Seuraa 
Viestejä637

Amerikkalainen ohjelmistojätti Microsoft julkisti tiistaina ennakkotietoa ensi vuonna markkinoille tulevasta uudesta käyttöjärjestelmästä.

Epäsuositun Windows 8 -version jälkeen yhtiö hyppää yhdeksikön yli ja on nimennyt uuden käyttöjärjestelmänsä version Windows 10:ksi.

Yhtiön mukaan kyseessä on uudentyppinen järjestelmä, jonka on tarkoitus tarjota yhtenäinen käyttökokemus kaikille erilaisille laitteille tietokoneista älypuhelimiin ja tabletteihin sekä pelikonsoleihin.

Uudessa käyttöjärjestelmässä on palautettu Windows 8:sta poistettu käynnistysvalikko. Monet tietokoneen käyttäjät ovat vierastaneet Windows 8:aa ja käyttäneet mieluummin Windows 7:ää. 
Saattaa olla aivan toimiva järjestelmä, 8 en ole vielä hankkinut, ja näyttää että siskalla mennään ja seuraava on tuo uusi.
iltasanomat.fi

Kun on korviaan myöten kusessa, on parempi pitää turpansa kiinnni.
o_turunen kirjoitti:
Vai olisiko tuo paksuusyksikkö.

Sivut

Kommentit (64)

Octopitos
Seuraa 
Viestejä637

Windows 10:n tärkeimmät uudistukset

Microsoft esitteli tiistaina odotetusti seuraavan Windowsin. Käyttöjärjestelmän nimi oli kuitenkin yllätys. Huhuttujen Windows Onen ja Windows 9:n sijaan käyttöjärjestelmä onkin nimeltään Windows 10.

Windows 10 on suunniteltu siten, että se tuntuu sekä Windows 7- että Windows 8 -käyttäjistä tutulta. Käynnistä-valikko tekee paluun, mutta Windows 8:sta tutut Live-tiilet ovat myös näkyvä osa uudistusta.

Microsoft painotti lehdistötilaisuudessa keräävänsä testaajilta käyttökokemuksia, joiden avulla Windows 10:tä kehitetään ennen julkaisua. Ensi vuoden puolivälissä lanseerattava käyttöjärjestelmä voikin olla erilainen kuin nyt esitelty versio. Tästä kertoo myös se, ettei Microsoft viitannut käyttöjärjestelmään vielä edes alfa-testiversiona.

Windows Insider -ohjelman jäsenet, jotka koostuvat it-asiantuntijoista, pääsevät keskiviikosta eteenpäin testaamaan käyttöjärjestelmän esiversiota.

Käynnistä tekee paluun

MPC:n yhteistyökumppani PCWorldin toimittaja Mark Hachman pääsi testaamaan uutta käyttöjärjestelmää. Hänen mukaansa uusi Käynnistä-valikko näyttää siltä, että joku olisi parsinut Windows 7:n ja Kasin kiinni toisiinsa. Vaikka valikko onkin visuaalisesti epämiellyttävä, on se hänen mielestään samalla äärimmäisen hyödyllinen.

Käynnistä-valikon vasemmassa reunassa näkyy lista suosituimmista ohjelmista, kuten Windows 7:ssa, ja oikealla puolella näkyy Windows 8:maisia neliskulmaisia ruutuja. Live-ruutujen kokoa voi muuttaa haluamakseen, kuten myös Käynnistä-valikon muotoa. Valikko näyttää siltä, että siinä on pyritty ottamaan huomioon samanaikaisesti sekä kosketusnäyttökäyttäjät että perinteiset hiiri–näppäimistö-käyttäjät.

Tämänhetkisten tietojen mukaan Windows 8:sta tuttu aloitusnäkymä on edelleen mahdollista kytkeä päälle Windows 10:ssä, jos joku siihen on mieltynyt.

Task View (kuva)

Uutta on myös niin kutsuttu Task View -näkymä, johon pääsee käsiksi ruudun vasemmassa alalaidassa lähellä Käynnistä-valikkoa olevasta kuvakkeesta. Task View tuo esiin joukon virtuaalisia työpöytiä, eli valmiiksi aseteltuja ohjelmaikkunakokonaisuuksia. Yksi virtuaalityöpöytä voi esimerkiksi olla näkymä, jossa on samanaikaisesti auki Outlook-sähköposti ja Excel, toisessa näkymässä voi olla vaikkapa verkkoselain ja Word.

Virtuaalityöpöydän voi hahmottaa eräänlaiseksi köyhän miehen toiseksi näytöksi, kuten Microsoft asiaa luonnehti. Siirtyminen työpöydästä toiseen tapahtuu näppäinyhdistelmällä Windows + Sarkain (Tab). Myös perinteinen Alt + Sarkaintoimii, ja sillä siirrytään tuttuun tapaan ohjelmien välillä.

Haku

Windows 10:ssä myös haku on yhdistetty tehtäväpalkkiin, kun Windows 8:ssa haku oli aloitusnäkymässä. Microsoftin mukaan haku näyttää suoraan usein käytetyt kansiot, mikä nopeuttaa hiljattain työstettyjen asiakirjojen löytämistä.

Snap

Windows 8:ssa esiteltyä Snap-toimintoa on myös jalostettu. Snapin avulla ikkunan pystyi nopeasti skaalaamaan puolen kuvaruudun kokoiseksi, minkä jälkeen toisen ruudun sai näppärästi sen oheen. Kympissä voi snäpätä halutessaan jopa neljä ikkunaa, jotka vievät kukin neljäsosan ruudusta. Toiminto lisää tuottavuutta erityisesti suuren näytön edessä työskentelevillä.

mpc.fi/windows-10/windows

Kun on korviaan myöten kusessa, on parempi pitää turpansa kiinnni.
o_turunen kirjoitti:
Vai olisiko tuo paksuusyksikkö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Isäntämies
Seuraa 
Viestejä177

Tuo se on mitä ilmeisimmin meikäläisenkin seuraava kone jos ei katastrofia satu, että pamahtaa nykyinen, käytettyä en osta joten siinä tapauksessa pitänee ostaa se susi 8,1.

Jostain voi vielä kyllä löytyä seiskojakin.

Kukaan ei ole hyödytön:
Aina voi olla edes huonona esimerkkinä

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3778

Ainakin näkemäni esittelyvideon perusteella kymppi on hyvin pitkälti sellainen, jonka jo kasin olisi pitänyt olla. Vaikuttaa siis lupaavalta. Paraikaa asentuu Virtualboxiin ja huomenna tungen sen yhteen ylimääräiseen työasemaan, että ans kattoo. Kasihan on nopea ja vakaa, joten luulisi että siltä pohjalta kympin teko ei olisi ihan niin tuskainen työ kuin seiskan turaaminen jumittelevan ja kaatuilevan Vistan jäljiltä. Noh, Vista + SP2 oli monesti ihan toimiva combo jo.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

George Hanson kirjoitti:

Onko totta, että Windows 10 sisältää paheentunnistusjärjestelmän?

Kyllä, toki vain tietyin rajoituksin. Selaimesi näppäilyjä, taustaääniä, sijaintiasi, sekä kameran ulottuvissa olevaa  kaappausaluetta analysoidaan Microsoftin ja mahdollisesti NSA:n toimesta. Paheentunnistus ei vielä tiettävästi toru tekojasi, vaan vasta, kun olet ylittänyt tietyn rajan, saat kurinpitoelimet niskaasi. Tässä ei ole tavoitteena kasvatus vaan pelolla hallinta, joka voi tietysti kasvattaa ymmärrystäsi kiertää näistä asioista. Paheentunistuksen kohdalla on huomattava, että tavanomaiset paheet ovat täysin hyväksyttyjä ja niitä kohtaan ohjataan jopa markkinointia.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Diam
Seuraa 
Viestejä3163

Luin tuossa HP Lj 6L ym LPT1: portilla toimivien asennusohjeita 7:aan ja epäselväksi jäi, onko USB adapteri välttämätön. Emossani on siis LPT1: ja Win 7 professional koneessa. Windows 10:ssä ei nykytietojeni mukaan LPT1:ä edes saisi toimimaan mitenkään, onko näin.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Vierailija

Autoin mikkisoftaa käyttämällä win 10 technical relesea, nyt kone ilmoittaa, että käyttöoikeus on loppunut, buuttaa muutaman tunnin välein ja kohta ei käynnisty ollenkaan. Yritin päivittää normaaliin win 10, niin ei löytynyt product keytä. Nyt pitäis äkkiä saada tikkulinux. Ongelma on se, ettei ole käsillä kuin 4gb maxwellin tikku ja olen sen salannut joskus, enkä muista salasanaa. Windows näkee sen muutaman megan siirrettävänä asemana joten löytyiskö jotain syväpyyhdintä softaa siihen. part magic 8 ei toiminut.

Vierailija

Maxellin tikkuun löyty apu ubuntufoorumilta :)  laiskana copypastaan. 

Anyway, the software provided on my memory pen has been uploaded here:
http://dl.dropbox.com/u/927778/Maxell%20Drive%20Application.zip

And the software to convert the memory pen to a regular one is here:
http://dl.dropbox.com/u/927778/Maxell%20Mode%20Converter.zip

Instructions for use of conversion software:
1. Plug in USB Memory pen
2. Unzip and run conversion software
- A screen will pop up with some options
3. Select "1" under the option "Number of partitions"
4. Press convert
5. The application will ask the user to unplug the memory pen and reinsert, do this.
- The memory pen should now be one partition.

Windowsiin en apua ole vielä löytänyt. Linux Minttiä harkitsen, nyt mennään kuitenkin elementary os tikulla :)

Vierailija

Asensin liinus mintin, toimii ihan hyvin, mutta sitten luin suolesta, että onkin ihan hubunpaska , mikä nyt eteen. Eräs kaveri ehdotti pelkästään tekstipohjaista liinusta, minkä kyllä ymmärrän koska olihan dossikin aivan huippu, sittemmin akkunat pilasivat koko softan.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33700

Cryosat kirjoitti:
Asensin liinus mintin, toimii ihan hyvin, mutta sitten luin suolesta, että onkin ihan hubunpaska , mikä nyt eteen. Eräs kaveri ehdotti pelkästään tekstipohjaista liinusta, minkä kyllä ymmärrän koska olihan dossikin aivan huippu, sittemmin akkunat pilasivat koko softan.

Jos haluat hyvän, koodaa oma käyttöjärjestelmä. Tietenkin prosessorille, jonka teet itse irtotransistoreista neliömetrin piirilevylle. Suoraan konekielellä, tietenkin. Tai jos nörtityttää, Malbolgella, kunhan koodaat kääntäjän konekielellä.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3778

Neutroni kirjoitti:

Cryosat kirjoitti:Asensin liinus mintin, toimii ihan hyvin, mutta sitten luin suolesta, että onkin ihan hubunpaska , mikä nyt eteen. Eräs kaveri ehdotti pelkästään tekstipohjaista liinusta, minkä kyllä ymmärrän koska olihan dossikin aivan huippu, sittemmin akkunat pilasivat koko softan.

Jos haluat hyvän, koodaa oma käyttöjärjestelmä. Tietenkin prosessorille, jonka teet itse irtotransistoreista neliömetrin piirilevylle. Suoraan konekielellä, tietenkin. Tai jos nörtityttää, Malbolgella, kunhan koodaat kääntäjän konekielellä.

Ei lisättävää :D

Vierailija

Olette muuten oikeassa, tietty halvempaa ostaa kiinasta. Jos halutaan suomi nousuun, pitäisi osata valmistaa mikroprosessori ja tehdä siitä parempi. Sitten pitäis muistaa pitää tuotanto suomessa, eikä antaa kiinalaisille ilmasta tekniikkaa halpatuotannon varjolla.

salai
Seuraa 
Viestejä8035

Nyt alkoi valua pariin koneeseen uusi versio:

"• Päivitä versioksi Windows 10 Pro, versio 1511, 10586."

Ainakin toisessa koneessa tuli samanlainen virhe kuin monilla muillakin netissä:

"Päivitysten asentamisessa oli ongelmia, mutta asennusta yritetään myöhemmin uudelleen. Jos saat tämän ilmoituksen jatkuvasti ja haluat hakea tietoja Internetistä tai kysyä tietoja tuelta, tästä saattaa olla apua:"

Jollei muuten onnistu, täytyy kokeilla ehkä puhdasta asennusta iso-tiedostosta.

Media Creation Tool on näköjään päivittynyt, eikä tarjoa enää kuin yhden version (aikaisemmin erikseen 32- ja 64-bittiset):

http://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

salai
Seuraa 
Viestejä8035

Taitaa olla (melkein) kaikilla sama homma kuin minulla jo 3 koneessa: lataa pitkään tuota uutta versiota, epäonnistuu asennuksessa ja uudelleen yritettäessä väittää Windows 10 olevan ajan tasalla.

Oisko palvelimet vain ylikuormitettuja kuten kesällä W10 tullessa virallisesti jakeluun?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

ovolo
Seuraa 
Viestejä8223

salai kirjoitti:
Nyt alkoi valua pariin koneeseen uusi versio:

"• Päivitä versioksi Windows 10 Pro, versio 1511, 10586."

Ainakin toisessa koneessa tuli samanlainen virhe kuin monilla muillakin netissä:

"Päivitysten asentamisessa oli ongelmia, mutta asennusta yritetään myöhemmin uudelleen. Jos saat tämän ilmoituksen jatkuvasti ja haluat hakea tietoja Internetistä tai kysyä tietoja tuelta, tästä saattaa olla apua:"

Jollei muuten onnistu, täytyy kokeilla ehkä puhdasta asennusta iso-tiedostosta.

Media Creation Tool on näköjään päivittynyt, eikä tarjoa enää kuin yhden version (aikaisemmin erikseen 32- ja 64-bittiset):

http://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

Niin, se uusin versio Creation Tool'ista näyttää ja lataa vain siihen tietokoneeseen soveltuvan version. Aikaisemmalla versiolla sai kaikki Win_10-versiot ladattua ja se toimii edelleen, jos se on tallessa.

salai
Seuraa 
Viestejä8035

Ota se ruksi pois kohdasta "Käytä tälle tietokoneelle suositeltuja asetuksia".

Joka tapauksessa tuolla työkalulla päivitys ("tähän koneeseen") asentui, vaikkei Windows Update enää yhdessäkään koneessa sitä enää tarjoa.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4208

Puheena oleva yritys älysi jo ammoin parhaan liikeidean:

Myydään sama p.. eri paketissa, ja otetaan rahat pois tyhmiltä kuleksimasta.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat