Seuraa 
Viestejä415
Liittynyt20.2.2014

Mihinhän pitäisi uskoa? Onko korkea kolesteroli haitallista, vai ei? Kukaan ei tunnu tietävän, vaikka kaikkialla tutkitaan..

"Kovien rasvojen ja sydäntautien välillä ei olekaan yhteyttä, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Asiasta kertoi sanomalehti Karjalaisessa sydän- ja verisuonitautien hoitoon perehtynyt professori Heikki Karppanen. Liika rasvan syönti on kuitenkin tutkimuksen mukaan haitallista.

Kalarasvoilla todettiin tutkimuksessa sydäntaudeilta suojaavaa vaikutusta.

 

Tutkimukseen osallistui yli 600 000 ihmistä 12 eri maassa. Se julkaistiin keväällä tiedesarjassa Annals of Internal Medicine 2014."

 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288762696872.html?ref=rss

Sivut

Kommentit (67)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
faq1

Mihinhän pitäisi uskoa?

Ei mihinkään. Ravitsemustieteessä ainoa vähääkään järkeä tuottava keino on selvittää niin paljon asioita, tutkimuksia, näkökulmia, mielipiteitä, kokemuksia, tilastoja ja sen sellaista kuin vain mahdollista, ja vetää siitä jonkinlainen intuitiopohjainen summa summarum. Se ei ole sinänsä tieteellistä, mutta tieteellinen lähestymistapa on mahdotonta asiassa, joka perustuu vain osittain aitoon tieteeseen kaiken korruption, motiivipohjaisen vääristelyn, politiikan, typeryyden jne ohella. Ravitsemus"tiede" on yksi surkuhupaisa sirkus, jossa ei kannata uskoa sokeasti yhtään mihinkään. Ei edes itseensä. Kyllä sieltä joku näkemys sitten lopulta muodostuu itse kullekin. Ei kukaan meistä ole edes oikeassa.

くそっ!

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1767
Liittynyt9.6.2011

Tämä kuuluisa (ainakin Suomessa) Karjala-projekti jossa "todistettiin" toi kovien rasvojen haitallisuus, on monesti todettu feikkitutkimukseksi. Siinähän jätettiin röyhkeästi pois sellaiset datasetit jotka eivät tukeneet sitä (haluttua) tulosta. Ei siis oikeaa tiedettä lainkaan vaan rikollista toimintaa. Missään muualla maailmassa kuin Suomessa ei kai tuolle mitään painoarvoa ole koskaan annettukaan.

Sekin on yleisesti tiedossa kaikkialla muualla paitsi Suomessa, että kolesteroli on _tarpeellista_ ja jos sitä ei saa ravinnosta tarpeeksi niin elimistö tekee sitä lisää. Kaikkialla muualla myös tiedetään että se kolesteroliarvo nousee luonnostaan kun ihminen vanhenee, ja vanhemmilla nimenomaan kolesterolin kuuluukin olla korkeampi. Matala kolesteroli vanhoilla ihmisillä aiheuttaa ongelmia. Pitäisi siis huolestua siitä jos kolesterolit EIVÄT nouse kun tulee ikää lisää.

Jos välttämättä haluat uskoa johonkin tutkimuksiin, niin valitse _mikä tahansa_ muu tutkimus kuin tuo vanha Pekka Paskan lempilapsi.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27858
Liittynyt13.5.2005
faq1

Mihinhän pitäisi uskoa? Onko korkea kolesteroli haitallista, vai ei? Kukaan ei tunnu tietävän, vaikka kaikkialla tutkitaan..

"Kovien rasvojen ja sydäntautien välillä ei olekaan yhteyttä, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Asiasta kertoi sanomalehti Karjalaisessa sydän- ja verisuonitautien hoitoon perehtynyt professori Heikki Karppanen. Liika rasvan syönti on kuitenkin tutkimuksen mukaan haitallista.

Kalarasvoilla todettiin tutkimuksessa sydäntaudeilta suojaavaa vaikutusta.

 

Tutkimukseen osallistui yli 600 000 ihmistä 12 eri maassa. Se julkaistiin keväällä tiedesarjassa Annals of Internal Medicine 2014."

 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288762696872.html?ref=rss

Tässä kansantajuinen tosin englanninkielinen tulkintaohje kyseiselle tutkimukselle: http://www.hsph.harvard.edu/magazine-features/is-butter-really-back/ Lyhyesti: Heikki Karppanen lienee väärässä.

Riittoisampi keskustelukumppani.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187
Liittynyt27.2.2014

Hyi hyi Lauripoika metsäs häärii... Kovalla rasvalla ei ole yhteyttä SV tauteihin. Se on fakta.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27858
Liittynyt13.5.2005
Jodi

Hyi hyi Lauripoika metsäs häärii... Kovalla rasvalla ei ole yhteyttä SV tauteihin. Se on fakta.

Tämä onelinerisi oli oikein informatiivinen.

Riittoisampi keskustelukumppani.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40565
Liittynyt6.12.2009
Dietary Fatty Acids and Risk of Coronary Heart Disease in Men The Kuopio Ischemic Heart Disease Risk Factor Study

Conclusions—Our results suggest that SFA intake is not an independent risk factor for CHD, even in a population with higher ranges of SFA intake. In contrast, polyunsaturated fat intake was associated with lower risk of fatal CHD, whether replacing SFA, trans fat, or carbohydrates. Further investigation on the effect of monounsaturated fat on the CHD risk is warranted.

http://atvb.ahajournals.org/content/early/2014/09/25/ATVBAHA.114.304082.abstract

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27858
Liittynyt13.5.2005
jussipussi
Dietary Fatty Acids and Risk of Coronary Heart Disease in Men The Kuopio Ischemic Heart Disease Risk Factor Study

Conclusions—Our results suggest that SFA intake is not an independent risk factor for CHD, even in a population with higher ranges of SFA intake. In contrast, polyunsaturated fat intake was associated with lower risk of fatal CHD, whether replacing SFA, trans fat, or carbohydrates. Further investigation on the effect of monounsaturated fat on the CHD risk is warranted.

http://atvb.ahajournals.org/content/early/2014/09/25/ATVBAHA.114.304082.abstract

Kuten tuossa linkittämässäni artikkelissa sitä hieman sivutaan, tämän hetken mielenkiinto rasva-asiassa koskee enempi sitä, millä kovien rasvojen välttelyn jättämä aukko korvataan ruokavaliossa. Hypoteesi on sen suuntainen, että jos kovat rasvat korvataan huonoilla hiilareilla (tyyliin: sokeri), lopputulos on sama, kuin jos syötäisiin huonojen hiilareiden sijaan kovia rasvoja. Tuosta abstraktista ei käynyt ilmi, millaisia hiilareita tutkimuksen aikana syötiin.

Riittoisampi keskustelukumppani.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40565
Liittynyt6.12.2009
-:)lauri

Kuten tuossa linkittämässäni artikkelissa sitä hieman sivutaan, tämän hetken mielenkiinto rasva-asiassa koskee enempi sitä, millä kovien rasvojen välttelyn jättämä aukko korvataan ruokavaliossa. Hypoteesi on sen suuntainen, että jos kovat rasvat korvataan huonoilla hiilareilla (tyyliin: sokeri), lopputulos on sama, kuin jos syötäisiin huonojen hiilareiden sijaan kovia rasvoja. Tuosta abstraktista ei käynyt ilmi, millaisia hiilareita tutkimuksen aikana syötiin.

Our results suggest that SFA intake is not an independent risk factor for CHD, even in a population with higher ranges of SFA intake.
Mitkä rasvat ovat itsenäisiä riskitekijöitä Sydän ja verisuonitaudeissa ja mista niitä saa ruokavaliossa?

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27858
Liittynyt13.5.2005
jussipussi
-:)lauri

Kuten tuossa linkittämässäni artikkelissa sitä hieman sivutaan, tämän hetken mielenkiinto rasva-asiassa koskee enempi sitä, millä kovien rasvojen välttelyn jättämä aukko korvataan ruokavaliossa. Hypoteesi on sen suuntainen, että jos kovat rasvat korvataan huonoilla hiilareilla (tyyliin: sokeri), lopputulos on sama, kuin jos syötäisiin huonojen hiilareiden sijaan kovia rasvoja. Tuosta abstraktista ei käynyt ilmi, millaisia hiilareita tutkimuksen aikana syötiin.

Our results suggest that SFA intake is not an independent risk factor for CHD, even in a population with higher ranges of SFA intake.
Mitkä rasvat ovat itsenäisiä riskitekijöitä Sydän ja verisuonitaudeissa ja mista niitä saa ruokavaliossa?

En tiedä. Tutkimuksesi on kesältä ja tuo artikkelini on tältä syksyltä, joten olettaisin, että sfa-rasvat eivät ole edelleenkään ongelmattomia.

Riittoisampi keskustelukumppani.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40565
Liittynyt6.12.2009
-:)lauri

En tiedä. 

Otappa selvää, koko homman idea on oppia lisää aiheen tiimoilta, ei julistaa. Oletan että "syöt tälläkin hetkellä niitä itsenäisiä riskitekjöitä" tietämättäsi.

 

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27858
Liittynyt13.5.2005
jussipussi
-:)lauri

En tiedä. 

Otappa selvää, koko homman idea on oppia lisää aiheen tiimoilta, ei julistaa. Oletan että "syöt tälläkin hetkellä niitä itsenäisiä riskitekjöitä" tietämättäsi.

 

http://circ.ahajournals.org/content/early/2014/08/26/CIRCULATIONAHA.114.010236.abstract

Riittoisampi keskustelukumppani.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40565
Liittynyt6.12.2009
-:)lauri
jussipussi
-:)lauri

En tiedä. 

Otappa selvää, koko homman idea on oppia lisää aiheen tiimoilta, ei julistaa. Oletan että "syöt tälläkin hetkellä niitä itsenäisiä riskitekjöitä" tietämättäsi.

http://circ.ahajournals.org/content/early/2014/08/26/CIRCULATIONAHA.114.010236.abstract

Lauri tämä ei auta sinua edelleenkään tässä kysymyksessä onko tyydyttynyt rasva itsenäinen riskitekijä sydän ja verisuonitaudeissa tai siinä mitkä rasvat on itsenäisiä riskitekijöitä sydän ja verisuonitaudeissa.

Ymmärrätkö tätä?

faq1
Seuraa 
Viestejä415
Liittynyt20.2.2014
Nobelaner

Tämä kuuluisa (ainakin Suomessa) Karjala-projekti jossa "todistettiin" toi kovien rasvojen haitallisuus, on monesti todettu feikkitutkimukseksi. Siinähän jätettiin röyhkeästi pois sellaiset datasetit jotka eivät tukeneet sitä (haluttua) tulosta. Ei siis oikeaa tiedettä lainkaan vaan rikollista toimintaa. 

Miksi ne halusivat väärentää tutkimustulosta tiettyyn suuntaan? Kuka siitä hyötyi?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40565
Liittynyt6.12.2009
-:)lauri

Kuten jo totesin, lienee edelleen syytä epäillä, että tyydyttyneet-rasvat eivät ole ongelmattomia.

Lauri tämä ei auta sinua edelleenkään tässä kysymyksessä onko tyydyttynyt rasva itsenäinen riskitekijä sydän ja verisuonitaudeissa tai siinä mitkä rasvat on itsenäisiä riskitekijöitä sydän ja verisuonitaudeissa.

Ymmärrätkö tätä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat