Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
MooM
Seuraa 
Viestejä10477

Linkissä oli hienoja kuvia ja paljon sellaista tekstimassaa, jota tuotettiin lukioaikoina, kun tehtiin analyyseja taiteesta. Taisinpa kirjoittaa ylioppilaskirjoituksissakin 95 pisteen esseen tuolla tyylillä.

No joo, jos tekijä on joku alan ammattilainen, pahoittelen kommenttiani. En ymmärrä riittävästi tunnistaakseni oikean analyysin pilanpäiten väännetystä. Toisaalta menihän se Sokalinkin teksti läpi. http://en.wikipedia.org/wiki/Sokal_affair

 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Oli kait tuossa vähän taidehistoriaa. Analyysi ei ollut kovin kattavaa, koska olisin itsekkin putkiaivo-tyhjäpäänä enemmän keksinyt, mutta jöö ihan ok, vaikka ei kait tässä edes esitetty mitään ihmeellistä. Se jäi silleen puuttuun. Kouluaineena varmaan ok, kuten yllä mainittiin. Toivottavasti en mennyt siihen vipuun eli lukemalla muita ja viisaudet eivät avautuneet epäkenttääni. No, joo menen pois taas palatakseni ehkä uudelleen. pelleillään riemuiten yhres.

Hyvin polkee.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Halusikohan linkissä kirjoittava taho tahallaan dissata ja missata Alien-saagan? Onhan alienin munaa, josta se ihmisiä "raskauttava" lötkö loikkaa, kuitenkin avautuessaan melko tavalla naisen vulvan näköinen. Ja varsinkin se että se olio pystyy raskauttamaan miehenkin, se se vasta hurjaa on - niinkö hurjaa että sitä ei voinut käsitellä? Esoteriassa ilma-elementti on miehinen (aivan kuten tulikin, naisellisia elementtejä ovat maa ja vesi), jotenka ilmaan liittyvät hengitystiet ovat tietenkin miehistä aluetta nekin. Se että alienin toukka tunkeutuu uhriinsa nimenomaan henkitorven kautta on siis mitä selkeimmin miehen ja miehisyyden raiskaus. Puhumattakaan siitä että kypsynyt alien tunkeutuu kehosta aikanaan kehosta ulos - vähän kuin jonkinlainen käänteinen raiskaus sitten sekin. 

Koska näitä asioita ei linkissä käsitelty, kirjoittaja ilmeisesti halusi - kuten niin monet ennen häntä - vain rääpöstellä sillä miten nainen kehonsa vuoksi on kohde ja uhri, koska naisella on ylimääräinen reikä. 

Kyllä niitä reikiä saadaan kehen tahansa kun on tarpeeksi paha peijooni asialla. 

Toisaalta toki nainen vs. peto -teema on ihan kiintoisa. Esim. Barbara G. Walker on sanonut (väittänyt?) että muinaisnorjassa sana man tarkoitti alunperin naista, koskapa ko. sana on muunnos sanasta moon eli kuu, joka on melkein aina liitetty nimenomaan naiseen ja naiseuteen. Miestä tarkoitti sana wer, josta sittemmin on kehittynyt sana werewolf eli ihmissusi. Tässä siis kytkös miehen ja pedon välillä.(*

Eivätkö miehet sitten kykene mihinkään muuhun mieheyden (ihmisyyden) itsestään riisuessaan kuin muuttumaan pedoksi? Miten olisi vaihteeksi jumalallistuminen? No, sitähän toisaalta kai harjoitetaankin kaikenlaisissa mutantti- ja supermiessaagoissa. Mutta aina näiltäkin joku heikkous löytyy. 

*) In the original Old norse, man meant "woman". The word for "man" was not man but wer, from the Sanskrit root vir as in wer-wulf, the man-wolf. The name Man meant the Moon, creatress of all creatures according to Scandinavian and other tribes troughout Europe. Even in imperial Rome, Man or Mana was the mother of all manes or ancestral spirits. The Sanskrit root man meant "moon" and "wisdom", both the primary attributes of the Great Goddess. 

Barbara G. Walker: The Woman's Encyclopedia of Myths and Secrets (Man)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat