Seuraa 
Viestejä4839

Jokin aika sitten pisti silmään varsin kiinnostava juttu Pohjois-Afrikan pyramideista. Ainakaan minä en usko tietäneeni tai ainakaan muista lukeneeni että pyramideja on Egyptin ohella myös toisessa paikassa, siis nykyisen Sudanin alueella.

Kyseinen valtakunta oli Kushin kuningaskunta, sitä hallitsivat nuubialaiset kuninkaat ja aikakausi oli 760-656 eaa. Keskusalueena toimi Meroen alue tai kaupunki jolta alemmat kuvat ovat. Niili on muinoin muuttanut paikkaansa joten Meroen alue sijaitsee nyt aavikolla.

Itse asiassa Meroessa pyramideja on enemmän kuin Egyptissä, 220 kpl, kuitenkin varsin pieniä ja muodoltaan aika erikoisia. Paikka, ehkä Niilin uoman muutoksesta johtuen säilyi ryöstelyltä hämmästyttävän pitkään suojassa. Osa pyramideista on osittain kunnostettu.

http://www.news.com.au/travel/world-travel/the-other-ancient-pyramids-of-northern-africa/story-e6frfqai-1227043516843

http://en.wikipedia.org/wiki/Nubian_pyramids

Kommentit (5)

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Ei tuo vielä mitään. Ausseissa on kallio johon on hakattu "egyptiläisiä" kuvakirjoitusta joskus kauan sitten? Samankaltaisuus on huima.

http://members.ozemail.com.au/~classblu/egypt/glyphpic.htm

http://www.bibliotecapleyades.net/imagenes3/australia_15.jpg

http://www.bibliotecapleyades.net/esp_australia02.htm

Netissä jankataan niiden alkuperästä ja huijaukin mainitaan mutta mikä huijari jättää tekonsa julkaisematta? Toistasataa merkkiä ei ole hetken mielijohteesta tehtyjä.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

^Jännä tapaus tuo Australian juttu, mikäli huijauksesta on kysymys on ollut kyllä melkoinen urakka-jopa lähes 300 merkkiäkin mainittu-, tällöin lienee ainoa järkevä mahdollisuus olisi 20-luvulla Egyptistä palanneiden sotilaiden mittava jäynä, alueellahan noista merkeistä on huhuttu ilmeisesti ainakin siitä lähtien. 

Hieman samantapaisesta jutusta luin Grand Canyonin osalta. USAssa on pitkään pyöritelty huhua että eräs tutkimusretkikunta olisi v 1908 löytänyt mm muumioita, seinäkaiverrruksia sekä mahdollisesti Egyptiläistä esineistöä jonkin sorttisesta tunnelijärjestelmästä. Tämä huhu on ylipäätään aika epämääräinen, sen pohjana on kaksi vanhaa lehtiartikkelia, ja jotkut arvelevat että mikäli ylipäätään mitään olisi tuolloin löydetty olisi se pikemminkin liittynyt alkuperäiskansoihin eli paikallisiin intiaaneihin.

Aika hyvä juttu aiheesta missä molemmat alkuperäiset lehtiartikkelit

http://www.philipcoppens.com/egyptiancanyon.html

 

Pyramideista vielä sen verran että rakennusmuotona se on kyllä levinnyt yllättävän moneen kolkkaan maapallolla, käytännössä kaikkiin merkittävimpiin muinaisiin kulttuureihin, englanninkielisessä Wikipediassa listausta paikkojen mukaan http://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_pyramid

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Jos hieroglyfien asettelusta muodostaa jonkinlainen järkevä kertomus, silloin ne olisivat hyvin mielenkiintoinen ilmiö. Mikäli ne ovat random-kamaa joka ei tarkoita mitään, silloin ne lienevät väärennös. 

Muinaisessa Egyptissä lienee ollut asiaan vihkiytynyt porukka joka ne hieroglyfit osasi ja sai niitä tilauksesta nakutella. Tavallinen pulliainen tuskin moisia edes ymmärsi? Mikäli nyt jonkinlainen löytöretkikunta seikkailisi maailman meriä ja päätyisi tuonne Australiaan asti, ainoa tiedotus minkä heidän olettaisi jälkeensä jättävän olisi ilmoitus että faarao sen ja sen aikana ja tahdosta blaa blaa blaa. Tavallinen seilori tuskin alkaisi niitä näitä raapustelemaan, korkeintaan ehkä - jos luppoaikaa olisi - jonkinlaisia graffiteja tuhertaisi. Jotka toki eivät tarkoittaisi mitään, nekään, mutta miksi hän vaivautuisi käyttämään "virallisten" hieroglyfien näköisiä kuvioita?

Nykyään on tietysti toisin kun melkein kaikki ovat luku- ja kirjoitustaitoisia. Kuka tahansa voi piirustella mitä tahansa minne tahansa tyyliin Kilroy was here. 

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Niiden suuri määrä ja huolellinen työnjälki ei viittaa pilailuun. Jospa se egyptiläinen ei osannut kirjoittaa mutta muisti merkit, niitähän oli senät täynnä tai koulussa oli opetettu. Asperger luonteella sitten hakkaamaan koko setti.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat