Seuraa 
Viestejä177

CryptoWall-lunnastroijalaisesta on löydettyä entistä ärhäkkäämpiä muotoja.

Tietoturvayhtiö Barracuda Networks kertoo löytäneensä CryptoWallista uusia näytteitä, jotka oli varustettu DigiCertin tarjoamalla varmenteella.

Varmenne eli sertifikaatti on digitaalisesti allekirjoitettu ja salakirjoitettu todistus siitä, että esimerkiksi verkkosivusto kuuluu sille haltijalle, jolle se väittää kuuluvansa. Varmenteita myöntävät ja rekisteröivät luotetut varmentajat. Koska CryptoWallin uusimmissa versioissa on DigiCertin varmenne, tietoturvaohjelmistojen on entistä vaikeampi havaita niitä ja estää niiden pääsy koneeseen.

CryptoWall on lunnastroijalainen, joka lukitsee koneessa olevat tiedostot ja vaatii niistä lunnaita bitcoineina. Lukittujen tiedostojen avaamiseksi ei tällä hetkellä ole varmaa keinoa. Barracuda Networksin mukaan lunnaiden maksamisesta kannattaa pidättäytyä, sillä maksaminen ei takaa tiedostojen avaamista.

Kaikista tärkeistä tiedostoista kannattaa aina pitää erillään varmuuskopiot, jotta niiden palauttaminen onnistuu ilman maksua. Lisäksi selain ja lisäosat kannattaa pitää ajan tasalla.

mpc.fi

Kukaan ei ole hyödytön:
Aina voi olla edes huonona esimerkkinä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat