Seuraa 
Viestejä1591

Kauhen homogeenistä porukkaa me kuulemma täällä Suomessa ollaan, mutta vienoja jakolijoja löytyy täältäkin, keksittyjä eli ei. Keskustelkaa aiheesta.

Itselläni on antaa aiheelle yksi kysymys ja yksi väite, joka liittyy paikallisen ja kansallisen stereotypian suhteeseen.

KYSYMYS: Milloin turkulaisia on alettu pitää vähän vajakkeina ja minkä takia? Ei riitä perusteluksi, että "no ne on outoja", täytyy olla joku parempi syy. ps. turkulaiset on mukavia :)

VÄITE: itsenäisen youtube- ja wikipediatutkimukseni perusteella , jota olen tehnyt yhteistyössä Tatu Vanhasen ja Pekka Himasen kanssa, tietty paikallinen stereotypia näyttäisi määrittävän kansallista stereotypiaa. Suomalaisten omissa käsityksissä (lue: omasta mielestäni*) tällainen überstereotypia on hämäläiset, jotka ovat hitaita, melankolisia, hiljaisia ja vähäeleisiä. Sen sijaan skandinaavien käsityksessä näytettäisiin kallistuvan vienosti pohjalaisen stereotypian puolelle, minkä voi huomata esim. ruotsalaisten tulisesta ja mahtailevasta komediahahmo Jarmosta, tai tanskalaisen Scandinavia and the World -sarjakuvan (lue myös kuvateksti) puukkoa kantavasta Suomesta. Selitys tähän lienee ehkä se, että suomalaiset ja ruotsalaiset ovat olleet eniten tekemisissä toistensa kanssa pohjanmaan suunnilla, jossa on maarajaa ja verrattain paljon ihmisiä molemmin puolin.

*samaa mieltä on myös joku random oppikirja 1920-luvulta, että kyllä lähteitä on heittää perkele

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat