Kommentit (6)

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Olisit siteerannut kun ei näy kuin tilaajille.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hercules
Seuraa 
Viestejä906

Elina Lepomäki käsitteli aihetta myös omassa blogissaan. Ehkä ainoa epäkohta jonka löydän, on taloudellisesti heikko tilanne, jolloin ehkä voi olla ihan suotavaa suosia altavastaajaa, kuten seuraava selonteko osoittaa olleen merkittävässä roolissa edellisen laman aikana.

http://elepomaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173674-suosi-suomalaista-vie-ojasta-allikkoon

http://www.vatt.fi/file/vatt_publication_pdf/j27-5.pdf

(Sieltä sivulta 62 lähtien.)

kohe
Seuraa 
Viestejä1257

Aika omituinen näkemys. Aivan kuin suosi suomalaista-kamppania poistaisi kuluttajan laatu kriteerin ostovalintoja tehtäessä. Ihmeellistä joko tai ajattelua.

Todellisuudessahan suomalainen kuluttaja ei suostu ostamaan heikkolaatuista tuotetta ellei se ole todella halpaa kiinan paskaa.

Neuvostoliiton kaupan esimerkki on toki totta, mutta rinnastus ontuu pahasti. Silloinhan oli kyse siitä että neuvosto kuluttajalla ei ollut vaihtoehtoa, tai oli mutta se huonokin suomaleinen oli niistä se parempi. Tämä tietysti johti jonkin verran siihen että yritykset alkoivat levätä laakereillaan, kun tavara kerran meni hyvin kaupaksi. Tänä päivänä suomalaiselta kuluttajalta ei todellakaan puutu vaihtoehtoja.

Ylipäätään ainakin minä olen ymmärtänyt koko suosi suomalaista jutun niin että valitsen suomalaisen aina silloin kun on olemassa yhtä hyvä suomalainen tuote. Jo sillä periaatteella on helppo nostaa kotimaisia ostoja se 40€ kuukaudessa. Tai helppo ja helppo, se pitää etsiä se suomalainen tuote, ja sitähän aniharva viitsii tehdä, ostetaan vaan se mikä marketista käteen sattuu.

Myös ihmetytti nimenomaan tuottajien syyttäminen ylihinnan saamisesta kotimarkkinoilta. Tilannehan usein on se että kauppias ottaa kotimaisesta tuotteesta isomman katteen kuin ulkolaisesta, ja tuottaja saattaa saada viennistä jopa paremman hinnan kuin kotimaisilta tukkureilta.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

Suomalaista kannattaa suosia vain ruuan suhteen.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat