Seuraa 
Viestejä13878

Törmäsin tällaiseen artikkeliin. Toimiva keino vaiko vain uusi epäonnistunut kokeilu muiden joukossa?

 

Cancer-killing virus discovered by Chinese scientists
By Digital Content

GUANGZHOU, Oct 15 (Xinhua) -- Chinese scientists have extracted a virus known as M1 that could kill cancer cells without harming normal cells, giving hope for future research and development of cancer therapies.

A research team led by Yan Guangmei, a professor from the Zhongshan School of Medicine under the Sun Yat-Sen University in Guangdong Province, found the virus, extracted from a certain kind of mosquito in the tropical Hainan Province, can curb cancer cells' growth without damaging normal cells.

The discovery was published in the October edition of the Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

Animal tests found that the M1 virus worked well on cancer cells of the liver, bladder, colon and rectum.

Cancer is a growing threat to health in China due to unhealthy lifestyles and a deteriorating environment. China reports 3.5 million new cases of cancer each year. And 2.5 million people, nearly the population of Kuwait, die of cancers each year in China. (Xinhua)

-- TNA 2014-10-15

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Tuohan on jännä uutinen. Mihinkähän tuollainen mahtaa perustua? Eli mikä on se mekanismi, joka saa viruksen haitalliseksi syöpäsoluille, mutta ei tavallisille soluille?

Vierailija
BCK

Tuohan on jännä uutinen. Mihinkähän tuollainen mahtaa perustua? Eli mikä on se mekanismi, joka saa viruksen haitalliseksi syöpäsoluille, mutta ei tavallisille soluille?

En tiedä, mutta laitoin uutisen tänne mikäli jollain on parempaa tietoa tai jos tämä on ollut jossain muualla lehdistössä jo esillä.

Tulee vaan mieleen että ihminen on todellakin ekoysteemi ja riippuvainen kaiksesta mitä itsensä sisällä tapahtuu. Eli sopivanlainen bakteeri ja viruskanta suojaisi jopa syövältä.

Olisiko syöpäsoluissa "haju" jonka perusteeella virus huomaa että tuo on heikompi solu kuin normisolu ja sen kimppuun kannattaa käydä. 

Kun kissalta leikattiin syöpäkasvain niin lekuri näytti sen mulle. Eli se oli semmonen laajeneva kalvopussi joka söi elävää solukkoa, siis siltä se näytti minusta. Sen kalvopussin sisällä oli on kuulemma kuollutta solukkoa. (Tietty noita on varmaan montaa eri tyyppiä, mutta pointtti tässä oli se että jos osa syövistä on sellasia missä se solukko tavallaan muuttuu kuolleeks ja se on silloin helppo "skruudata".)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
homer
Seuraa 
Viestejä391
BCK

Tuohan on jännä uutinen. Mihinkähän tuollainen mahtaa perustua? Eli mikä on se mekanismi, joka saa viruksen haitalliseksi syöpäsoluille, mutta ei tavallisille soluille?

Interferonivaste esimerkiksi on heikentynyt suurimmassa osassa syövistä, mikä altistaa syöpäsoluja viruksille.

Kiinassa tutkittu M1 virus tarttuu syöpäsoluihin, joista puuttuu antiviraalista ZAP-proteiinia.

Suomessakin virushoitoja on tutkittu jo kauan.

 12.9.2012

"Parhaimmassa tapauksessa suomalaisen innovaation tuloksena saadaan viimein toimiva, turvallinen ja tehokas lääke syövän nujertamiseen. Lääkkeen on kehittänyt tutkimusprofessori Akseli Hemminki tutkimusryhmineen.

- Tähtäämme lääkkeeseen, joka on kaikkien syöpää hoitavien sairaaloiden käytössä. Jos suomalainen innovaatio saadaan virallistettua, se olisi huikea saavutus, sanoo johtava ylilääkäri Timo Joensuu Docrates-syöpäsairaalasta.

Tavoitetta edeltää kuitenkin vielä vuosia kestävä ja tiukkojen sääntöjen mukaan toteutettu tutkimustyö, jonka on edettävä odotusten mukaisesti. Takapakkeihin ei tutkimusprosessin aikana ole varaa. Vasta tämän jälkeen voidaan Joensuun mukaan puhua todellisesta läpimurrosta.

Tähän mennessä virushoitoa on saanut vähän vajaa 300 syöpäpotilasta. Yksittäiset hoidot voitiin aloittaa viranomaisten ja eettisten toimikuntien selvittelyjen jälkeen 12. marraskuuta 2007. Potilaiden oli ymmärrettävä, että kyseessä on kokeellinen hoito. Hoidot vaihtelivat kestoltaan suuresti samoin kuin potilaiden syövän muodot.

- Systemaattisia analyysejä ei ole voitu tehtä, mutta fakta on, että osalla potilaista kasvain hävisi kokonaan, Joensuu kertoo.

Lupaava virushoito on periaatteeltaan yksinkertainen ja sen pitäisi olla erittäin turvallinen. Sivuvaikutuksista yleisin on kuumereaktio. Sen lisäksi voi ilmetä lihassärkyä ja väsymystä, jotka menevät muutamassa päivässä ohi.

Hoidon virallinen tutkimus aloitettiin keväällä. Tutkimuksen ensimmäisen vaiheen toteuttaa Docrates-syöpäsairaala ja siihen osallistuu 12 potilasta. Tutkimuksen aikana selvitetään, miten potilaat sietävät hoitoa, ja haetaan sopivaa annostasoa.

Kakkosvaiheessa tutkimus laajenee muihin Euroopan maihin ja jatkossa myös Yhdysvaltoihin. Siinä kuluu pari-kolme vuotta. Viimeiseen kolmanteen vaiheeseen tarvitaan jo satoja potilaita, jotka osallistuvat hoitoihin ympäri Eurooppaa. Kyseessä on virallinen tehon osoittava tutkimus, jossa hoitoa verrataan perinteisiin syövänhoitokeinoihin.

- Voi olla, että 5-6 vuoden jälkeen aletaan parhaassa tapauksessa nähdä, tuleeko tästä lääkettä vai ei.

Virushoitoa kehitetty Kiinassa

Virushoito perustuu jo sata vuotta sitten tehtyihin havaintoihin.

- Syöpää sairastavien kasvaimet näyttivät kutistuvan kuumetaudin yhteydessä. Myöhemmin virukset tunnistettiin ja hoksattiin, että kasvainten pieneneminen vaikutti liittyvän virusinfektioon, Joensuu kertoo virushoidon historiasta.

Tämä niin sanottu virustutkimusstrategia oli syövän hoidossa yleinen ennen maailmansotia ja sitä hyödynnettiin onnistuneesti verisyöpien hoidossa. Sytostaattihoidot ja solumyrkkyhoidot kuitenkin syrjäyttivät viruksiin pohjautuvan strategian pitkäksi aikaa.

Nyt tutkimustyötä on jatkettu.

- Virustutkimusstrategiaa on voitu analysoida geeniteknologian lähtökohdista. Geeniteknologiassa viruksia on opittu käsittelemään niin, että ne pystyvät lisääntymään ja jakaantumaan vain syöpäsoluissa.

Hoidon perusidea on seuraava: Kun viruksia ruiskutetaan kasvaimiin, ne menevät syöpäsoluihin, mutta eivät terveisiin. Siellä ne alkavat lisääntyä ja tappavat syöpäsolut. Kun syöpäkasvain on tapettu, virus kuolee.

- Kyseiset adenovirukset ovat lisäksi turvallisia. Toisin kuin influenssa, ne eivät tapa ihmisiä. Sivuoireina voi ilmetä esimerkiksi nuhakuumetta ja ripulia, mutta adenovirukset eivät aiheuta vakavia infektioita, Joensuu selvittää.

Virushoitoa on kehitetty paljon Kiinassa, jossa ollaan avoimempia biologisille hoidoille.

- Käytössämme olevat virukset ovat kehittyneempiä kuin mitä Kiinassa on massatuotannossa toistaiseksi tuotettu, Joensuu sanoo.

http://www.iltalehti.fi/syopa/2012091216068323_sy.shtml

Vierailija

Viruksilla syöpää vastaan-hommelit eivät ole erityisen tuore uutinen. Johan jo tuossa Tiede-lehdessä(silloin tiede 2000) oli vuonna 1998 juttua tuosta aiheesta mikäli oikein muistan.

Olisko tuossa uutta sitten se että M1 ei tartuttaisi terveitä soluja?

homer
Seuraa 
Viestejä391

Leukemiapotilas Marshall Jensen toipuu parhaillaan uraauurtavasta hoitotoimenpiteestä. Jenseniä hoitavat lääkärit käyttivät HI-virusta syöpäsolujen tuhoamiseen.

Jensen, 30, etsi vuosien ajan sopivaa hoitoa aggressiivisesti edenneeseen verisyöpään. Lopulta hän kuuli harvinaisesta ja kokeellisesta hoidosta, jossa käytetään hyväksi HI-virusta.

Hoidon on laatinut Philadelphiassa tohtori Carl June, joka on tiiminsä kanssa työstänyt "leukemian tappajaa" vuosikymmenen ajan.

- Hoidossa käytettävä HI-virus on tehty toimintakyvyttömäksi, mutta siinä on säilynyt yksi HIV:lle ominainen piirre. Se on kyky lisätä uusia geenejä soluihin, June sanoo Independentin mukaan.

Hoidossa potilaasta otetaan miljardeja T-imusoluja, joihin syötetään vaarattomaksi tehtyä HI-virusta. Tällä tavalla solut ikään kuin ohjelmoidaan tunnistamaan ja tappamaan syöpäsoluja.

Muokatut T-solut syötetään takaisin potilaan kehoon. Tohtori Junen mukaan solut toimivat "sarjamurhaajina" ja pysyvät kehossa horroksessa, mikäli syöpä ei uusiudu.

Yksi HIV:llä muokattu T-solu voi ryhmän tutkimusten mukaan tappaa noin tuhat syöpäsolua.

Hoito vaikuttaa onnistuneen Marshall Jensenin tapauksessa. Hänet kotiutettiin, kun hänen kehonsa todettiin siirtyneen elpymisvaiheeseen.

Noin 30 potilasta on saanut kyseistä hoitoa. Heistä 23 on yhä elossa ja 19:llä tauti on siirtynyt täydelliseen remissioon. Ensi vuonna tohtori June aloittaa testaamisen haimasyöpäpotilailla.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014111318834559_ul.shtml

 

Vierailija

Nyt on uutinen antibioteista syövän hoidossa.

Kellään tarkempia tietoja tästä uutisesta?

http://www.stara.fi/2015/01/30/pikkutytto-keksi-parannuskeinon-syopaan/

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/eightyearold...

_____________________________________

Tutkijat ymmällään: 8-vuotias tyttö keksi parannuskeinon syöpään?
Viihdeuutiset, 30.1.2015, 12:30 · Annika Kela

Manchesterin yliopiston syöpätutkijat ovat testanneet kahdeksanvuotiaan tytön ehdotusta, jonka mukaan syövän parantamisessa voisi kokeilla tavallisia antibiootteja. Tutkijoiden yllätykseksi osa antibiooteista toimi tehokkaasti syövän parantamisessa.

Brittiläinen syöpätutkija tohtori Michael Lisanti ja hänen vaimonsa tohtori Frederica Sogtia olivat keskustelleet tyttärensä Camilla Lisantin kanssa syövästä. Vanhemmat olivat kysyneet tytöltä, mikä hänen mielestään olisi paras keino syövän parantamiseen.

Tyttö vastasi reippaasti, että antibiootit, sillä lääke on aikoinaan parantanut hänen kurkkukipunsa. Tyttärensä inspiroimana isä päätti testata tytön teoriaa laboratoriossa. Tutkimustulokset yllättivät tutkijat, sillä antibiottit näyttivät toimivan.

Lisantin mukaan doksisykliini-antibiootilla oli lupaavimmat tulokset. Kyseistä antibioottia käytetään muun muassa aknen hoitoon. Antibiootti pysäytti syöpäsolujen leviämisen ja tuhosi tehokkaasti sairaita soluja. Lisantin mukaan antibioottia voisi tulevaisuudessa käyttää edullisena vaihtoehtona syövän leviämisen estämisessä.

Daily Mail -lehden mukaan mies oli kokeillut antibioottista voidetta ihossa olevaan melanoomaan ja hämmästykseksi melanooma parani, eivätkä ympärillä olleet terveet solut vaurioituneet. Muut syöpätutkijat ovat olleet erittäin kiinnostuneita Lisantin suorittamista testeistä ja vaikuttaisi siltä, että laajempia jatkotutkimuksia tehdään tulevaisuudessa. Mikäli testit osoittavat antibioottien toimivan, on kahdeksanvuotias Camilla keksinyt ratkaisun syövän parantamiseen.

Camilla Lisanti’s parents are both cancer researchers at Manchester University. Over dinner, her father, Michael,… http://t.co/zeK0o9a7vy

— PPSIMMONS (@PPSIMMONS) 30. tammikuuta 2015

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat