Kommentit (6)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5613

Tuossa vastauksessa taas sotketaan hyvin keskimääräinen ikä siihen ikään mikä saavutetaan tyypillisesti jos selviä lapsuuden ja nuoruuden haasteista. Jos varhainen ihminen selvisi aikuiseksi, niin oli varsin tyypillistä että elämä jatkui tuottoisana pitkälle keski-ikään ja jopa vanhuuden rajoille saakka. Suurin osa ihmisistä vain ei koskaan selvinnyt aikuiseksi, koska lapsikuolleisuus oli suurta, joten sen takia keskimääräinen ikä jäi oleellisesti lyhyemmäksi kuin odotusikä. 

Joillain poikkeuksellisen sotaisilla klaaneilla oli varmaan myös nuorten täysikasvuisten koiraiden kuolleisuus aggressioiden takia oli varsin korkea, mutta luultavasti aggressioiden takia kuoleminen oli jopa koiraille ennemmin poikkeus kuin sääntö.

 

 

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

Ihminen on keski-ikäinen puolessa välissä ruumiinsa elämää eikä keski-ikää tiedetä ennen ihmisruumiin kuolemaa. Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää? Jokaisen keski-ikä vaihtelee eikä sellaista voida määritellä universaaliksi standardiksi erilaisten kulttuurien, elämäntyylien ja onnettomuuksien vuoksi.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

"Miehen keski-ikä (miehen vaihdevuodet) alkaa noin viisi vuotta naista aikaisemmin, joten naiset ovat samanikäistä miestä biologisesti hieman nuorempia."

No nyt kyllä pomppasi ja loikkasi. Seuraavalle rupsahtavista naisista jäkättävälle miehelle tungenkin tuon tiedon kurkkuun niin että pysyy siellä kanssa. On nimittäin perin tympäisevää vuosi toisensa jälkeen netissä kohdata näitä "tietäjiä" joiden mielestä naiset muuttuvat tapetiksi 35-vuotiaina ja miehet ovat mukamas ah niin nuorekkaita vaikka olemus olisi kaikkea muuta. En ymmärrä miten jotkut miehet voivat olla niin jumalattoman lääpällään omaan sukupuoleensa, moinen lähenee jo homoutta. 

Mutta tuo tieto kyllä selittääkin sitten sen minkä takia nelikymppiset miehet vaikuttavat niin väsähtäneiltä, henkisesti ainakin. Lueskelin taannoin vaihdevuosia potevien naisten juttuja, ja kovin heitä tuntui väsyttävän ja masentavan. Ehkäpä tuo innottomuus siis vaivaa vaihdevuotisia miehiäkin. Mutta miehillä vain ne vaihtarit jäävät "näkymättömämmiksi", jotenka ei ole päästy kunnolla nälvimään miehiä siitä miten he ovat has-beenejä joiden pitäisi suurinpiirtein tajuta kaatua hautaansa välittömästi kun parasta ennen -päiväys umpeutuu. 

***

Sosiaalisista syistä olen tavannut mieltää nelikymppisen varhaiskeski-ikäiseksi ja viisikymppisen keski-ikäiseksi. Olisikohan kuusikymppinen sitten myöhäiskeski-ikäinen. Ei hän kyllä mikään vanhuskaan enää nykysysteemissä ole. Noilla nimikkeilläni en siis viittaa matematiikkaan, vaan siihen millaisena ihminen yhteisössään mieltyy tai esiintyy. Keski-iästä puhuminen kolmikymppisen kohdalla olisi jo naurettavaa. Jotkut toki niinkin tekevät, mutta se ei ole eikä ollut minun valintani. 

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983
Puuhevonen

Tuossa vastauksessa taas sotketaan hyvin keskimääräinen ikä siihen ikään mikä saavutetaan tyypillisesti jos selviä lapsuuden ja nuoruuden haasteista.  

Eihän tuossa puhuttu sanallakaan mistään keskimääräisestä tahi haastellisesta iästä?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä55561

Voitaisiin ajatella myös siten että ihminen on täysi-ikäinen joka hetki. Enempää ei voi ikää laittaa mittariin kun mitä siinä hetkessä, siihen hetkeen mennessä on eletty. Seuraavssa hetkessä sama. Kellekkäänhän meistä ei ole huomista luvattu, varmasti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat