Kommentit (5)

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6729
Liittynyt8.11.2007

Eiköhän väkevät mausteet ole alunperin keksitty säilöntäaineiksi? Etelän kuumissa maissa ei ollut jäähdytyskoneita ja liha ei säily montaakaan päivää ilman luonnon säilöntäaineita.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Pikemmin niillä on peitetty pilaantuneen ruuan makua. Ei niillä juurikaan ole säilönnällistä vaikutusta, paitsi suolalla.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Tosin itämaisissa kulttuureissa ruokaa (lihaa) ei hirveästi säilötä. Liha teurastetaan edellisenä yönä ja seuraavana päivänä se myydään ja syödään pois. Ja jos säilötään, niin varmaankin kuivaamalla auringossa.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Raspu
Seuraa 
Viestejä12727
Liittynyt12.7.2010

Minä taas uskon että itämailla käytetään voimakkaita mausteita yksinkertaisesti sen takia koska niitä on saatavilla.

Suomessa ei kasva mausteita monipuolisesti eikä varsinkaan voimakkan makusia niin niitä käytetään sen takia vähemmän , jopa suola on tuontikamaa. Suomeenhan on tulisempia mausteita tuotu vasta jokunen kymmenen vuotta ja kestää aikansa ennenkuin niitä opitaan käyttämään. Etelässä niitä on ollut vuosituhansia.

Itselle kaikenlainen voimakkaasti maustettu uppoaa kyllä ja siihen suuntaan ollaan suomessakin menossa.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Mausteita käytetään, koska niiden avulla ruoka maistuu paremmalle. Ei se ole ennenkään ihmisten suu ollu tuohesta tehty.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat