Kommentit (3)

maxwellbeing
Seuraa 
Viestejä1

Jutussa on aika monta virhettä. Ensiksikin luvattu tehokkus 60 lumen/W on aika vaatimaton verrattuna nykyisiin ledeihin jotka laboratoriossa pääsevät parhaimmillaan jopa  300 lumen/W hyötysuhteeseen. Toiseksi "valoa tuottaessaan kuluttaa sähköä vain  0.1W tuntia kohden" on sinänsä totta mutta valaisee vain 6 lumenilla eli tosi himmeästi. Kunnon kotivalaisinkin tuottaa valoa mielellään suuruusluokkaa 1000 lumenia. Kolmanneksi, ensimmäinen haastaja nykyiselle valaistusledille on orgaaninen ledi eli OLED. Hienoa  että kehitetään uusia valistusratkaisuja, mutta uutisointia pitäisi parantaa.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5574

jos edison-kantainen ledilamppu kuluttaa 10 wattia tehoa ja se korvaa 60 watin hehkulampun, niin prosenttilaskutaitoakin olisi hyvä hieman parantaa. 

ks. esim. tuo lamppu 10 vuoden takuulla: 

http://t.homedepot.com/p/Cree-60W-Equivalent-Soft-White-2700K-A19-Dimmable-LED-Light-Bulb-6-Pack-BA19-08027OMF-12DE26-2U100/204084366

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nuoska
Seuraa 
Viestejä3

Eihän tässä jutussa ole päätä eikä häntää.

"Nanoputkivalaisin vie virtaa sata kertaa vähemmän kuin juuri palkitut ledit." Pieni hehkulamppukin voi viedä sata kertaa vähemmän virtaa kuin led-lamppu. Jos taas oletetaan, että lamput ovat yhtä kirkkaita, nanoputkivalaisimen hyötysuhteen pitäisi olla reilusti yli 100%.

"Artikkelin mukaan nanoputkivalaisin tuottaa kirkasta, tasaista valoa 60 luumenia wattia kohden. Ledeillä päästään nykyään yleisesti sataan luumeniin" "Sen minkä nanoputkivalaisin vielä luumeneissa häviää, se voittaa kirkkaasti energiatehokkuudessa." Eli nanoputkivalaisin tuottaa wattia kohden vähemmän valoa, mutta silti tulkitset, että sillä on parempi hyötysuhde?

"Valoa tuottaessaan valaisin kuluttaa sähköä vain 0,1 wattia tuntia kohden." Valaisin kuluttaa siis 0,1 joulea jokaista 3600 neliösekuntia kohden?

Alkuperäisessä julkaisussa luki, että 60 lm/W saavutettiin alle 0,1 W teholla.

Lisäksi, voisiko ne lumenit kirjoittaa yhdellä u:lla niin kuin muuallakin maailmassa on tapana?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat