Seuraa 
Viestejä7568

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sisaministeri-poyristyi-salaisten-tietojen-myyntiyrityksesta-raskaat-epailyt-kyseessa/4442372

 

"Poikkeuksellinen tarjous tuli poliisin vakavan rikollisuuden tutkinnan ytimestä."

 

"Salaisten tietojen myyntitarjous tuli ilmeisesti KRP:n tai Supon pienestä sisäpiiristä."

 

Poliisiylijohtaja Paateron vastaus:

https://www.poliisi.fi/poliisi/blog_mp.nsf

 

"MTV:n uutisankkuri muotoili asian haastatellessaan ministeri Päivi Räsästä eilen Kymmenen Uutisissa, että tämä viesti olisi tullut KRP:n tai Supon korkealta taholta. Minulle MTV:n toimittaja oli saman päivän iltapäivällä todennut, ettei MTV tiedä, kenestä on kyse."

 

"MTV:n johto kertoo, että he haluavat vähän raottaa lähdettä (=lähdesuojaa), koska on kyse niin tärkeästä asiasta, joka saattaa vaarantaa luottamuksen viranomaisiin ja mediaankin. Oliko Kymmenen Uutisten formulointi lähdesuojan lisää avaamista? Tällöinhän syyte kohdistuu jo niin pieneen joukkoon, että olisi reilua avata se sitten loppuun saakka näillä perusteilla."

 

Varsin kohtuullisen kuuloista, että median ilmoittaessa KRP:n tai Supon pieneen sisäpiiriin kuuluvan henkilön syyllistyneen vakavaan rikokseen media suoraan kertoisi tämän nimen jolloin ei syyllistetä kaikkia yhden toimijan takia.

 

MTV3:n olisi myös korrektia kertoa tarkasti millä perustein erittäin raskauttava syytös poliisijohtoa vastaan esitettiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat