Seuraa 
Viestejä39

Jokin aika sitten Iran uhkasi sulkea Hormusin salmen ja ilmoitti samalla, että sillä on satoja pikaveneitä, joilla se hyökkää USA:n lentotukialuksia vastaan. Jokaisessa pikaveneessä on ohjus, jonka voi suunnata kohti alusta. Sanotaan vaikka, että 50 pikavenettä hyökkää yhtä lentotukialusta kohti ja veneet vielä lähestyvät nopeasti ja mutkitellen.

Miten lentotukialus voisi vastata tuollaiseen hyökkäykseen?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Sitä saattaa aina joukko hävittäjiä ja sen koneet nousevat torjumaan ja sillä on suuri tulivoima itselläänkin. Yllätys on mahdoton.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

L
Seuraa 
Viestejä7979

rka1

Kirjoitit:

”Jokin aika sitten Iran uhkasi sulkea Hormusin salmen ja ilmoitti samalla, että sillä on satoja pikaveneitä, joilla se hyökkää USA:n lentotukialuksia vastaan. Jokaisessa pikaveneessä on ohjus, jonka voi suunnata kohti alusta. Sanotaan vaikka, että 50 pikavenettä hyökkää yhtä lentotukialusta kohti ja veneet vielä lähestyvät nopeasti ja mutkitellen.

Miten lentotukialus voisi vastata tuollaiseen hyökkäykseen?”

Pikaveneiden pitäisi ensin päästä lähelle sitä lentotukialusta. Lentotukialusta puolustavat sen omien lentokoneiden lisäksi risteilijät, hävittäjät ja fregatit.

http://en.wikipedia.org/wiki/Carrier_strike_group

 

Tämä juttu on älytöntä iranilaista propagandaa. Tämä varmastikin liittyy tälläkin palstalla olleeseen keskusteluun (jota ei tietenkään haulla löydy) eräästä US Navyn harjoituksesta vuosia sitten, jossa vihollista leikkinyt jenkkikomentaja käytti ovelasti myös kumiveneitä ja kaikkea mahdolista ilmassa roikkuvaa saturoidakseen laivaston Aegis -tulenhallintajärjestelmällä varustettujen risteilijöiden (Ticonderoga –luokka) ja hävittäjien (Arleigh-Burke –luokka) puolustussysteemit, jotka kykenivät silloin hanskaamaan muistaakseni vain hieman toistasataa kohdetta samanaikaisesti. Silloin kumiveneet pääsivät lähelle, ja Aegiksesta riippumaton meritaisteluohjuksia torjuva Phalanx tutkaohjattu gatlingtykkisysteemi ei ollut ihan optimaalisessa roolissaan (muistaakseni sitä ei ohjustentorjuntavärkkinä saanut aina edes kohdistettua riittävän alas).

Sittemmin US Navy on kehittänyt Aegista, taktiikoitaan ja aseitaan. Phalanxiakin on kehitetty juuri tuota pikkuveneuhkaa vastaan. Budjettivuoteen 2015 (ei sama kun kalenterivuosi) mennessä kaikki Phalanxit on päivitetty. Phalanxhan taitaa olla oikeastaan jokaisessa pienemmässäkin US Navyn purkissa (jollei joissakin tapausissa niitä ole jo kokonaan korvattu SeaRAM nimisellä ohjustentorjuntaohjuksella), ja sen 75 laukausta sekunnissa kyllä pysäyttää keskimääräisen kumiveneen helpohkosti.

Wiki:

”The U.S. is in the process of upgrading all their Phalanx systems to the Block 1B configuration. All Phalanx systems in use by the U.S. Navy are scheduled to be upgraded to Block 1B by FY 2015. The Block 1B incorporates a stabilized Forward-Looking Infra-Red (FLIR) sensor, an automatic acquisition video tracker, optimized gun barrels (OGB), and Enhanced Lethality Cartridges (ELC) for additional capabilities against asymmetric threats such as small maneuvering surface craft, slow-flying fixed and rotary-winged aircraft, and unmanned aerial vehicles.”

Tuossa artikkelissa oli myös nuo korotuskulmat:

”• Block 0: -10°/+80°

• Block 1: -20°/+80°

• Block 1B: -25°/+85°”

Nuo ikivanhat Block 0 versiot olivat näemmä se ongelmallisin tapaus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Phalanx_CIWS

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä28715

Olisi tavallaan hauska nähdä Iranin hyökkäävän USA:n Persianlahden laivastoa kohtaan. Vahinkoja aiheuttaisivat toki, mutta voi olla, että turpiin tulisi niin isän kädestä.

Phalanxhan on vasta viimeinen puolustusrengas, jos jotain pääsee läpi. Se on lähipuolustusase. USA:n lentotukialukseen ei kannata tulla muutamaa sataa kilometriä lähemmäs, koska jo silloin ovat mm. ohjuspuolustusjärjestelmät ja hävittäjäturva toiminnassa.

Jodl: "Yllätys on mahdoton"

Yllätys ei koskaan ole mahdotonta, se voi olla vaan epätodennäköistä.

 

 

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Sammakko
Seuraa 
Viestejä28

Sitä minä ihmettelen, että miksei iranilla tai muilla ole kaukoohjattavia vedenalaisia torpeedo tykkejä. Olisivat tehokkaita ja huomaamattomia, sekä suht halpoja koska ei tarvitsisi ylläpitää ihmisiä siellä. Kaapelilla maalle, niin olisi immuuni häiritä järjestelmälle.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

Iranilla on miehittämättömiä minisukellusveneitä, joilla voidaan asentaa C4 Amerikkalaisen laivaston pohjaan. Kumiveneet ovat vain hämäystä tehtävän suorittamiseksi.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

L
Seuraa 
Viestejä7979

taucalm

Kirjoitit:

”Iranilla on miehittämättömiä minisukellusveneitä, joilla voidaan asentaa C4 Amerikkalaisen laivaston pohjaan.”

Taidat olla tosissasi. Että räjäahteitä liikkeessä olevien sotaaivojen pohjaan minisukellusveneestä.

Milään Iranin valmistamalla sukellusvenellä ei olsi edes mahdollisuuksia päästä USA:n lentotukialusosaston sisään. Sukellusveneteknologia on melkoista high-techiä ja vaatii vuosiymmenien osaamisen, eikä iranilaisilla sellaisia kykyjä ole. Maalla on muutama venäjältä ostettu modernihko dieselkäyttöinen sukellusvene, ei muuta.

Tuskin edes Iranin Kilo -luokan veneillä pääsisi lähellekään lentotukialusta. Nyt on turha kaivaa esiin sitä mediassa paljon näkyvyyttä saanutta tapausta, jossa venäläinen sukellusvene pääsi USA:n osaston sisälle vuosia sitten; kyseinen osasto oli rauhantilassa siirtymässä paikasta toiseen Tynellämerellä, eikä sen sukellusveneenrjunta ollut aktiivisena.

Vaan naapurimme ruotsalaiset osaavat tehdä sen verran hyviä sukellusveneitä, että niillä voi päästä USA:n osaston sisälle vaikka sukellusveneentorjunta on aktiivisena. USA on vuokrannut kyseistä venettä harotuksiinsa, mikä ei ole huono saavutus pienen Ruotsin sukellusveneteollisuudelle:

”In 2004, the Swedish government received a request from the United States of America to lease HMS Gotland – Swedish-flagged, commanded and manned, for a duration of one year for use in anti-submarine warfare exercises. The Swedish government granted this request in October 2004, with both navies signing a memorandum of understanding on March 21, 2005. The lease was extended for another 12 months in 2006. In July 2007, HMS Gotland departed San Diego for Sweden.

HMS Gotland managed to snap several pictures of the USS Ronald Reagan during a wargaming exercise in the Pacific Ocean, effectively "sinking" the aircraft carrier. The exercise was conducted to evaluate the effectiveness of the US Fleet against diesel-electric submarines, which some have noted as severely lacking.”

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat