Sivut

Kommentit (79)

Tuo mainio mies
Seuraa 
Viestejä7

Suomalaiset liikkuvat tutkitusti hyvin paljon - eniten Euroopassa - tupakoivat vähän eivätkä myöskään käytä alkoholia kohtuuttomasti, kun katsoo kansainvälisiä vertailututkimuksia.

Ravitsemuksessamme on vain yksi muista länsimaista poikkeava tekijä: nestemaito. Sitä juovat eniten nuoret miehet. Nämä samat nuoret miehet ovat lähes hoikimpia lapsia koko lännessä,  kunnes aloittavat maailmanennätystasoa olevan maidonjuonin ikävuosien 15-24 välillä ja lihovat tuossa ikävaiheessa lähes lihavimmiksi ja sairaiksi aikuisiksi.

Joten tutkimuksessa saattaa olla perää. Tässä lisää aiheesta: Kuka puhuisi maidon terveyshaitoista Kirjoitukseen on merkitty lähdetiedot.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Kuolivatko ne kaikki miehet, vai minkä vuoksi seuranta heidän kohdallaan lopetettiin, ja naisten kohdalla seurantaa jatkettiin 20 v eli lähes kaksi kertaa pidempään?

Entä mikä mahtaa olla maidon laadun merkitys asiassa? Onko juotettu nimenomaan rasvatonta (yäk) maitoa? Onko kaikissa maissa edes tarjolla tällaista kuralitkumaitoa kuin Suomessa, eli onko sitä Ruotsissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1578

Tämä näyttää vahvistavan pitkän ajanjakson havaintojani: Kaikki ruoka-aineet ovat vaarallisia ja ainakin hitaasti tappavia. Lisäksi osa niistä on salakavalia, jopa ruoka-aineiden puute tappaa.

Vanha jäärä

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
Tuo mainio mies
Suomalaiset liikkuvat tutkitusti hyvin paljon - eniten Euroopassa - eivätkä myöskään käytä alkoholia kohtuuttomasti, kun katsoo kansainvälisiä vertailututkimuksia.
Meinasi kahvit lentää näytölle, mikään ei ole liian rivoa, kun suomikuvaa yritetään puffata ylös ja nostaa nationalismia.

Tuo mainio mies
Ravitsemuksessamme on vain yksi muista länsimaista poikkeava tekijä: nestemaito. Sitä juovat eniten nuoret miehet. Nämä samat nuoret miehet ovat lähes hoikimpia lapsia koko lännessä,  kunnes aloittavat maailmanennätystasoa olevan maidonjuonin ikävuosien 15-24 välillä ja lihovat tuossa ikävaiheessa lähes lihavimmiksi ja sairaiksi aikuisiksi.
Ei kaupassa myytävä maito ole samaa maitoa kuin mitä isovanhempamme nauttivat vaan jossain määrin samantapaista. Siinä artikkeli on oikeassa, ettei sitä maidonkorviketta kannata paljolti juoda.

Suomessa Evira on tehnyt oikean maidon myymisestä käytännössä lähestulkoon mahdotonta.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Tuo mainio mies
Seuraa 
Viestejä7

"Meinasi kahvit lentää näytölle, mikään ei ole liian rivoa, kun suomikuvaa yritetään puffata ylös ja nostaa nationalismia."

Olen kiinnostunut vain nyt keskusteltavasta asiasta ja perustan sanomiseni faktoille tarkistettavissa olevine lähteineen, mm. Kihu, British Heart Foundation, Maito ja Terveys ry:n julkaisemat kulutustilastot ja Eurostat.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Muuten hyvä mutta tuoreet tutkimukset kerrtoivat maidon suojaavista ominaisuuksista SVT suhteen.Mukana oli ehkä hieman suurempi otos.

On monia yhteisöjä jotka saivat vain eläinperäisiä rasvoja sekä runsaasti maitoa ja joissa ei tunnettu SVT tauteja käytännössä lainkaan.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Artikkelissa väitettiin, että D-galaktoosi voisi olla selittävä tekijä sille, että suuri maidonkulutus liitetään korkeampaan kuolleisuuteen. (A high intake of milk might, however, have undesirable effects, because milk is the main dietary source of D-galactose. )

Muita selittäviä tekijöitä voisi käsittääkseni olla liika kalsium, liian vähäinen K-vitamiini, ja kasviproteiinien epäedullinen suhde eläinproteiineihin.

Sekä liika kalsium että liian vähäinen K-vitamiini liitetään sekä osteoporoosiin että sv-tauteihin. Kalsiumin annos-vaste-käyrä on U:n muotoinen, liikaa ja liian vähän muistaakseni aiheuttavat samankaltaisia vaikutuksia, esimerkiksi osteoporoosia. Ja jos taas kasviproteiinien saanti on vähäistä verrattuna eläinproteiineihin, lisää se todella paljon osteoporoosi riskiä (lähde Juhana Harju: Luusto lujaksi elintavoilla).

deep purpose
Seuraa 
Viestejä1197

Kumma kun tiedemiehet aina väittää että se, toinen ja kolmas vie hautaan. Pitäähän sitä jotain syödä. 

Koirat esim. Syö melkein kaikkea. Se mikä vie meidät oikeasti hautaan on kaikki ylimääräiset lisä ja säilyntäaineet. 

If you want to understand me, you need to be universal, if you don't understand me, you suck at it.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Mitkäs ne tilastot olivatkaan sen suhteen että missä iässä Suomessa kuollaan? Kaatuuko meikäläisiä läjäpäin varhain hautaan? Jotenkin sitä kuvittelisi että ne jotka varhain hautaansa päätyvät ovat käytelleet maidon lisäksi jotain muutakin.

Tuolla on varmaankin maitopullo tyhjenemässä:

http://www.hs.fi/elama/a1405911991874

Jotenkin olen siinä käsityksessä että naiset käyttävät maitotuotteita (jos eivät ole laktoosi-intolerantikkoja) erityisen kärkkäästi, onhan heitä vuosikausia peloteltu osteoporoosilla. (Tämä pelottelu tosin ei tehoa veganismin aloittaviin nuoriin naisiin.) Mikseivät suomalaiset naiset kuole varhain, mikäli maito on myrkkyä? Onko sukupuolien välinen ero todellakin noin mahtava?

Toisaalta mikäli korostetaan sitä että on lihava ja sairas, niin eihän se kuitenkaan ole sama asia kuin että on kuollut.

Lisäksi ihmettelen, totta vieköön, sitä että miten nuorten miesten kohdalla voidaan eristää heidän lihavuutensa ja sairaalloisuutensa juontuvan nimenomaan maidon juomisesta johtuvaksi. Nuoret miehet Suomessa voidaan mieltää muutamia todella harvinaisia poikkeuksia lukuunottamatta jokaikinen jonkin sortin alkoholisteiksi. Joskin ehkä sen lievimmässä muodossa, mutta jos elämään alta 25-vuotiaana kuuluu ihan normaalina käytäntönä kännätä jokaikinen viikonloppu, niin miettisin kyllä kaksi kertaa mikä se vaarallisin nautittu neste on.

Olenko käsittänyt väärin että runsas alkoholin käyttö ahtauttaa verisuonia? Tällainen vaikutelma minulle ainakin jäi kun luin kuolleen vanhempani ruumiinavauspöytäkirjaa.

Riihitonttu2
Seuraa 
Viestejä447
taucalm
Tuo mainio mies
Suomalaiset liikkuvat tutkitusti hyvin paljon - eniten Euroopassa - eivätkä myöskään käytä alkoholia kohtuuttomasti, kun katsoo kansainvälisiä vertailututkimuksia.
Meinasi kahvit lentää näytölle, mikään ei ole liian rivoa, kun suomikuvaa yritetään puffata ylös ja nostaa nationalismia.

Meinasi kahvit lentää näytölle, mikään ei ole liian rivoa, kun suomalaisia yritetään halveerata  ja mitätöidä. Täytyy olla todella erikoinen ajatusmaailma, jos pitää tutkimuksia ja niihin viittaamista nationalismina. Ei ehkä pitäis tarttua trolliin, mutta aiheena on maidonjuomisen haitat ja joku idiootti mutuilee nationalismista.

 

Vaikea on kyllä uskoa, että maito olisi niin vaarallista, mutta jos luotetavaa tutkimustietoa löytyy niin...

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Riihitonttu2

 Täytyy olla todella erikoinen ajatusmaailma, jos pitää tutkimuksia ja niihin viittaamista nationalismina.

Juu kato nääs eihän suomalaisissa saa nähdä ikinä mitään hyvää, eikä heitä saa käsitellä edes neutraalisti. Itsekin vähän mietin tuossa aloituksen kohdalla että onkos tämä tsoukki, mutta sitten tulin ajatelleeksi että ehkä me kansana ollaan vaan niin totuttu syyllistymään ja haukkumaan itse itseämme, että ei edes numerot tilastoissa ole yhtään mitään.

Mutta näkisin silti että viinankittauskulttuuri Suomessa ON olemassa. Se vain sitten eri asia että onko se täällä maailman pahin. Sehän se ei välttämättä ole.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Aiemmin ruotsalaistutkimus havaitsi että mitä enempi nautittu maitorasvaa sen pienempi kuolleisuus. Nyt ruotsalaistutkimus sanoo että maidon runsas juominen tappaa. Tämä on ihan selvä yhtälö: rasvaton maito on myrkkyä, rasvallinen maito terveellistä. Olin oikeassa!

くそっ!

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Enpä keksi maidolle muuta käyttöä kuin luraus aamukahvin joukkoon tai valkovenäläiseen. Lasten juomaa.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Tuo mainio mies
Seuraa 
Viestejä7

Ehkäpä kovien rasvojen osuus jää Välimeren dieetissä pienemmäksi joko absoluttisesti tai suhteellisesti. Se omega-3 ja -6 -suhde siis viimeistään voisi olla yksi tekijä.

Otan tähän muutaman lainauksen blogiartikkelista. Jospa niistä (ja käytetyistä lähteistä) kävisivät ilmi ne luullut ja todelliset suomalaispaheet. Luultuja ovat lapsuudenaikainen lihavuus, suuri alkoholinkulutus aikuisiällä, runsas tupakointi ja liikunnan puute, samoin suuri sokerinkulutus suhteessa maitorasvoista saatuun energiaan, joka tulee vieläpä kovina rasvoina.

Sen sijaan totta on etenkin miesten ylipaino, joka nähtävästi saavutetaan vasta hoikan lapsuuden jälkeen maailmanennätystasoa olevalla maidonjuonnilla:

"Perinteisissä maitomaissa: Suomessa, Ruotsissa ja Islannissa maidon kulutus on hitaasti laskenut. Kuitenkin meillä Suomessa juodaan edelleen eniten maitoa maailmassa. Islannissa ja Ruotsissa hapanmaitovalmisteiden ja meillä juuston kulutuksen kasvu on kompensoinut maidon vähentynyttä juomista."

"Ilmeisesti suomalaismiehet hankkivat pysyväksi jäävän ylipaino-ongelmansa ja lihovat lähes maailman hoikimmista lapsista ja nuorista lähes lihavimmiksi aikuisiksi nestemaidosta hankkimillaan maitorasvoilla:

"Maidon juojia on eniten ikäryhmässä 15-24-vuotiaat: naisista 78 prosenttia ja miehistä 90 prosenttia. Tästä ryhmästä löytyvät myös maidon suurkuluttajat. Joka kolmas 15-24-vuotiaista miehistä juo maitoa vähintään viisi lasillista päivässä. Nuoret miehet ovat suurin kevytmaidon käyttäjäryhmä. Puolet heistä käyttää tavallisimmin kevytmaitoa. Sen sijaan tämän ikäryhmän naiset ovat selkein rasvattoman maidon käyttäjäryhmä: heistä yli puolet valitsee rasvattoman maidon."

 (Alleviivaukset minulta.)

"Kun vertaa suomalaisten alkoholinkulutusta ja terveysvaikuttajien äänenpainoja, on niissä epäsuhtaa: suomalaisten alkoholinkulutus on ollut eurooppalaisittain vähähäistä aina vuoteen 2004 saakka kunnes alkoholiveroa alennettiin. Nousupiikin jälkeen kulutus on jälleen palaamassa vanhoille maltillisille uomilleen. Lienee perusteltua kysyä, onko alkoholinkulutus ollut väestötason terveysongelmien taustalla siinä mitassa, kuin annetaan ymmärtää, vai onko enemminkin ollut kyse paheksunnasta? 

Toinen päävihollinen on ollut tupakointi. Sinänsä hyväksyttävä ja kaikessa vaarallisuudessaan ja hyödyttömyydessään hyvä sellainen, mutta suomalaisten tupakointi ei ole joidenkin kansainvälisten tutkimusten mukaan yleistä. Päin vastoin, yli 15-vuotiaat suomalaismiehet ovat tupakoijia huomattavasti harvemmin kuin eurooppalaiset veljensä. 51 Euroopan ja lähialueen maasta vain seitsemässä miesten tupakointi on yleisempää kuin Suomessa, lopuissa 43 maassa poltetaan meitä yleisemmin. (...)

Perintötekijät voinee sulkea pois: suomalaisethan eivät eroa geneettisesti muusta eurooppalaisväestöstä. Lisäksi lihavuus on muuhun Eurooppaan verrattuna hyvin yleistä vain aikuisilla miehillä. Naiset ovat suurin piirtein eurooppalaisissa mitoissa ja nuoret ja lapset aivan hoikimpia. Seikka, jota ei uskoisi, kun kuuntelee terveysvalistajien puheita. Asiasta voi lukea esimerkiksi tästä. Jäljelle jäänevät todennäköisesti siis liikunta ja ravitsemus.

Liikuntakaan ei liene selittäjä: Suomalaiset harrastavat terveysliikuntaa eniten koko Euroopassa. Asia käy ilmi vaikkapa Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen KIHU:n julkaisemasta vertailusta. Ainakin kerran viikossa liikuntaa harrastavia oli vuonna 2004 kaksi kertaa enemmän kuin EU:ssa keskimäärin, 76 % yli 15-vuotiaista." (...)  

Suomalaisista kaikilla ikäryhmillä ruuan rasvoista suurin osa, 34 %, on peräisin maidosta ja maitotuotteista (25%) sekä voista (9%). Nuorilla miehillä tuo osuus on tietenkin keskiarvoa suurempi. Kun huomaa, että maitorasvat ovat kovia rasvoja ja voi on ravitsemuksellisesti lähes arvotonta, pitää ihmetellä, ettei maitorasvoja ole arvosteltu etenkään terveysviranomaisten toimesta nimeltä lähes koskaan, vaan on tyydytty puhumaan kovista tai eläinperäisistä rasvoista.

Sokerit, joita nuoretkaan eivät näyttäisi suosivan, on niiden sijaan julistettu pääviholliseksi. Näin vaikka suomalaisten saamasta kokonaisenergiasta maitorasvat tuottavat noin 24 % ja ravitsemuksen kannalta yhtä arvottomat sokerit vain 13 %. "

Maidon osuutta suomalaisten terveysongelmiin on syytä tutkia paremmin. Näin etenkin, koska USA:ssa, jossa juodaan maitoa kuten Suomessa, ongelmat ovat Suomen kaltaiset. Suomalaisten terveysongelmat ovat sekä suurenneltuja että vähäteltyjä. Kuitenkin suomalaisten terveys on hyvin huono. Tässä puolueetonta vertailutietoa: Linkki kaavioon (Eurostat).    

jussipussi
Seuraa 
Viestejä59713
BCK

^^ Lisäksi kasviksia ja hedelmiä, sekä kasvisproteiineja mm. palkokasveista, oliiviöljyä, mausteita, monipuolisuuttaa  (Välimeren ruokavaliossa siis).

Kyllä kyllä nekin menee oikein, mutta tarkoitin juuri tätä tutkimuksen alustavaa indikoivaa osuutta eli maitotuotteita nautittuna hapatettuina ja juustoina.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
deep purpose

Kumma kun tiedemiehet aina väittää että se, toinen ja kolmas vie hautaan. Pitäähän sitä jotain syödä. 

Koirat esim. Syö melkein kaikkea. Se mikä vie meidät oikeasti hautaan on kaikki ylimääräiset lisä ja säilyntäaineet. 

Muuten Amen, mutta lisäisin prosessoinnin. Mitä alkuperäisemmässä muodossa ruoka nautitaan sen parempi ruumiin terveydelle.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä59713
Tuo mainio mies

Ehkäpä kovien rasvojen osuus jää Välimeren dieetissä pienemmäksi joko absoluttisesti tai suhteellisesti. Se omega-3 ja -6 -suhde siis viimeistään voisi olla yksi tekijä.

Siellä on monia tekijöitä yhdessä....

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
Riihitonttu2
taucalm
Tuo mainio mies
Suomalaiset liikkuvat tutkitusti hyvin paljon - eniten Euroopassa - eivätkä myöskään käytä alkoholia kohtuuttomasti, kun katsoo kansainvälisiä vertailututkimuksia.
Meinasi kahvit lentää näytölle, mikään ei ole liian rivoa, kun suomikuvaa yritetään puffata ylös ja nostaa nationalismia.

Meinasi kahvit lentää näytölle, mikään ei ole liian rivoa, kun suomalaisia yritetään halveerata  ja mitätöidä. Täytyy olla todella erikoinen ajatusmaailma, jos pitää tutkimuksia ja niihin viittaamista nationalismina. Ei ehkä pitäis tarttua trolliin, mutta aiheena on maidonjuomisen haitat ja joku idiootti mutuilee nationalismista.

Vaikea on kyllä uskoa, että maito olisi niin vaarallista, mutta jos luotetavaa tutkimustietoa löytyy niin...

Et ymmärtänyt (uus)natsi. Suomalaisten alkoholinkulutus ei todellakaan ole pientä eikä sen puoleen liikkuminen suurta, jos yksityisautoilua ei lasketa.

http://www.who.int/substance_abuse/publications/global_alcohol_report/msbgsruprofiles.pdf Siinä alkoholin kulutuksesta. Tutkitusti.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat