaan.

Onneks oon saanut maallikkopuolelta käytännössä kokeiltuja kikkoja ja konsteja ja leikin tällä nyt "hevosta" ii-ha-ha-haa.

Hyvinä päivinä kun pääsen sängystä ylös ilman saatananmoista kiroomista (kipu vie hermot!!! ) ja itkua niin kyllä minä likka poljen vaikka auringonlaskuun.
Mulla on n. 4km. keskustaan matkaa ja hyvä pyörätie. Tykkään pyöräillä!!! Mä oon ollut aina liikunnallinen hminen. Lapsena ja nuorena duraselpupu.

Luonto vaan on semmoinen voima, me ollaan rajallisia.
RUIKUTIRUIKUTI!!!

Nykyään ei vaan sais olla mitään vikaa kellään. Heti joku pilleri naamaan, heti pois muualle piiloon, sivuun, syrjään..
Toki taustalla sitäkin että muut tahtois auttaa mutta muistelen meidän mummua aikoinaan siellä lapsuumaisemissa. Ei sille kukaan kehdannut eikä saanut sanoa kun se aamuin hieroi Kalisalit ja otti Kanfärttiä ja valitti kun kolotti.

Ei ois tullu kuuloonkaan että joku ois mennyt sanomaan elämän riuduttamalle vanhemmalle naiselle että ota kuule vuoteesi ja käy, fillarois tosta parikytkilsaa äläkä valita.
Ei ei ei ei ei ei ei!

Sulla on siellä Elli vaimosi ymmärtäkseni, lapsesi? Olet nuorempi kuin minä.. Pysy tontillas ja polje vaikka Utsjoelta Helsinkiin. Opettele sinä polkeen vaikka unissas. Minä ottaisin kernaasti niitä uimahalli/bussilippuja!
Oon kyllä aatellut että seuraavaksi kun muutan niin muutan uimahallin naapuriin! Harkitsin sitä jo tähän muuttaessani mutta sattuma antoi tämän mikä nyt on ja tuonnempana sitten..

Näin kesällä, mulla on se 10x10m:n kasvimaa.. Sinne kun polkee, siellä kuhkii ja kantaa vesiä, sieltä polkee ja siinä kruisailee vähän muuallakin niin se on liikuntaa. Jos vaan ei olis kipuja, jotain piilevää tulehdusta.

Mä oon tehnyt aika raskaita fyysisiä töitä ja autottomna kävellyt, pyöräillyt ja raahannut painavia ostoskasseja, ruokaa lapselle ja vaikka mitä rehkinyt.. Pitänyt kotini siistinä, valmistanut vaatteet ja vaika mitä köyhänä.
Ne on varakkaat ihmiset joilla ei paikat kulu. On rahaa käydä hierojalla ja vaikka mitä. Lomailla.. nauttia elämästä ja välttää mielenterveysongelmia ja etenkin niillä, joilla ei ole mitään neurologisia poikkeamia, mikäs nitten on ollessa ja siitähän vielä palkitaankin! Niikuin se olis muka jotenkin heidän omaa ansiotaan, voi perse!

Meikäläiset jätetään heitteille?
Syntiset jumalan lain mukaan..
Me eletään yhä kivikautta ja uskovaisten säännöillä.

Yrjö
Pönni

Kerrankin Lipposkalta sosiaalisesti välittävää bloggausta. Tosin irtopisteiden keruu ja populismi haiskahtaa.Se oli kylläkin Leisola joka toi esiin lasten..jne..

Suomi kun oli sodassa niin laspia lähetettiin Ruotsiin ja silloin ei ollut mielenterveyspalveluita. Oli kielipuolia ja mielipuolia. Sota-ajan traumat, ne oli tietenkin omaa luokkaansa. Nyt ei o sotaa. Nyt pitäis olla ihan eri resurssit hoitaa niin vakiväestön kuin pakolaisten ja muidenkin maahanmuuttajienkin terveysasioita.

Suomalaisten lasten, alle 20v. hoito alkaa olla jo suht asiallisela mallilla. Tampereella toimii TAYS:n yhteydessä uudehko lasten psykiatrinen sairaala ja sieltä on iloisina assilasten vanhemmat tuoneet hyviä terveisiä miten hyvä se on verrattuna muihin hoitoihin.

Onko kukaan mitään tutkimusta tehnyt?
En tiä..

Sota-alueilta muuttaneet lapset ja heidän vanhempansa tarvii tietenkin erisorttista traumaterapiaa kuin jokkut muut.

Yks mikä olis upeeta.. Suomalaiset mielentervysaikuispotilaatkin hoidettais niin ettei ne tuuppis ulkomaalislapsia junista eikä kehittelis jotain polttopulliskuja ja muuta väkivaltaa maahanmuuttajiakohtaan.
Ei tervepäiset ihmiset lähde tappelemaan johonkin pakolaiskeskukseen, ei ne riehu kaduilla provosoimassa tappeluita.

Mamuongelmat on melkein kuin = pakolaisten hoitamattomat mielenterveysongelmat <---> paikallisväestön hoitamattomat mielenterveysongelmat.

Ongelmia ei voida hoitaa rakentamalla mitään kiinanmuuria valtion rajoille, ei linnottautuminen ja sisäsiittoisuuteen eristäytyminen, ei köyhien ja ongelmallisten teurastaminen tältä planeetalta, ei mikään sellainen ole ratkaisu.

Ihmisten täytyy opetella neurologiaa, psykologiaa, opetella ymmärtämään mitä on ihmisyys, oppia suvaistemaan poikkeavuutta, muita kulttuureja.. Terveydenhuoltoon panostaminen on ykkösjuttu, samoin sosiaalisen hyvinvoinnin jakaminen tasaisemmin globaalisti..

Kyllä sen viisas ja tervemielinen tietää miten asioita parhaiten hoidetaan.

Qadesha
Miksi muuten oletetaan että kaikilla mt-ongelmista kärsivillä on automaattisesti alkoholiongelma?

Läheiseni soitti aikaa Tampereen mielenterveystoimistosta, ja hänelle huudettiin luuriin että soita AA-kerhoon ja paiskattiin luuri kiinni. Ko. läheisellä oli toki epäselvä ääni, mutta mistä pirusta ne siellä toisessa päässä ovat mukamas selvänäkijöitä että tietävät mistä kenenkin sössötykset johtuvat? Kyseinen ihminen ei ollut mikään juoppo. Silloin. Myöhemmin sitten ehkä vähän sitäkin ja lopulta vainaa oman käden kautta.
Ei ole ihme kun itsellenikin kerran psykiatri alkoi vuodattaa väsymystään. Oli ollut sairaslomalla työuupumuksen takia ja heillä oli ollut se toinenkin collega sieltä yksiköstä jossain ja satuin soittamaan huonolla hetkellä. Onneks se olikin sit se toinen jonka potilaaksi minä päädyin. Niin.. siis kun potilastietoni olivat vihdosta viimein kirjallisesta tilauksestani huolimatta matkallaan n.½v. viipyen kuleksineet ja viimein päätyivät lääkärille ja saatiin hoitosuhde alkamaan.
Samaan aikaan oli episodi sosiaalityöntekijän kanssa, joka käyttäytyi minua kohtaan erittäin epäsosiaalisesti loukaten ja rätkättäen jotain omiaan. Turvauduin sosiaaliasiamieheen ja se auttoi onneksi. Jokin täällä ees toimii.. huoh!
Lähti se siitä kyllä rullaamaan vaikka yhden lopputilin ehdin ottaa kun en saanut aikaa MTT:oon ja yleislääkäri terkkarissa, juoneen oloinen mieshenkilö ei ottanut kuuleviin korviinsa työpaikalla tapahtunutta episodia, käski ulos ja sanoi että me setviin asias sinne työmaalle. Siellä minulle oli huudettu että ulos täältä ja haet sairaslomaa, tänne ei ole tulemista.
Siinäkin.. noh.. lie ollut jotain vuosin takaisia tai ihan mitä vaan.. ei pitäis mennä vanhojen ystävien kanssa epämääräisiin työsuhteisiin.. Ziisus! En olis saanut lopputiliä, menein paniikkiin ja irtisanoin itseni.
Meni n. 1v. että uskalsin ottaa sinne yhteyttä ja hakea tavarani jota siellä oli yhden ompelimon verran..
Huh!

Meikäläiset tarttis erityisavustajia jotka kävis myös työmaalla setvimässä jos on jotakin ongelmaa mutta.. just nyt tämä työelämä missä ihmiset painaa oravanpyörässä kuin vimmatut, missä meneillään olevan laman irtisanomiset vaientaa työntekijöiden pienimmätkin vaatimukset..
Nyt ei saa apua mistään ja politikot hännystelee vaan liike-elämää ja paapoo niitä joilla on rahaa. Aika karseeta.

Tampereen seudun ihmisluonto on aina ollut minusta jotenkin omituinen. Mistään ei löydy niin happamia ja takakireitä ihmisiä, ja sitten vielä jatkuvasti saa kuulla että Helsinki olisi jotenkin tympeä ja töykeä paikka? Asuin PK-seudulla parikymppisenä enkä yhtä matamia lukuunottamatta kokenut ihmisiä mitenkään erityisen happamiksi. Lähinnä hoitelivat omat asiansa, mutta sehän on vaan ihan oikein se. Ai niin, jouduinhan minä silloin olemaan tekemisissä yhden vaikean ihmisen kanssa. Joka oli juuri muuttanut Tampereelta.ja ja vielä kerran

Ettet vaan olis kattonut vahingossa peilin..
Päivän vitsi!

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Lektu-Elli
Oletteko huomanneet korrelaation:

-yksikään mielenterveyskuntoutuja ei urheile

-yksikään urheileva ei kärsi mielenterveysongelmista


Kyllähän mäkin urheilen! Tänäänkin on taas ojentajatreenit! Että elä länkytä!

Hämmentää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat