Seuraa 
Viestejä415

"Suomalaisilla Euroopan korkein älykkyysosamäärä", näin väittävät - niin ketkä muut kuin suomalaiset tutkijat.

"Suomalaisten älykkyysosamäärä on Euroopan korkein, suomalaisilla on Euroopan parhaat tulokset pisa-testeissä, Oulun yliopistossa dosenttina vaikuttava Edward Dutton perustelee.

Duttonin mukaan monessa tieteellisessä tutkimuksessa suomalaisille on mitattu poikkeuksellisen korkea älykkyysosamäärä.
Dutton viittaa tuoreeseen tutkimukseen, jossa suomalaisten älykkyysosamääräksi on laskettu yli 105.
Luku on Euroopan korkein ja edustaa myös maailman huippua. Vain joissakin Aasian maissa, kuten Kiinassa, Koreassa ja Japanissa, äly säkenöi terävämmin.

 

http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288707457817.html

 

 

Kommentit (3)

homer
Seuraa 
Viestejä391

"näin väittävät - niin ketkä muut kuin suomalaiset tutkijat"

Edward Dutton ja Jan te Nijenhuis ovat varmasti suomalaisia ja kaikki suomalaiset ovat erittäin älykkäitä.

 

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Tutkimus: Näin suomalaiset tulivat Euroopan älykkäimmäksi kansaksi

Julkaistu: 8.11.2014 9:13

 

Suomen karu historia on kohottanut suomalaisten älykkyysosamäärää, väittävät tutkijat.

Suomalaisten karut olot menneisyydessä tekivät heistä Euroopan älykkäimmän kansan, väittää syyskuussa julkaistu tiedeartikkeli.

Antropologi Edward Dutton ja psykologit Eka Roivainen ja Jan te Nijenhuis tekivät Oulun yliopistossa suomalaisten älykkyyttä käsittelevän artikkelin, joka ilmestyi Intelligence-tiedejulkaisussa.

Brittiläisen opetusalan TES-lehden mukaan tutkijat arvioivat suomalaisten korkean älykkyysosamäärän johtuvan historian vaikutuksista.

Jääkausi kohotti suomalaisten älykkyysosamäärää, koska älykkäät ihmiset ”selviytyivät muita todennäköisemmin ja pääsivät jatkamaan sukuaan”, artikkelissa arvioidaan.

Toinen suomalaisten älykkyyttä kohentanut hetki oli tutkijoiden mukaan pahat katovuodet ja niitä seurannut suuri nälänhätä 1600-luvun lopussa, jolloin väestöstä kuoli noin kolmannes. Artikkelissa arvioidaan, että ”varakkaat ihmiset ovat todennäköisesti muita älykkäämpiä” ja että nälkäkatastrofi koetteli etenkin vähäosaisia.

Samankaltainen vaikutus oli tutkijoiden mukaan myös Suurella Pohjan sodalla (1700–1721), jossa suuri määrä köyhistä oloista olleita nuoria suomalaismiehiä sai surmansa. 

Myös se, että teollistuminen saapui Suomeen Euroopan mittapuussa myöhäisessä vaiheessa, kohotti tutkijoiden mukaan Suomen väestön älyä. Artikkelin mukaan teollistumisen mukana tulleet kansanterveyden edistysaskeleet vähensivät varakkuuden merkitystä selviytymiselle, mikä laski keskimääräistä älykkyyttä.

Artikkelin mukaan merkki suomalaisten muita eurooppalaisia korkeammasta älykkyysosamäärästä on Suomen koululaisten menestys Pisa-tutkimuksissa.

Artikkelissa pohditaan, miksi tästä huolimatta suomalaisten nobelistien määrä on vähäinen. Selityksenä asialle esitetään suomalaisten miellyttävyyttä ja tunnollisuutta, jotka parantavat koulutuksellista menetystä, mutta tukahduttavat artikkelin mukaan neroutta ja luovuutta.
 

Antti Honkamaa IS

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
slam
Seuraa 
Viestejä2129

Valmiiseen ratkaisuun pääseminen on yleinen mittari. Teennäisyyteenhän on pyritty useat kaudet. Suomalainen on hyvä myös matkimaan ja nöyrtymään ymmärtääkseen toisen ilmoittaman idean, näin ollaakseen jotakin. Hän kokee silloin älykkyyttä. No tuskin poikkeaa kovin pahasti normaalista koulupoika kulttuurista. Osata joku suorite mahdollisemman hyvin ja nopeasti. Eiköhän se ole valmentautumista suorittavaan työhön, mitä nyt ei ole luvassa näillä yrityskadoilla, että paranee vähintään alkaa saarnaamaan.

jee-jee. Hyvää illanjatkoa. Olisko aiheeseen oikein muuta voinut sanoa.

Hyvin polkee.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat