Seuraa 
Viestejä27432

Onko valittamista? Mulla ei ainakaan oo.

Yleinen eläkeikä nousee 63 vuodesta 65 vuoteen. Käytännössä tämä tehdään kolme kuukautta kerrallaan vuodesta 2017 lähtien.

Ensimmäinen ikäluokka ovat 1955 syntyneet. Heidän eläköitysmisikänsä on 63 vuotta 3 kuukautta. 1956 syntyneet jäävät eläkkeelle 63 vuoden ja 6 kuukauden iässä, 1957 syntyneiden eläkeikä on 63 vuotta 9 kuukautta jne.

1962 syntyneet  ovat ensimmäisiä, jotka jäävät eläkkeelle 65-vuotiaana.

Eläkettä karttuu tasaisesti koko työuralta.

70 vuoteen saakka töitä tekeville tulee erityinen korotus.

Erityisen raskaista töistä pääsisi eläkkeelle 38 työvuoden jälkeen.

Hämmentää.

Kommentit (2)

z
Seuraa 
Viestejä2918

Uusi Suomi uutisoi tradenomiliiton tiedotteesta, joka loppuu aika ytimekkäästi:

Lainaus:

- Viime vuosina on peräänkuulutettu kaikkien ikäluokkien osallistumista yhteisiin talkoisiin, jotta maamme vaikea tilanne saataisiin kääntymään kohti parempaa. Edellisessä uudistuksessa vuonna 2005 suuret ikäluokat järjestivät itselleen ainoana ikäryhmänä väliaikaisesti alemman eläkeiän ja paremmat karttumat kuin uudessa järjestelmässä, Aaltonen sanoo. - Nyt vanhuuseläkeikä palautetaan takaisin 65 vuoteen ja karttumia heikennetään nuorempien ikäluokkien ja koulutettujen kustannuksella. Turha tätä on kaunistella, kiteyttää Aaltonen.

Näinhän se vain on.

Itseäkin tietysti hatuttaa suunnattomasti, mutta varsinainen mustapekka tippuu kyllä koulutettujen naisten syliin - ensin eläkettä syö pätkätyöt, sitten perheen perustaminen ja nyt loppuu mahdollisuus saada edes jotenkin kohtuullinen eläke superkarttuman avulla.

Muutenkin menoa voisi kommentoida ihmettelemällä sitä, että miksi maassa, jossa palkkahaitari on hyvin kapea ja veroprogressio maailman jyrkimmästä päästä, koulutettuja ihmisiä pitää potkia päähän vielä eläkeratkaisuissakin. Aivan oikein, että Akava lähti lätkimään neuvotteluista ja ihan oikein, että pannan sitten porukalla seurvaat tupot taatusti paskaksi. EK ja duunariliitot tulevat saamaan ihan taatusti juuri sitä mitä tilasivat.

zz

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat