Seuraa 
Viestejä16844

Itseänihän se ei inhota toki muuten kuin että en itse haluaisi olla sellaisten miesten kanssa intiimisti jotka eivät viehätä minua, joten minulla ei ole tarvetta kieltää prostituutiota muilta ihmisiltä, itseltäni vain.

Mutta mikä sitten muita ihmisiä riivaa ja vaivaa, että heillä on niin suuria antipatioita huoraamista kohtaan että he haluaisivat kieltää sen muiltakin ihmisiltä? Taudin pelot? Kumit on keksitty (ammoisina aikoina coitus interruptus). Pelko että oma kumppani pettää? Voihan se pettää kenen kanssa tahansa, ei välttämättä nimenomaan huoran.

Jos prostituutiota inhoava on mies, tulee väistämättä mieleen ajatus että sekö miestä kammottaa että hän ei voikaan itse omistaa naista. Tavallaan mies toki hetken omistaa naisen, maksaahan hän tämän palveluksista, mutta ei sitten kumminkaan omista, nimittäin psykologisella tasolla. Ehkä monet ihmiset eivät pysty kumppanuuteen muuten kuin mieltämättä että se toinen ihminen on jonkinlaista "omaisuutta"? Pitää toisesta ihmisestä (tai ainakin kuvittelee pitävänsä), koska on ominut hänet ikiomaksi itselleen? Ja ajatuskin siitä että tämä ei olisikaan omaa omaisuutta, eli saattaisi harrastaa seksiä vähän siellä sun täällä muiden kanssa, on kamala "rikos"?

Ajoittain ja paikoittanhan prostituutiosta nimenomaan on tehty rangaistava rikos. Patriarkaalisen yhteiskunnan mätiä hedelmiä moiset päätökset?

Kommentit (17)

Julius
Seuraa 
Viestejä281

Huonosti otsikoitu!

 

Vaikka sanot, ettei maksettu seksi sinua inhota, niin silti esität otsikossa väitteen, joka kertoo, että kylläpä inhottaa.

 

Parempi otsikko saattaisi olla: "Inhottaako prostituutio sinua?"

 

Nythän sinä pyydät kirjoittajia ottamaan kantaa sinun mielipiteeseesi: "Prostituutio inhottaa [minua]."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Mitäs kutkaa nyt on? Naiseus on institutioitu ja se on suvunjatkamisen vuoksi priorisoiotu a-luokkaan. Siis mentaalisella tasolla, ei niillä sosiaalisilla tuplastantardeilla tasoilla. Nainen joka ottaa etäisyyttä instituutioihin käyttäytymällä miehiä miellyttäen keinoilla joista seksin tarjoaminen ilman muuta kuin rahallista velvoitetta vastaan, on ilkeä teko niille jotka noudattavat normeja. Miehillä ei ole syytä inhota heitä muuten kuin miellyttääkseen normeja kunnioittavia. Huora on reilu kun se ei petä. Se on naiseudella vierasta yleensä. Ei ole kenenkään miehen vika että seksi haluttaa enemmän kuin sitä saa. Tuo epäsuhta aiheuttaa ilmiön.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Julius

Huonosti otsikoitu!

 

Vaikka sanot, ettei maksettu seksi sinua inhota, niin silti esität otsikossa väitteen, joka kertoo, että kylläpä inhottaa.

 

Parempi otsikko saattaisi olla: "Inhottaako prostituutio sinua?"

 

Nythän sinä pyydät kirjoittajia ottamaan kantaa sinun mielipiteeseesi: "Prostituutio inhottaa [minua]."

Ei tässä tutkita sitä keitä kaikkia ihmisiä prostituutio inhottaa, vaan miksi se inhottaa niitä ihmisiä joita se inhottaa. Kerroin esimerkin vuoksi minkä vuoksi se inhottaa itseäni omalla kohdallani. Ja syyhän on se sama minkä vuoksi mikä tahansa seksi inhottaa, jos inhottaa. Muut ihmiset voivat kertoa muita syitään.

Tuli aihe mieleen keskustelussa jossa mietittiin voiko rikollisuutta parantaa lääkkeillä, ja mietin niitä rikoksia joiden "rikoksellisuus" on vähän niin ja näin. Ja aloin ihmettelemään minkä vuoksi vuosisatojen varrella prostituutiosta on niin usein yritetty tehdä tai on tehty rikos. Nykyäänkin löytyy ihmisiä joiden mielestä se pitäisi kieltää.

Mutta harvemmin niitä ihmisiä kylläkään pyörii tällä foorumilla. Johtuu varmaan siitä että piinkovaa ja jääkylmää tiedeväkeä ei prostituutio hetkauta millään tavalla, kun ei mikään muukaan inhimillinen ilmiö aiheuta mitään tuntemuksia.

 

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Seksimyyjä valita avioliittoon tai sitten käydä kerran panemassa niin eri juttuja toki, koska ihminenhän nyt saa tehdä mitä lystää, kunhan ei aiheuta paskaa muille suuremmissa määrin. En kyllä oikein jaksaisi mitään huoraa käydä painamassa. Aika outu fiilis koko ajatuksesta ja hinnoissahan tuo on muutoinkin niin ei sitä edes ajattele omalle kohdalle juurikaan tai ainakin rahansa mielummin muuhun käyttää kuin viinaan ja naisiin.

"Saastainen" ehkä aavistuksen oli ennen, mutta kuten aiemmin jo sanoin, niin tehköön mitä lystää ei se minulta pois ole tai sen enempää anna ellei sitten tautikeittimenä toimi ja sitä kautta levittele varsinaisiin parittelukumppaneihin baarisäätöjen kautta tautejaan.

(Eipä ihmeempiä asiasta. Eksyin vain viemäriaineen purkitukselta tännekin ja nettitikkukin toimii, kun kone on kissapuussa.)

Hyvin polkee.

Haile Selassie jr
Seuraa 
Viestejä669

Minua inhottaa prostutioidut aina, kun alan ajattelemaan kaikkia niitä mahdollisia miehiä, jotka ovat olleet ennen minua asiakkaina niin, ettei nainen ole käynyt edes alapääpesulla ja huolehtinut hygieniasta. Ja silloin kun minulla on tuo inhottavuuden tunne, en edes nuole prostutioidun alapäätä ja intiimialueita, joka normaalisti on kyllä mielipuuhaani.

 

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Kuulemastani päätellen ihan normi seurusteluyrityksessäkin voi hommat tyssähtää siihen että nainen ei ole osannut takalistoaan kuurata... Mikäköhän siinä sitten niin vaikeaa on, kun olettaisi että on itsestäänselvää että toista ihmistä (jos ei omaa kehoaan viitsi) kunnioitetaan sen verran että seksiin ryhdytään puhtain pelivälinein.

Jos on joku huumeita tempova prostituoitu, niin sitten tietysti ei jaksa välittää enää mistään mitään. Mutta Suomessa käsittääkseni protskut ovat enempi sellaisia ihmisiä joilla elämä voi olla ihan kaikin puolin kunnossa, rahaa vaan halutaan "helpommin" taikka ihan oikeasti nauttii työstään.

z
Seuraa 
Viestejä2918

Minun mielestäni prostituutio on vain yksi tapa ansaita elantonsa - ihan siinä missä työskentely jossain k-kaupan kassalla tai saarioisen maksalaatikkotehtaalla. Parasta olisi laillistaa koko puuha ja saada tämänkin ammatin harjoittajat verotuksen ja sosiaaliturvan piiriin.

Jatkokysymyksenä voisi esittää sen, että miksi parittamista pidetään aina jopa prostituutiotakin likaisempana ja yleensä täysin rikollisena puuhana?

Kuitenkin ne vähät tutkimukset, joita asiasta on tehty, näyttäisivät osoittavan, että parittajan kanssa työskentelevillä prostituoiduilla on keskimäärin paremmat tulot (parittajan osuuden vähentämisenkin jälkeen) ja pienempi riski joutua väkivallan kohteeksi. Onko kyseessä pelkkä viihdeteollisuuden luoma myytti vaiko jo pidemmältä periytyvä inho?

zz

o
Seuraa 
Viestejä1698

Ensimämisenä tulisi mieleen, että kautta aikojen porvarilliset naiset ovat halunneet kontrolloida miehiään kuluttamasta aikaa toisten naisten kanssa. Missä inhotus olisi vain naisten välistä valtataistelua..

 

Toki miehenä inhottanee se, että prostituoitu esineellistää miehen raha-automaatiksi, eikä se ole tarpeeksi monipuolista jotta voisi kiinnostaa..

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Näkisin että parittajan perinteisessä hahmossa ärsyttää se että kyseessä on tyyppi joka vain loisii naistensa rahoilla ja välillä panee muijiaan turpaan. Eli ei siis tee yhtään mitään ansaitakseen ne rahat joita hänelle paritteluista kannetaan.

Kunnollinen parittaja tietenkin huolehtisi naisten turvallisuudesta ja sen sellaisesta. Eikä olisi loinen, vaan työkaveri jolla on oma erikoisalueensa kokonaisuudessa eli haarakonttorissa.

Vierailija

Jos pitäisi heittää arvausta miksi ihmisiä moinen inhottaa niin lähtisin varmaan tästä jutusta että jonkin käsityksen mukaan "nainen on silleen monen miehen kanssa -> PAHA, mies monen naisen kanssa -> HYVÄ" mikä taas voitaneen johtaa takaisin biologiaan.

Tämä siis sillä oletuksella että nainen myy ja mies ostaa mikä kait on se yleisin tapaus.

 

Eikä nuo ammattiin liittyvät lieveilmiötkään monista niin mukavia ole. Rikollisuus, huumeet ja taudit esmes. Noiden takia itse jättäisin väliin tietyistä maista tulevat ammatinharjoittajat jos siis tuommoisia palveluita ostaisin.

 

Tai jos on sitä mieltä että seksi kuuluu vain avioliittoon niin silloinkin todnäk. paheksuu.

 

Sitten on nämä "omistamis-asiat". Toisaalta voihan olla että maksullisen kanssa ne ovat pienempi ongelma koska tietää alusta asti että homman nimi on nyt tämmöinen.

 

 

z
Seuraa 
Viestejä2918
Rousseau

Kunnollinen parittaja tietenkin huolehtisi naisten turvallisuudesta ja sen sellaisesta. Eikä olisi loinen, vaan työkaveri jolla on oma erikoisalueensa kokonaisuudessa eli haarakonttorissa.

No, niiden tutkimusten mukaan (Freak Economics -kirjassa taisi olla jotain näistä) parittaja on yleensä kunnollinen työkaveri. Ei tietenkään mistään lähimmäisenrakkaudesta vaan oman etunsa vuoksi - nimittäin paremminhan se parittajankin lompakko pulskistuu, jos huoralla on mahdollisimman paljon mahdollisimman maksukykyisiä asiakkaita. Joku turpaan mättäminen toimii tässä mielessä täysin negatiivisesti parittajankin näkökulmasta.

Prostituoidun näkökulmasta selvä etu parittajassa on se, että hyvä parittaja hommaa pokat suoraan "konttorille" eikä naisen tarvitse esim. käyttää aikaa kadulla kiertelyyn, mikä ajantuhlaamisen lisäksi altistaa hänet väkivallalle ja pidätyksille (ja oikein "hyvällä" säkällä vielä poliisiväkivallalle ja hyväksikäytölle). Lisäksi, jos asiakas tietää naisen olevan parittajan suojeluksessa, niin houkutus väkivaltaiseen käytökseen yleensä pienenee kummasti.

Tässä mielessä, jos prostituutio joskus hyväksytään, niin samalla olisi hyvä hyväksyä myös parittaminen. Tietysti niin, että kyseessä olisi normaalista työsuhteesta tai palveluiden myynnistä, ja että kaikesta kiristyksestä, riistosta ja uhkailusta rangaistaisiin ankarasti.

Tietysti rikkomuksia ja rikoksia tapahtuisi, mutta ne tulisivat todennäköisesti helpommin esiin, kun koko toiminta olisi lain piirissä. Lisäksi - ei kai kukaan ole vaatimassa esim. ravintoloiden pitämisen kieltämistä, vaikka joku nepalilainen tai turkkilainen aina silloin tällöin jää kiinni jonkun maamiehensä pitämisestä orjatyössä? Miksi seksipalveluiden pitäisi olla jotenkin erikoisasemassa?

zz

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Laittomuus aiheuttaa parittamisen negatiiviset piirteet. Tehdään salaa ja eikä voida vaatia etujaan niin kuin luvallisissa töissä. Kehittyy kahdenvälisiä mittelöitä joihin on unohdettu tehdä säännöt. Laittomuus karsii kilpailua ja nostaa hintoja ja rahat täytyy pestä jotenkin. Hyvätuloisesta huorasta tulee oikukas ja laiska joten liikaa ei saa antaa palkkaa. Se taas laskee tasoa ja ammatin maine kärsii. Parittajalisenssi taas on poliittisesti mahdoton edes esittää vaikka kaikki hyötyisivät. Tai ei kaikki. Parisuhdemarkkinoilla tulisi vinoutumia koska sen suosio laskisi. Seksiä saisi ilmankin ja heikomman nais-tarjokasaineksen mahdollisuudet laskisivat. Joku sanoisi ettei parisuhteessa ole kyse seksistä, mutta todellisuudessa vain sen saannin toive vetää sen aloituskynnyksen yli, meni yhdessä sitten miten tahansa. Röllit ja keijukaiset ei mätsää.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=S05vzy0EzE0

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451

Yhteiskuntatieteissä käytätään ilmausta, että jokin ilmiö rakentuu sosiaalisesti tietyn laiseksi. Puhutaan sosiaalisista konstruktioista. Prostituution tuomittavuus ja inhottavuus ei piile siinä, että kyseinen toiminta olisi itsessään aina inhottavaa tai kammottavaa, vaan kyse on siitä, että yhteiskunta tekee siitä inhottavaa. Ihmiset yhteiskunnassa saavat toiset ihmiset vakuuttuneiksi siitä, että tilapäinen seksi maksua vastaan on inhottavaa ja etovaa, ja näin sen inhottavuus on sosiaalisesti konstruoitu.

Hyvin samantapainen ilmiö on seksin samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa konstruoiminen inhottavaksi. Me tunnemme kulttuureita historiasta ja nykyajasta, joissa seksi samaa sukupuolta olevan kanssa on täysin hyväksyttävä asia, ja kyseisten kulttuurien ihmiset kokevat tällaisen seksin täysin millyttävänä ja hyväksyttynä. Näissä kulttuureissa ei vain ole konstruoitu inhottavaksi seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa.

Viime vuosisadoilla itsetyydytys konstruoitiin inhottavaksi, ja ihmiset tosiaan tunsivat suuriakin syyllisyyden tunteita siitä, että eivät voineet vastustaa "itsesaastutuksen" kiusausta. Lääkäritkin määrittelivät itsetyydytyksen sairaudeksi 1950-luvun USA:ssa.

Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö, ja siksi hyvin usein kaikki muu seksi, kuin seksi avioliitossa on konstruoitu sosiaalisesti tuomittavaksi ja vääräksi seksuaalisuudeksi. Oikeaa seksiä on meidänkin kulttuurissamme seksi kahden toisiaan rakastavan ihmisen välinen seksi. Uusin vaatimus oikealle seksille on se, että jotta seksi olisi oikeaa seksiä, niin molempien seksin osapuolien tulisi olla kykeneviä turvalliseen kiintymysmalliin. Tässä oikean seksin määriteelyssä on vain se ongelma, että yleensä ihmisistä vain osa luokitellaan kykeneviksi turvalliseen kiintymysmalliin. Noin 40 % kaikista ihmisistä luokitellaan turvattomasti kiintyviin. Näin ollen vain vähemistö parisuhteista on sellaisia, joilla on ylipäänsä edellytyksiä Väestöliiton määrittelemään oikeaan seksuaalisuuteen, eli kahden turvallisen kiintymysmallin omaavan ihmisen väliseen seksiin rakkaussuhteessa.

Vierailija

Ei prostituutio yleensä inhota ihmisiä. Niitä inhottaa enempikin ne jotka käyttää prostitoitujen palveluksia koska eivät ymmärrä mistä siinä loppupelissä on kysymys.

Prostituutiossa ei ole mitään inhottavaa jos se on ihmisen omasta vapaasta tahdosta ja tietonen valinta.

Kukkahattuja tetysti inhottaa koska prostitoidut on usein kauniita sulavalinjasia naisia.
Kateus puhuu ja vitutus, omien ukkojen silmäillessä ja kiroillessa että jumalauta jätämpä tuon huuhkajan ens lomamatkalla kotiin ja tulen seuraavan kerran jätkäporukassa.

Prostitoitujen palvelujen käyttö on sama kun investois mielenterveyteen. 

Toivon että ala saatais lailliseksi suomessakin ja ammattilaiset lain ja verotuksen piiriin.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Lueskelin juuri yhdestä kirjasta miten muodiksi kehittyi että naispuolisten leskien tuli viettää yhä pidempää ja pidempää suruaikaa, pukeutua vuosikausia mustiin. Ihmetytti että kun se sukujen suunnittelema avioliitto vihdoin viimein on lusittu läpi, niin miksei nainen ole saanut sittenkään olla vapaa ja naida kenet tahtoo (tai ketä tahtoo). Sitten tajusin että nainenhan on leskenäkin omaisuutta, nyt sitten omien poikiensa. Nämä eivät halua mitään miehenketkalaita äitiään naurattamaan ja mahdollisesti poikien perintöä verottamaan.

Kun naisten ja miesten väliset suhteet kautta aikain ovat perustuneet putipuhtaasti pelkkään omistamiseen, niin on aika naurettavaa vääntää itkua jostain prostituutiosta kuinka siinä nainen ostetaan. Ostetaan tunti naisen aikaa, taikka kolme minuuttia, aivan sama, mutta ainakin nainen on session jälkeen vapaa ja oman itsensä omistama. (Jos ei siis ole jonkun kusipää-tyyppisen parittajan seksiorja.)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat