Seuraa 
Viestejä140

USAn sanktiot Ukrainan konfliktin siivellä laukaisivat Venäjän vastatoimena dollarin ohittamisen valuuttasodassa. Aiempi artikkelini ¥uan and Waterloo of Petro$(Part ½) kuvaa tätä valtapelin osa-aluetta. Venäjän ja Kiinan kaksi jättimäistä kaasusopimusta – yhteisarvo yli 700 miljardia USD – ovat puolestaan vastaoffensiivin keihäänkärki osana laajempaa maailmanjärjestystä muuttavaa eri areenoilla käytävää taloussotaa.

Kiinan ja Venäjän marraskuun alussa tekemän maailman suurimman kaupan toinen osa käsitti Länsi-Siperian kaasuputken rakentamisen ja kaasun myymisen yli $300 miljardilla nostaen näin yhdessä toukokuussa sovitun Altai putki- ja kauppasopimuksen myötä kokonaishankkeen yli $700 miljardiin. Työt ensimmäisen reitin osalta ovat jo alkaneet. Myös 16 muuta tärkeätä taloussopimusta allekirjoitettiin ja on mahdollista, että maksut jatkossa tapahtuvat yuaneilla. Kaasun ohella asekaupoilla on merkitystä Kiinan puolustuskyvyn modernisoinnissa.

Helmikuussa 2014 BRICS maiden huippukokouksessa Brasiliassa ryhmä suoraan haastoi läntisen taloudellisen hallinnan päättämällä uudesta kehityspankista (the New Development Bank – NDB), uudesta reservivaluuttajärjestelystä ( the Contingent Reserve Arrangement - CRA) ja pankien koordinointijärjestelystä (the BRICS Interbank Cooperation Mechanism).  Lisäksi lokakuussa päätettiin uuden investointipankin (Asian Infrastructure Investment Bank - AIIB) perustamisesta alkupääomanaan $100 miljardia.  Varsinkin CRA antaa BIRCS maille suoran pääsyn  valuuttakauppoihin jolloin dollarin asema maailman reservivaluuttana saattaa päättyä.

The Shanghai Cooperation Organization (SCO) on myös laajentunut käsittämään Intian, Pakistanin, Iranin ja Mongolian; lisäksi ehdokasjonossa ovat ainakin Armenia, Azerbaitsan, Bangladesh, Valko-Venäjä, Nepal ja Sri Lanka. Kaiken lisäksi SCOn johtotähti Kiina haluaa rakentaa uuden Aasian-Tyynenmeren turvallisuusjärjestelmän jonka ulkopuolelle poissuljetaan USA.

Myös Euraasian talousunioni (Eurasian economic Union - EEU) on laajentumassa. Armenia hijakkoin liittyi jäseneksi hyläten EU:n houkutukset, seuraavana on liittymässä Kirgistan ja halunsa liittyä ovat ilmaisseet mm Vietnam, Turkki ja Syyria.

Nähdäkseni maailmanjärjestys on nyt muotoutumassa uudelleen. Aiemman USA-Kiina suhteen tilalle on tulossa Kiinan Venäjän tuella johtama Euraasialainen valtablokki joka petrodollarin ohella haastaa muutkin läntiset talousinstituutiot, pohjaa valtansa jo alkaneeseen jätti-investoinneilla tuettuun talouskehitykseen ja turvaten sitä kehittyvällä sotilaallisella voimalla. Jää nähtäväksi mikä on EU:n rooli tässä valtapelissä ja miten dedollarisaatio vaikuttaa USAn talouselämään ja EU:n talouskriisiin mutta mielestäni joka tapauksessa USAn valta-asema häviää ja vähintäänkin lopputulemana on nykyistä tasapainoisempi USA-Euraasia vastakkainasetelma.

Edellä viitteenomaisesti kuvattuja teemoja käsittelen tarkemmin pääblogini kirjoituksessa ¥uan and Waterloo of Petro$ (Part 2/2) . Kun tämä aiempi osa artikkelista herätti kiinnostusta somessa ja kansainvälisillä foorumeilla olen sittemmin yhdistänyt molemmat osat ½ ja 2/2 ja koko pitkähkö novelli on luettavissa tästä linkistä .

¥uan and Waterloo of Petro$

Olen bloggari jonka kiinnostuksen kohteita ovat konfliktit ja tarinoiden toinen puoli, alueista huomioni saavat Balkan, MENA ja erityisesti Serbia sekä Israel. Pääblogini on Conflicts By Ari Rusila (http://arirusila.wordpress.com). Olen myös käynnistänyt Ariel -sivuston, joka taustoittaa Israelin politiikkaa, puolustusta ja yhteiskuntaa (pl uskonnolliset teemat) suomen kielellä.

Sivut

Kommentit (30)

L
Seuraa 
Viestejä7979

Ari Rusila

Kirjoitit:

Venäjän ja Kiinan kaksi jättimäistä kaasusopimusta – yhteisarvo yli 700 miljardia USD – ovat puolestaan vastaoffensiivin keihäänkärki osana laajempaa maailmanjärjestystä muuttavaa eri areenoilla käytävää taloussotaa.”

Tuo toinen sopimus, johon viittaat, on käsittääkseni vasta aiesopimus. Molempien sopimusten ehdot ovat myös erittäin edulliset Kiinalle. Kiinahan tuo jo valtavasti enemmän kaasua Turkmenistanista ja lisäksi sillä on jo merkittävä ja jatkuvasti kasvava satamakapasiteetti ottaa vastaan nesteytettyä kaasua, joten Kiina tietenkin tulee tuomaan kasvavasssa määrin kaasua muualta maailmalta, myös tietenkin liuskekaasua.

Kiinalla on kaikki neuvotteluvaltit käsissään. Venäjän on pakko saada kaasua myytyä jonnekin ja Kiina taas saa ihan riittävästi kaasua monesta muustakin paikasta, kuin Venäjältä. Kiinalaiset ovat aivan riittävän fiksuja osatakseen käyttää tilannetta hyväkseen.

Venäjällä ei siis ole pienintäkään mahdollisuutat saada aikaiseksi Kiinassa yhtä tuottavaa kaasubisnestä, mikä sillä oli Euroopassa. Euroopassahan Venäjän osuus kaasuun tuottajana varmastikin tulee pienemään valtavasti, vaikka Putin ottaisi lusikan kauniiseen käteen Ukrainan kohdalla. Ainakin Eurooppa pitää huolen, että muutakin kaasua on saatavilla (etenkin satamakapasitettiia kasvattamalla), mikä riittää pitämään Venäjän kaasun hinnan kohtuullisena.

 

Ja:

”Helmikuussa 2014 BRICS maiden huippukokouksessa Brasiliassa ryhmä suoraan haastoi läntisen taloudellisen hallinnan”

BRIS maista ei ole haastamaan yhtään ketään taloudellisesti, kuten maailman tapahtumia seuraavat ovat huomanneet. Ja C ajaa vain omaa etuaan.

 

Ja:

”The Shanghai Cooperation Organization (SCO) on myös laajentunut käsittämään Intian, Pakistanin, Iranin ja Mongolian; lisäksi ehdokasjonossa ovat ainakin Armenia, Azerbaitsan, Bangladesh, Valko-Venäjä, Nepal ja Sri Lanka. Kaiken lisäksi SCOn johtotähti Kiina haluaa rakentaa uuden Aasian-Tyynenmeren turvallisuusjärjestelmän jonka ulkopuolelle poissuljetaan USA.”

Tuohan on pelkkä keskustelukerho. Se ei sisällä mitään turvallisuuspoliittisia takuita, toisin kuin USA:n kahdenkeskiset sopimukset useammankin Aasian valtion kanssa.

Kai sinäkin nyt sentään sen ymmärrät, että organisaatio jonka jäseninä ovat Intia ja Pakistan ei yksinkertaisesti voi tehdä yhtään mitään puhumisen lisäksi.

 

Ja:

”Aiemman USA-Kiina suhteen tilalle on tulossa Kiinan Venäjän tuella johtama Euraasialainen valtablokki joka petrodollarin ohella haastaa muutkin läntiset talousinstituutiot, pohjaa valtansa jo alkaneeseen jätti-investoinneilla tuettuun talouskehitykseen ja turvaten sitä kehittyvällä sotilaallisella voimalla.”

USA:n keskuspankin liikkeelle laskemien velkakirjojen reaalikorko taitaa edelleen olla negatiivinen. USA:lle siis edelleen maksetaan siitä, että varoja saadaan pitää dollareina. Dollarin asema ei liity noihin sun öljy- ja kaasuhommiin. Taalaan vain luotetaan enemmän kuin muihin valuuttoihin.

Ne, jotka tekevät tuollaisa sijoituspäätöksiä, edelleen luottavat Taalaan, vaikka aina silloin tällöin joku kajahtanut salaliittoileva nettihörhö havaitseekin Taalan luottamuksen kadonneeksi.

Eikä valuuttojen arvoja sotilaallisella voimalla turvata. Tietenkin salaliittomaailmassa, mutta ei tässä todellisessa, missä Taala edelleen on maailman ylivoimaisesti tärkein reservivaluutta. Taalan asemahan ei johdu USA:n asevoimien mahdista, kuten te luulette.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä17526

BRICS-maiden valuutoista ei ole reservivaluutoiksi ainakaan lähivuosikymmeninä. Mikään sellainen valuutta jonka arvo riippuu autoritäärisen hallinnon oikuista ei koskaan kykene saavuttamaan kansainvälisen reservivaluutan asemaa. Euro olisi ollut ainoa mahdollinen kilpailija dollarille jollei se olisi ryvettynyt talouskriisissä pahasti.

Riippumatta siitä kuinka suuria Kiinan tai Venäjän ja/tai niiden yhteenliittymien talouksien volyymi on, niiden valuuttoihin ei turvasatamina luoteta ennen kun maissa on tapahtunut perusteellinen yhteiskunnallinen muutos ja ne ovat vakaita ja demokraattisia kansalaisyhteiskuntia. Tällainen kehitys tulee lyhyimmilläänkin viemään kymmeniä vuosia.

Lisäys: Ei ehkä kannattaisi käyttää Venäjän valtion propagandakanavia lähteenä mitä tulee Venäjän ja Kiinan kaasusopimuksiin. Venäjällä ei esimerkiksi ole Siperiassa infraa syöttää putikiin kaasua ilmoitettuja määriä eikä tällaisen infran rakentamista ole edes aloitettu (infra on muutakin kun putki). Vaikka Venäjän talous ei olisikaan vaikeuksissa tulee viemään vähintään 10 vuotta ennen kun yhtään kaasua virtaa Kiinaan. Jos virtaa koskaan, mitään Kiinaa sitovia sopimuksia ei ole solmittu, eikä Kiinakaan ole kovin kiinostunut energiayhteistyöstä sellaisen tahon kanssa joka on sumeilematta valmis käyttämään kaasutoimituksia poliittisen piristyksen välineenä, kuten Venäjä on tehnyt.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1787

L ja Pseudohippi sanoivatkin jo kaiken mitä tähän tarvitsee sanoa. Lisätään nyt aihetta sivuavaa:

linky

"..the Chinese could become the dominant ethnic group in the Russian Far East in 20 to 30 years. "

 

Tekeeköhän Kiina Venäjälle "ukrainat" tulevaisuudessa?

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

jussipussi
Seuraa 
Viestejä55566

Venäläisille tullan syytämään kaikenlaista propagandaa jotta voitaisiin suunnata huomio pois täysin surkeasta ja ymmärtämättömästä talouden hoidosta. Kuten kaikissa tällaisissa huuhaajutuissa , kansa tulee kärsimään hallinnon idiotismista. Tulemme näkemään sen tässä talvella jo.

Apple on nyt arvokkaampi kuin koko Venäjän osakemarkkinat

Applen markkina-arvio on noussut suuremmaksi kuin Venäjän kaikkien pörssiyhtiöiden arvo yhteenlaskettuna, kirjoittaa Bloomberg.

Apple on tällä hetkellä maailman arvokkain julkinen yhtiö. Sen osake on noussut tänä vuonna lähes 41 prosenttia. Yhtiön markkina-arvo oli eilen 662 miljardia dollaria.

Samaan aikaan Venäjän osakemarkkinoiden arvo on Ukraina-pakotteiden ja laskevan öljyn hinnan puristuksessa laskenut runsaat 30 prosenttia 531 miljardiin dollariin.

Erotuksella voisi ostaa Applen verkkokaupan hinnoin iPhone 6 plussan 64 gigatavun muistilla jokaiselle venäläiselle.

Bloombergin haastattelemat analyytikot uskovat, että Venäjän talous ajautuu 70 prosentin todennäköisyydellä taantumaan vuoden kuluessa.

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/apple+on+nyt+arvokkaampi+kuin+koko+venajan+osakemarkkinat/a1028670

Venäjän kansan pitäsi olla huomattavasti valppaampi ja heittää roskakoriin viipymättä omat hallinnot jotka alkavat hölmöileen kansan elämän laadun kustannuksella.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä55566

Parempi olisi ollut kun olisi jätetty kokonaan kuvasta pois.

Putin laitettiin virallisessa ryhmäkuvassa reunapaikalle.

Abbott seisoi eturivissä keskellä rinnallaan Japanin ja Kiinan johtajat. Seuraavaksi lähimpänä häntä olivat Saksan ja Yhdysvaltain päämiehet. Putin puolestaan oli laitettu seisomaan kauas oikeaan reunaan Etelä-Afrikan Jacob Zuman jälkeen. News.com.au-sivusto pohti, joutuiko Putin "sosiaaliseen Siperiaan".

Putinin paikkaa voitiin toki perustella sillä, että Venäjän talous ei kuulu maailman suurimpiin. G20-kokoukseen osallistuvat maailman 20 suurinta taloutta.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288770800043.html?pos=ok-trm-uutu

Ari Rusila
Seuraa 
Viestejä140

Venäjän kauppatase on ollut jatkuvasti ylijäämäinen ja valtion budjettikin suhteessa ylijäämäinen liki saman verran kuin Yhdysvaltain budjetti alijäämäinen.

Kiina on ohittamassa Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena tilanteessa jossa liittovaltion budjetti on 486 miljardia dollaria alijäämäinen (= 2.8 % USA:n BKT:sta ).

Yhdysvaltain dollari irrotettiin vuonna 1971 kultakannasta ja Saudi Arabia sitoutui asekauppoja ja turvatakuita vastaan sitomaan kaikki tulevat öljykaupat dollariin – kultadollari muuttui petrodollariksi ja vakautti asemansa maailman johtavana kaupankäynti- ja reservivaluuttana.

Huhtikuun lopulla 2014 Venäjä aloitti toimet dollarista eroon pääsemiseksi kaikessa vientikaupassaan. Isoimmat venäläisyritykset ryhtyivät yhä enemmän käymään kauppaa Kiinan valuutassa – yuan aka renminbi. Tämä merkitsee yuanin muuntumista merkittävämmäksi kauppavaluutaksi ja kehittymistä investointivaluutaksi ja lopulta (maailman) reservivaluutaksi. Kiina Yhdysvaltain suurimpana luotonantajana on vähentämässä sitoumuksiaan ja hankkimalla kultaa dollarin mahdollisen romahtamisen varalle. Kun Kiina vakauttaa yuanin dollarin sijaan kullalla ja siirtää kaupankäyntiänsä muille valuutoille kuin dollarille menettää USD paitsi nykyisen arvonsa myös asemansa maailman reservivaluuttana.

Kirjoituksessani mainitut BRICSin SCOn uudet rahoitusinstrumentit tukevat nähdäkseni dedollarisaatiota.  Dollarin romahtamiseen Kiina kuin myös Venäjä varautuvat lisäksi kasvattamalla kultavarantoaan.  Alla ostokullan päävirrat viime aikoina.  Venäjäkin on ostanut mutta se on myös itse merkittävä kullantuottaja.

Olen bloggari jonka kiinnostuksen kohteita ovat konfliktit ja tarinoiden toinen puoli, alueista huomioni saavat Balkan, MENA ja erityisesti Serbia sekä Israel. Pääblogini on Conflicts By Ari Rusila (http://arirusila.wordpress.com). Olen myös käynnistänyt Ariel -sivuston, joka taustoittaa Israelin politiikkaa, puolustusta ja yhteiskuntaa (pl uskonnolliset teemat) suomen kielellä.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä17526
Ari Rusila

Yhdysvaltain dollari irrotettiin vuonna 1971 kultakannasta ja Saudi Arabia sitoutui asekauppoja ja turvatakuita vastaan sitomaan kaikki tulevat öljykaupat dollariin – kultadollari muuttui petrodollariksi ja vakautti asemansa maailman johtavana kaupankäynti- ja reservivaluuttana.

Dollarista ei tullut reservivaluutta sen vuoksi että siitä tuli petrodollari vaan siitä tuli petrodollari sen vuoksi että se oli kansainvälinen reservivaluutta.

Dollarin asema on peruja jo ensimmäisen maailmansodan jälkeiseltä ajalta kun Britannia menetti maailmanmahtinsa.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä17526

tupla poistettu

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

jussipussi
Seuraa 
Viestejä55566
Ari Rusila

Kirjoituksessani mainitut BRICSin SCOn uudet rahoitusinstrumentit tukevat nähdäkseni dedollarisaatiota.  Dollarin romahtamiseen Kiina kuin myös Venäjä varautuvat lisäksi kasvattamalla kultavarantoaan.  

Natsi-Venäjä varautuu sotatoimiin kullan haalimisellaan.

Kansalaiset ostavat dollareita pää märkänä kun oma valuutta on romahtanut huonon talouden hoidon seurauksena.

OH
Seuraa 
Viestejä310
L

USA:n keskuspankin liikkeelle laskemien velkakirjojen reaalikorko taitaa edelleen olla negatiivinen. USA:lle siis edelleen maksetaan siitä, että varoja saadaan pitää dollareina. Dollarin asema ei liity noihin sun öljy- ja kaasuhommiin. Taalaan vain luotetaan enemmän kuin muihin valuuttoihin.

Ne, jotka tekevät tuollaisa sijoituspäätöksiä, edelleen luottavat Taalaan, vaikka aina silloin tällöin joku kajahtanut salaliittoileva nettihörhö havaitseekin Taalan luottamuksen kadonneeksi.

Eikä valuuttojen arvoja sotilaallisella voimalla turvata. Tietenkin salaliittomaailmassa, mutta ei tässä todellisessa, missä Taala edelleen on maailman ylivoimaisesti tärkein reservivaluutta. Taalan asemahan ei johdu USA:n asevoimien mahdista, kuten te luulette.

Kyseinen kajahtanut salaliittoileva nettihörhö on Vasemmistoliiton maailmanpoliittisten asioiden työryhmän jäsen. Tämä selittänee alkeelliset kömmähdykset perusasioissa, vääristyneen maailmankuvan, sekä "tietämättömyyden" taloudesta ja historiasta.

 

"Maailmanpoliittisten asioiden työryhmä

Työryhmä tuottaa Vasemmistoliiton puoluehallitukselle tietoa ja ideoita ajankohtaisista maailmanpoliittisista kysymyksistä ja siitä miten niihin ja tulevaisuuden politiikan asialistaan voisi aktiivisesti vaikuttaa. Ryhmä koordinoi ja työstää Vasemmistoliiton kansainvälistä toimintaa, mm. toimintaa Euroopan vasemmistopuolueessa ja osallistumista sisarpuolueiden kokouksiin.

Työryhmän lähtökohtana on demokraattisen politiikan globalisaatio: edistyksellisen vasemmistolaisen politiikan mahdollisuudet määräytyvät yhä useammin unionissa ja globaalihallinnan järjestelmissä ja siksi puolueen pitää olla pro-aktiivisesti mukana niitä koskevassa politikoinnissa.

Heikki Patomäki , puheenjohtaja
Tatu Ahponen
Mia Haglund
Arto Huovinen
Sara Korhonen
Nina Laine-Tuominen
Ari Rusila
Saila Ruuth
Anna Salmivaara
Henri Salonen
Minttu Sillanpää"

http://www.vasemmisto.fi/yhteystiedot/tyoryhmat/#Maailmanpoliittisten%20asioiden%20ty%C3%B6ryhm%C3%A4

pinklin1
Seuraa 
Viestejä3346
jussipussi
Ari Rusila

Kirjoituksessani mainitut BRICSin SCOn uudet rahoitusinstrumentit tukevat nähdäkseni dedollarisaatiota.  Dollarin romahtamiseen Kiina kuin myös Venäjä varautuvat lisäksi kasvattamalla kultavarantoaan.  

Natsi-Venäjä varautuu sotatoimiin kullan haalimisellaan.

Kansalaiset ostavat dollareita pää märkänä kun oma valuutta on romahtanut huonon talouden hoidon seurauksena.

 

 

Vaihda nyt J-pussi parfyymiä, hyh-hyh!

Ari Rusila
Seuraa 
Viestejä140

BRICS ei ole aivan vähäpätöinen taloiusmahti nykyiselläänkään:

Tässä eräs länsiarvio dollarin alasajosta:

The dollar's 70-year dominance is coming to an end
Within a decade, greenback's could be replaced as the world's reserve currency

By Liam Halligan

Olen bloggari jonka kiinnostuksen kohteita ovat konfliktit ja tarinoiden toinen puoli, alueista huomioni saavat Balkan, MENA ja erityisesti Serbia sekä Israel. Pääblogini on Conflicts By Ari Rusila (http://arirusila.wordpress.com). Olen myös käynnistänyt Ariel -sivuston, joka taustoittaa Israelin politiikkaa, puolustusta ja yhteiskuntaa (pl uskonnolliset teemat) suomen kielellä.

Ari Rusila
Seuraa 
Viestejä140

Mitenkähän tämä liittyy aiheeseen?  No ehkä sitä kautta, että käydään kirjoittajan kimppuun kun itse sisältöön ei löydy sanottavaa.

Olen bloggari jonka kiinnostuksen kohteita ovat konfliktit ja tarinoiden toinen puoli, alueista huomioni saavat Balkan, MENA ja erityisesti Serbia sekä Israel. Pääblogini on Conflicts By Ari Rusila (http://arirusila.wordpress.com). Olen myös käynnistänyt Ariel -sivuston, joka taustoittaa Israelin politiikkaa, puolustusta ja yhteiskuntaa (pl uskonnolliset teemat) suomen kielellä.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä55566
Ari Rusila

Mitenkähän tämä liittyy aiheeseen?  No ehkä sitä kautta, että käydään kirjoittajan kimppuun kun itse sisältöön ei löydy sanottavaa.

Noh pyydä että pinklin1 lopettaa, en kylläkään usko etta ottaa vaarin, muuta kuin tansseista.

Mutta Natsi-Venäjä on todellisuutta ja sitä tietoa pitää sinunkin aktiivisesti levittää.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7568
Ari Rusila

Mitenkähän tämä liittyy aiheeseen?  No ehkä sitä kautta, että käydään kirjoittajan kimppuun kun itse sisältöön ei löydy sanottavaa.

 

Joskus aina tullut Googlettaessa törmättyä siihen mitä tämä palsta oli 2007. Keskusteltiin mm. jättiläisistä ilmapiirin ollessa huomattavasti rennompi. Sitten hävisi rippeetkin toisten kunnioittamisesta ja alkoi propagandan aikakausi. Toki sama suunta kuin muussakin yhteiskunnassa.

 

Kaasusopimus on suuri sopimus. Putkea pitkin kaasun toimittaminen (mikäli sen oikein ymmärrän) on ylivoimaisesti kustannustehokkain ratkaisu. Että siitä vaan USA voi rakentaa Kiinaan liuskekaasua toimittavan putkensa merta pitkin. Sama Euroopan suhteen.

 

Suuressa Venäjä vihassaan piehtaroivat toki eivät ylläolevaakaan hahmota. Jossain vaiheessa vaan ihmisestä tulee täysi idiootti kun tämä sokeutuu aatteensa palolle täysin rinnoin.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä55566
HuuHaata

 

Joskus aina tullut Googlettaessa törmättyä siihen mitä tämä palsta oli 2007. Keskusteltiin mm. jättiläisistä ilmapiirin ollessa huomattavasti rennompi. Sitten hävisi rippeetkin toisten kunnioittamisesta ja alkoi propagandan aikakausi. 

Meidän pitäisi ota oppia Venäjästä ja uskonnoista. Niissä on rento meininki. Kuolema ja helvetit ei uhkaa. Lupsakkaa ja rehellistä eritoten. 

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Venäjän kulta ei ole tae mistään. Senkin kauppaa voidaan säädellä.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä13627

Ottamatta itse otsikon aiheeseen sen kummemmin tällä kertaa kantaa, niin on kuitenkin, ikävä kyllä, todettava, että keskustelu täällä palstalla on todellakin muuttunut alatyyliseksi, kuten HuuHaata tuossa yllä osaltaan totesi.

Ad hominemista on tullut arkikäytäntö, eikä natsikorttiakaan juuri säästellä.

Voi voi.

 

Ikävä "keskustella" sellaisten kanssa.

 

penni
Seuraa 
Viestejä5436
Brainwashed

Ottamatta itse otsikon aiheeseen sen kummemmin tällä kertaa kantaa, niin on kuitenkin, ikävä kyllä, todettava, että keskustelu täällä palstalla on todellakin muuttunut alatyyliseksi, kuten HuuHaata tuossa yllä osaltaan totesi.

Ad hominemista on tullut arkikäytäntö, eikä natsikorttiakaan juuri säästellä.

Voi voi.

 

Ikävä "keskustella" sellaisten kanssa.

 

Lue vaikka tuota joutessas. Venäjän media perustuu valeeseen ja teikäläiset innolla säestävät. Venäjän median päätehtävä on median myrkyttäminen. Roistoja mitä roistoja. 

http://yle.fi/uutiset/venajan_verkossa_vihan_hedelmia/7607588?ref=leiki-uu

Look out buddy, Noah’s coming, Jesus, man, what did you do?

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä13627
penni

 

Lue vaikka tuota joutessas. Venäjän media perustuu valeeseen ja teikäläiset innolla säestävät. Venäjän median päätehtävä on median myrkyttäminen. Roistoja mitä roistoja. 

http://yle.fi/uutiset/venajan_verkossa_vihan_hedelmia/7607588?ref=leiki-uu

 

No keitäs ne meikäläiset ovat, ja ketä olen säestänyt?

Omia vaatimattomia mielipiteitäni tänne välillä postailen - en kuulu mihinkään ns ryhmään, ainakaan tietoisesti.

Puoluekantani on sitoutumaton.

Meillä täällä omastakin takaa kosolti ns roskalehdistöä, jonka päätehtävänä pikemmin kehitellä myyviä otsikoita kuin ottaa rakentavasti kantaa asioihin.

 

 

 

 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat