Seuraa 
Viestejä415

Geenitesteillä voidaan kartoittaa riskitaso tietyille sairauksille ja oireyhtymille. Testi kertoo, onko taipumusta jonkun sairauden kehittymiselle, esim. erilaiset sydän- ja verisuonisairaudet, monet syövät, immuunijärjestelmän sairaudet ja häiriöt, aineevaihduntaan liittyvät sairaudet ja vanhenemisen myötä ilmaantuvat häiriöt, esim muistisairaudet..

Monien sairauksien on havaittu lisääntyvän tietyn perimän omaavilla henkilöillä, joten on voitu osoittaa että tietyt geenit altistavat henkilöä kehittämään tietty sairaus.

Sairauden syntyyn vaikuttavat myös mm. ympäristötekijät: ravinto, mikrobit ja muut elinolosuhteet.

Testeillä voi selvittää riskejä kymmenille sairauksille. Testin voi saada muutamalla sadalla euroa.

 

Onko teistä kukaan tuollaista teettänyt?

 

 

 

Kommentit (2)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Ahdistava ajatus. Olisi se varmasti hyödyllistä ja järkevää tietää mille on alttiutta jotta voisi sitten varautua omilla valinnoillaan siihen. Mutta olisiko se kuitenkin vähän samaa luokkaa kuin tieto siitä milloin kuolee? Asioita joita ei vain halua tietää? Ehkä joku haluaa mutta minä en. Haluan elää siinä vammaisessa illuusiossa että kaikki on helvetin hyvin. 

くそっ!

faq1
Seuraa 
Viestejä415

Aamulehdessä tänään oli kirjoitus otsikon aiheesta. Sen kirjoittaja oli testin teettänyt ja tulos kertoi että on 80% todennäköisyys Alzheimerin taudin puhkeamiselle. Nainen oli noin 30 vuotias.

En tiedä, millainen rasite on elää tuollaisen tiedon kanssa. Ehkä elintavoillaan pystyy siirtämään sairauden mahdollista puhkeamista muutaman vuoden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat