Seuraa 
Viestejä415

Eläimillä ja ihmisillä ole aika lähelle samat toiminnot aivojen primitiivisillä alueilla, (mm aivorunko osineen ja sen ympäristö) mistä myös tunteet tulevat. Ilmeisesti ne ovat kehittyneet molemmille yhteissä sukupuussa, sitä ennen, kun ihminen on siitä haarautunut omaksi lajikseen.

Aivotutkijat ovat havainneet, että ihmisen, simpanssin ja delfiinin aivot ovat muodoltaan, rakenteeltaan, koostumukseltaan ja kompleksisuudeltaan lähes samankaltaiset. Lisäksi aivotutkijoiden mukaan simpanssin ja delfiinin aivokuorten aivojen poimitus on kompleksisuudeltaan samanlainen kuin ihmisellä.

Alkukantaisimman osan, aivorungon päälle kehittyivät tunnekeskukset ja myöhemmin tunnealueista kehittyivät ajattelevat aivot. Tunteet ovat siis ajatuksia vanhempia. Nisäkkäille kehittyi aivorunkoa ympäröivä limbinen järjestelmä, joka toi varsinaiset tunteet aivotoimintaan.

Voisi olettaa siis että ihmisen ja eläimen tunne-elämä vastaisi karkeasti ottaen toisiaan? Ihmiselle on kehittynyt lisäksi vielä se aivojen älykkyydestä vastaava osa. Jos ihmiseltä otettaisiin älykkyysosa pois aivoista, niin hänen käytös vastaisi enemmän eläimen käytöstä? Häneltä puuttuisivat estot, moraalin taju, laskelmoivuus, järkeily.. hän toimisi lähes vaan tunteidensa ohjaamana.

Onko eläimen elämä kokonaan vaan tunteiden varassa luovimista? Miten selitetään eläimen vaistonvarainen toiminta? Suorittaako eläimen aivot vaan jotakin sinne syövytettyä automaattista ohjelmaa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat