Kommentit (5)

käyttäjä-3779
Seuraa 
Viestejä1784

Seuraavassa Sci.Am.:n artikkelissa kerrotaan, että tietoisuuteen nouseva näkökuva ei ole suinkaan sama kuin optisesti verkkokalvolle piirtyvä.

Suuri osa verkkokalvolle piirtyneestä kuvasta hylätään ja lopuista tehdään kaksitoista enemmän tai vähemmän sekavaa kuva-aihiota.

Nämä kuva-aihiot jokin sisäinen tekijä sitten täydentää selväpiirteiseksi kuvaksi - jota olemme tottuneet luulemaan katselemamme ulkoisen erineen kuvaksi.

http://www.tijbc.com/pds/articulos/200704.pdf

Samantapainen luova kokeminen, "Roskan-Werblinin ilmiö", tapahtuu myös muiden aistien alalla. Ilmiötä ei vielä ymmärretä, mutta tutkitaan kiihkeästi mm. Saksassa

http://www.cin.uni-tuebingen.de/research/euler.php

Jos aihio ja täydennys jotenkin eroavat toisistaan, täydennys, joka on aivoperäinen, voidaan kokea hallusinaationomaisena. Esimerkiksi tiettyjen muistisairauksien yhteydessä koetut runsaat hallusinaatiot voivat olla juuri Roskan-Werblinin ilmiön hetkellisiä eriytymisiä mahdollisesta (vaikka ei välttämättömästä) aihiosyötteestä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
thor
Seuraa 
Viestejä4

Itse-asiassa kyseessähän voisi olla vanhan aikainen kamera joka fläsähtää joka kerta kun kuvia otetaan reilummasti. Tässä kohtaan ilmeisesti on kuvattu naisen työn touhua enemmältikin. Joten tällainen paljon kuvia vanhan aikaisella kameralla otettu yhdestä kohdasta voisi pitemmällä aika välillä jättää kuvan ihan normaaliin tilaan. Eli kummitus olisi valotettu kuva tilaan, eikä valokuvaan.

asiaan vielä kertoen lucia neitojen traditatiivinen kävely valkeissa ja kynttilä kädessä samaa reittiä joka kerta luo samanlaisen ilmiön. Ihminen valottuu valkoisissa vaatteissa ja samassa paikassa ollessaan ja näin jättää jälkensä tulevaisuudeksi eteenpäin. Tässä olisi yksinkertainen hologrammi.

terveisin thor

MooM
Seuraa 
Viestejä10254
MrKAT

Kahdessa migreenikohtauksessa on omat kädet hävinneet ja tilalle tulleet jonkun toisen kädet. Eli ikäänkuin joku toinen oisi takaa työntänyt kädet kainaloiden ali ja leikkii olevansa minun käsiä.

Helppo esimerkki väärästä tuntoaistimuksen tulkinnasta on, kun laittaa saman käden etu- ja keskisormen ristiin ja hieroo nenänpäätään niin, että molempien sormien reunat koskevat. Yleensä tuntoaistimus on se, että sormien alla on kaksi nenänpäätä.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat