Seuraa 
Viestejä4139

Italialaisetkin kalpenee:

(lainaus YLE: uutisesta)

"

Lestijärvellä otettiin viime syksynä käyttöön vanhojen hakekattiloiden rinnalle uuteen tekniikkaan perustuva polttomenetelmä. Prosessissa hakkeesta saadulla energialla hajotetaan vesi vedyksi ja hapeksi. Tästä syystä prosessia kutsutaan veden polttamiseksi. Kaasu johdetaan turbiiniin sähköntuotantoon, laitos toimittaa myös lämpöä.

– Emme päässeet talvella ajamaan uutta järjestelmää kunnolla, koska siinä oli lieviä teknisiä ongelmia. Uusi järjestelmä ei ole tuottanut mitään päästöjä, korostaa Kavanterä.

Uuden polttojärjestelmän kehittäjä Timo Heimonen Turos Team Oy:stä sanoo, että uutta järjestelmää päästiin hyödyntämään kunnolla vain helmikuussa. Uuden järjestelmän käyttöönottoa hankaloitti se, että kunta oli antanut yhtiölle liian suuret lähtötiedot lämmöntarpeesta. Kunta oli ilmoittanut jatkuvan tarpeen olevan 1,2-,1,8 megawattia kun lämpöä kuluikin vain 0,5- 1 MW. Väärien laskelmien ja lämpimän talven johdosta laitetoimittaja joutui tekemään suuria muutoksia järjestelmään, koska kaukolämpöverkko alkoi kiehua..

– Uuden järjestelmän integroiminen vanhaan osoittautui odotettua vaikeammaksi. Itse tekniikka toimi erinomaisesti, siihen olemme tyytyväisiä. Kaasutin toimi kuin ajatus, sanoo Heimonen.

Turos Team asensi tammikuussa voimalaan myös synteettistä bioöljyä valmistavan laitteiston.

– Saimme yhdellä irtohakekuutiolla 1,2 MW lämpöä ja 20 litraa synteettistä bioöljyä. Kuulemani mukaan Lestijärven vanhoissa hakekattiloissa tarvitaan 1 megawatin tuottamiseen 1,6 irtokuutiota haketta, sanoo Heimonen.

Heimosen mukaan yhtiö pääsee bioöljyn laadussa samalle tasolle kuin esimerkiksi UPM."

 

Kommentit (12)

tyy
Seuraa 
Viestejä850

Heimonen on aiemmin kertonut, että vettä hajotetaan vedyksi katalyyttien avulla. Tulee mieleen Rossin salainen soosi.

No.

Lestijärveläiset eivät ole innoissaan tästä laitoksesta, joka ei "tuota lainkaan päästöjä".

 

UUTISET
KOTIMAA
Kotimaa 19.8.2014 klo 16:54 | päivitetty 19.8.2014 klo 17:32
Lestijärven ympäristöyhdistys: Märän puun poltto on kallis fiasko
Lestijärven ympäristöyhdistys syyttää kovin sanoin paikallista hakeosuuskuntaa rahan haaskaamisesta ja ympäristöhaitoista. Ympäristöyhdistyksen mukaan epäonnistuneiden kokeilujen seurauksena noki ja puoliksi palanut hake leviävät Lestijärven hakevoimalasta kesälläkin.

http://yle.fi/uutiset/lestijarven_ymparistoyhdistys_maran_puun_poltto_on_kallis_fiasko/7420496

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ovolo
Seuraa 
Viestejä8268
tyy

Heimonen on aiemmin kertonut, että vettä hajotetaan vedyksi katalyyttien avulla. Tulee mieleen Rossin salainen soosi.

No.

Lestijärveläiset eivät ole innoissaan tästä laitoksesta, joka ei "tuota lainkaan päästöjä".

UUTISET KOTIMAA Kotimaa 19.8.2014 klo 16:54 | päivitetty 19.8.2014 klo 17:32 Lestijärven ympäristöyhdistys: Märän puun poltto on kallis fiasko Lestijärven ympäristöyhdistys syyttää kovin sanoin paikallista hakeosuuskuntaa rahan haaskaamisesta ja ympäristöhaitoista. Ympäristöyhdistyksen mukaan epäonnistuneiden kokeilujen seurauksena noki ja puoliksi palanut hake leviävät Lestijärven hakevoimalasta kesälläkin.

http://yle.fi/uutiset/lestijarven_ymparistoyhdistys_maran_puun_poltto_on_kallis_fiasko/7420496

Mikäli näihin ecat-hörhöjen syytöksiin on uskominen, niin se on taas tyyn ja ovolon vika, kun tuo Turos Teamin lämpövoimalaitos ei toimi odotusten mukaan, "vaikka se todistetusti on teoriassa ja mittauksissa toiminut"

Tuleekohan Turos Teamin fysiikan lakeja rikkovasta voimalasta Rossin rahantekovirityksen suomalainen vastine?

ovolo
Seuraa 
Viestejä8268

Tuo Heimosen mittaama hyötysuhdekin (137%) kuulostaa vähän Rossimaiselta, kun perinteisen fysiikan valossa 100% tuntuu uskomattomalta, kun veden hajottaminen vie enemmän energiaa, kuin mitä sen polttamisella takaisin vedeksi saadaan:

http://www.kuopioinnovation.fi/uploads/aineistopankki/lehtijutut_fi/20120413_3T_Vett%C3%A4%20polttamalla%20enn%C3%A4tysm%C3%A4inen%20hy%C3%B6tysuhde.pdf

"Yliopistotutkijoiden tase

mittausten yhteydessä per

heyritys Turos Teamin tekni

sestä suunnittelusta vastaava

Heimonen teki omia lisä

kokeitaan mittalaitteistolla:

hän näyttää käyrää, jossa liii

limonoksidin palaminen hak

keen polttoprosessin jatkona

nostaa sen hyötysuhteen kor

kealle - yhdessä piikissä 137

prosenttiin.

Nyt markkinoille tuleva

HKG BioNear -kattila on poh

joissavolaisen alihankintaket

jun tuottama. Erikoista siinä

on katalysaattori, joka Hei

mosen mukaan nostaa polton

hyötysuhteen totuttua kor

keammalle. Katalysaattori toi

mitetaan asiakkaan kattilaan

erikseen leasing-periaatteella.

“Keksintöä ei myydä”, sa

noo Heimonen."

Se on tietysti selvää, että Heimonen kiistää ympäristösaasteet ja muut ongelmat ja keksii hätävalheita laittaen ongelmat muiden niskoille. Muussa tapauksessahan tuo lämpölaitosbisnes loppuisi tuohon Lestijärven voimalakokeiluun. Aika tietysti näyttää, tuleeko tuosta sen kummempaa lopputulosta, kuin mitä Rossin ecat-vedätyksestä. Ja maksaako Lestijärven kunta oppirahat mahdollisesta Turo Team-fiaskosta.. 

NotYet
Seuraa 
Viestejä4139

TurosTeam sivuilla

"Riippumattomien asiantuntijoiden tekemissä tasemittauksissa, jotka ovat tehneet Tampereen ja Itäsuomen yliopistot yhteistyökumppaneineen"

Tampereen 0-tutkimuslaitos + D-vitamiinia = 137%, vai?

kfa
Seuraa 
Viestejä2517

Yrityksellähän ei ole siis mitään pelättävää ulkoisen tarkastajan suorittaman savukaasujen analyysin suhteen, mikä jossakin vaiheessa tulee tapahtumaan valitusten jatkuessa. Näytteenotto tietenkin ilman etukäteen tullutta varoitusta, jonka perusteella voitaisiin säätää polttoprosessia.

Tuo ilmoitettu hyötysuhde ei kuullosta mahdolliselta. Jos pitäisi arvata niin arvaisin, että joku on tehnyt mittausvirheen.

Arija
Seuraa 
Viestejä12

Tuntematta lainkaan tuota Lestijärven kattilaa kommentoin vain tätä 135% hyötysuhdetta.

Lämmityskattiloissa teoreettinen teho lasketaan nimenomaan polttoprosessin tehona. Vesi ei siinä laskennassa ole siis mukana.
Jos käytösä on kuitenkin esimerkiksi lauhduttimena toimiva savukaasupesuri, jossa myös vesihöyryn sisältämä "ylimääräinen" energia otetaan talteen, se on kaikki polttoprosessin päälle tulevaa tehoa. Ja näin päästää yli 100% tehoihin teoreettiseen tehoon verrattuna.

 

Tietämättömyys ei ole synti, sen hyväksyminen on.

NotYet
Seuraa 
Viestejä4139

Mitähän tälle vedenpolttolaitokselle kuuluu, ulukomualaiset taitaa tässäkin pinkasta edelle ( lenr, näinhän on ?). Mitä yritin selvittää, niin Lestijärven vedenpolttolaitoksesta ainakaan kuukkeli ei vuoden haulla anna yhtään osumaa, laitoksen toimittaneen firman toimitusjohtaja on edellyt urallaan, hakevoimala  tarttee puolen millin lainan jne. Kenelläkään lisäinfoa?

z
Seuraa 
Viestejä2918

No, ainkin nyt firman sivu näyttää puhuvan synteesikaasusta eli vanhan kansan tuntemasta vesikaasusta, jonka tuottaminen on sinänsä ikivanha toimivaksi tunnettu reaktio. Tosin ei siinä mitään happea synny - mutta pienet epätarkkuudet uutisoinnissa voitanee antaa anteeksi.

Uutuusarvoa tällä jutulla voi olla jos ko. prosessi on saatu toimimaan suoraan märällä hakkeella?

zz

JPI
Seuraa 
Viestejä29494

ovolo kirjoitti:
Tuo Heimosen mittaama hyötysuhdekin (137%) kuulostaa vähän Rossimaiselta, kun perinteisen fysiikan valossa 100% tuntuu uskomattomalta, kun veden hajottaminen vie enemmän energiaa, kuin mitä sen polttamisella takaisin vedeksi saadaan:

Se ettei 100%:n hyötysuhdetta muka voisi ylittää on vain öljyfirmojen salaliitto.

3³+4³+5³=6³

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat