Seuraa 
Viestejä391

Eurooppalaiset tutkijat ovat paljastaneet galaksien suuntautuvan yllättävällä tavalla.

Kvasaarien eli erittäin kirkkaiden galaksien pyörimisakselit näyttävät olevan yhdensuuntaisia toistensa ja maailmankaikkeuden rakenteiden kanssa. Havainnot tehtiin VLT–teleskoopilla.

”Ensimmäinen huomaamamme outo asia oli, että jotkut kvasaarien pyörimisakseleista olivat samansuuntaisia – huolimatta niiden välisestä miljardien valovuosien etäisyydestä”, kertoo Damien Hutsemékers Liègen yliopistosta Belgiasta.

Kvasaarien suihkut saavat alkunsa näiden galaksien keskustassa sijaitsevan mustan aukon lähistöltä, ja etenevät aukon pyörimisakselia pitkin miljoonien valovuosien päähän avaruuteen. Mustan aukon asennon, ja siten pyörimisakselin suunnan, on ajateltu olevan sattumanvarainen.

Nyt suunta näyttää kuitenkin olevan riippuvainen paikallisesta suuren mittakaavan rakenteesta.

Galaksiryhmät muodostavat pitkiä rihmoja. Jos kvasaari sijaitsee tällaisessa rihmassa, sen pyörimisakseli on rihman suuntainen. Todennäköisyys, että suuntautuneisuus esiintyy tuloksissa sattumalta, on vähemmän kuin yksi prosenttia.

”Yhdensuuntaisuudet saattavat tarkoittaa, että nykyisistä kosmologisista malleista puuttuu jotakin”, summaa tutkimusryhmän jäsen Dominique Sluse Liègen yliopistosta.

http://www.avaruus.fi/uutiset/tahdet-sumut-ja-galaksit/galaksien-asento-mukailee-maailmankaikkeuden-rakennetta.html

 

Sivut

Kommentit (22)

Eusa
Seuraa 
Viestejä18301

Vaikuttaisi liittyvän suoraan pimeän massan geometriaan. Gravitaation tyhjöenergiavirtauksessa on ylimäärää ainelinjoilla, jolloin kiertoratarakenteiden symmetrisinä pysyminen auttaa galakseja pysymään kasassa ja ulompien osien kiihtyvyyslisä on vakio, ei tempoileva, joten ratakin on vakaampi.

Mitä enemmän galaksi on kalleellaan suhteessa ainerihmalinjaan sitä runsaampia tulee galaksin sisäisten gravitaatiomuutosten olla, että niiden tuottama pimeän massan arvo voittaa rihman virtauksen tuottaman arvon.

Mallin ennuste on, että kosmologinen verkkorihmarakenne on dynaaminen, ei staattinen kuten on saatettu ajatella. Verkon rihmoissa aine virtaisi yhteisen taustan suhteen ja onpa mahdollista, että kiertää verkon tyhjien silmien ympäri. Tyhjissä verkon silmissä olisi antienerginen keskus, joka vaikuttaa rihmaan antigravitaation eli ei keskihakuvoimaa vaan "todellisen keskipakovoiman" . Mahdollista on että antiainerihmaverkko on myös olemassa ja sen rihmat kulkevat aineeverkon silmien läpi - verkot eivät pääse keskenään annihiloitumaan sillä tuossa mittakaavassa gravitaatio perustuen tyhjöenergiavirtaukseen muodostaisi toisiaan hylkivät tyhjöenergiakentät mekanismilla, jossa kummassakin rihmaverkossa massan käyttäessä tyhjöenergiaa vapautuu vastakkaista antityhjöenergiaa, joka virtaa toisen (antiaineisen) rihmaverkon käyttöön. Tämä spekulatiivinen malli selittäisi, ettei symmetriarikkoa ole ja kuinka tila virittyy sekä senkin kuinka rakenteiden dynamiikka vaikuttaa laajeneeko avaruus vai kutistuuko. Laajeneminen tai kutistuminen olisi oletusarvoisesti kiihtyvää. Koska kutistuvat rakenteet johtavat annihilaatioihin, jäljelle jää laajenevia rakenteita. Näin ei olisi kuitenkaan aina ollut. Onhan tällä logiikalla sellainenkin mahdollista, että verkkorihman osa alkaisi muodostaa uutta kuplaa ja kuplan sisään voisi potentiaalin voimistuessa kertyä Hawkingin mekanismilla antiainetta, antiainegalakseja jne... Eli ns. jatkuva luominen voisi ehkä olla myös vaihtoehto - lohdullista säikyille, jotka eivät pidä kylmenevän kosmoksen ajatuksesta. 

Nämä lauselmat perustuvat omiin itsenäisiin tutkimuksiin.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Eusa
Seuraa 
Viestejä18301
homer

"Nämä lauselmat perustuvat omiin itsenäisiin tutkimuksiin"

Niin varmasti, kukaan tuskin epäilee, että joku tieteisiin perehtynyt olisi vastaavaa keksinyt.

Kyllä muutkin tieteisiin perehtyneet melkoisia lelumalleja kehittelevät. Tarkoituksena on avata mielikuvituksellisia vaihtoehtoisia mekanistisia yhdistelmiä, jotka rakentuvat toistaiseksi poissulkemattomista ideoista.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

homer
Seuraa 
Viestejä391

Joo-o, ei tarvitse vastata, mutta olet luultavasti ainoa, joka tietää mitä on gravitaation tyhjöenergiavirtaus, kiertoratarakenteet tai "sitä runsaampia tulee galaksin sisäisten gravitaatiomuutosten olla, että niiden tuottama pimeän massan arvo.."

Arvata kun pitää, niin hölynpölyhöpötystä.

Trash
Seuraa 
Viestejä2215

Ehkäpä universumi pyörii, siksi galaksien ja kvasaarien pyörimissuunnilla olisi satunnaisesta poiketen tilastollinen yhteys. Jos universumi on syntynyt (pyörivästä) mustasta aukosta, pyöriminen (säilymislaki) viittaisi siihen että tämä musta-aukko-universumi ei ole ainoa.

käyttäjä-3779
Seuraa 
Viestejä1785

http://www.tiede.fi/keskustelu/4000074/ketju/kvanttilomittuminen_tiskivedessa

Ylläolevan ketjun ensimmäisessä puheenvuorossa olevassa linkissä esittelen Falaco-solitonin mahdollista yhteyttä galakseihin ja niiden pyörimissuuntiin.

Ainakin kun kahden galaksin pyörimissuunta on sama, niiden pyörimisakselitkin ovat samansuuntaiset.

Jos kosmoksen "aines", johon galaksit ovat muodostuneet, olisi jollain tavalla suuntautunut (kuten esim. vesi, jolla on pinta ym., galaksiparit Falaco-solitoneina voisivat selittää pyörimisakselien yhdensuuntaisuuden 

homer
Seuraa 
Viestejä391

Tietokonesimulaatio avaruuden rakenteesta. Pimeä aine muodostaa verkon, jonka solmukohdissa on galakseja, yhdyssäikeissä kaasua. Kuva: A. Klypin, J. Primack, S. Cantalupo

Galaksien liikkeistä päätellen niiden alueella on runsaasti pimeää ainetta, joka vaikuttaa painovoimallaan. Tietokonesimulaatioiden perusteella pimeä aine muodostaa lisäksi galaksien välille kuitumaisia linkkejä: kokonaisrakenne on kuin jättiläismäinen verkko. Galaksit ovat verkon solmukohdissa, ja yhdyssäikeisiin pimeän aineen painovoiman pitäisi koota kaasua. Säiealueen kaasua ei kuitenkaan ollut tähän mennessä käytännössä havaittu.

Nyt havaittiin. Meistä noin kymmenen miljardin valovuoden päässä sijaitsevan voimakkaasti säteilevän galaksin eli kvasaarin valo sattui osumaan juuri sopivaan suuntaan, niin että erään verkonsäikeen suuri kaasupilvi näkyi Havaijin Keck I -kaukoputkella. Tuloksen julkaisi Nature.

– Kvasaarin valo on kuin taskulampun valokiila, selittää löytäjiin kuuluva Sebastiano Cantalupo Kalifornian yliopistosta Santa Cruzista. – Meillä oli onnea, että taskulamppu sattui osoittamaan kaasupilveen ja saamaan sen hehkumaan.

Havaittu kaasupilvi kurottuu galaksienväliseen avaruuteen noin kahden miljoonan valovuoden pituisena. Se on lähes yhtä pitkä etäisyys kuin oman galaksimme Linnunradan ja sen naapurin Andromedan galaksin välimatka.

http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/kosminen_verkko_nahtiin_ensi_kertaa

Galaksit syntyvät säikeiden kaasusta ja pimeästä aineesta ehkä niin, että pimeästä aineesta kerääntyy "pallo" galaksia ympäröiväksi haloksi ja kaasut kerääntyvät mm. levyksi.

Kun säikeiden kaasu pyörii säikeiden ympäri, määrää se tietysti myös syntyvän galaksin pyörimisakselin suunnan.

käyttäjä-3779
Seuraa 
Viestejä1785

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/11/141120133428.htm

http://iopscience.iop.org/0004-637X/796/1/51/

Kosminen verkko saattaa olla jymyjuttu. Ja kuka tietää, kenties Eusan hypoteesit (joihin en ole ehtinyt tutustuakaan) voivat olla varteenotettavia. Esimerkiksi kosmista kenttäjärjestelmää tutkinut nobelisti Hannes Alfven ajatteli antimateriaa kyllä löytyvän avaruudesta tärkeässä roolissa..

Lentotaidoton
Seuraa 
Viestejä6407

Minusta näyttää hyvinkin luonnolliselta, että kvasarien pyörimisakselit olisivat suuntautuneet näiden suurten rihmamaisten rakenteiden mukaisesti. Suurten rakenteiden galaksiryhmien rihmamaisuudet tietenkin johtuvat ensikädessä pimeän aineen ominaisuuksista ja niiden mahdollistamista tavallisen aineen ”putoamisista” niiden synnyttämiin gravitaatiokuoppiin. Ja kuten kaikki tiedämme, nämä alkuperäiset ”kuopathan” syntyivät jo inflaationaikuisissa kvanttifluktuaatioissa.

Tämä on nimenomaan megasuurten rakenteiden tehdenssi. Se miksi ilmiötä ei ole ennen (ainakaan selvästi) huomattu, on se että yksittäisissä galaksiryhmissä ilmiötä on vaikea havaita tai sitä ei esiinny ollenkaan. On kyse nimenomaan tällaisiin giganttisiin rihmoihin kuuluvista galaksiryhmistä.

 

Ei tarvita Eusan antityhjö/tyhjöenergiavirtauksien antienergiakeskuksia ja antiainerihmaverkkoja.

JPI
Seuraa 
Viestejä29478

Katsokaapas tätä kuvaa. Ihan selvästi nuo pyorimisakselit ovat pääasiassa KOHTISUORASSA materiasiltoihin/rihmoihin nähden, eikä samamsuuntaisia niiden kanssa.

 

http://www.eso.org/public/news/eso1438/

Tuollainen impulssimomentin suuntautuminen tuntuu minusta kyllä aika luonnolliselta. Siitä, että nuo rakenteet ovat pysyviä (miljardeja vuosi) seuraa, että materian liikkeen niissä täytyy tapahtua pääasiassa rihmojen sunnassa. Jos liikettä olisi merkittävästi kohtisuorassakin sunnnassa, niin rihmat katoaisivat, eikö? Oletetaan nyt esimerkin vuoksi, että yksi rihma on x-akselin suuntainen. Tällöin massakeskittymään tulee materiaa pääasiassa vasemmalta (-x-akselin suunnasta) ja oikealta (+x-akselin suunnasta), mutta ei niinkään ylä- ja alapuolelta tai etu- ja takapuolelta (y- ja z- akselien suunnista). Jos siis impulssimomenttia massakeskittymään syntyy materian epähomogeenisuuden vuoksi (näin tapahtuu aina kun aine kasaantuu painovoiman vaikutuksesta kasaan, kertyvä materia ei koskaan tule täysin symmetrisesti eri suunnista) , niin tottakai se suuntautuu pääasiassa kohtisuoraan rihmaa = x-akselia vastaan.

3³+4³+5³=6³

Eusa
Seuraa 
Viestejä18301
JPI

Katsokaapas tätä kuvaa. Ihan selvästi nuo pyorimisakselit ovat pääasiassa KOHTISUORASSA materiasiltoihin/rihmoihin nähden, eikä samamsuuntaisia niiden kanssa.

Siltähän näyttää.

Kumminkohan tuo nyt oikein on? Kolmiulotteisuus tuo oman lisänsä tulkintaan. Noin olisi tosiaankin luonnollinen asento säilymislakien perusteella. Silloin kiihtyvyydet rihman suunnassa olisivat näennäisiä ja kuplien suunnista todellisia. Voisi se niinkin olla...

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Eusa
Seuraa 
Viestejä18301

Juu, niinpä tietenkin. JPI katsoi kuvaa, jossa näyttää olevan galaksien suurennoksia, mutta kyse on tosiaan haetuista pyörimisakseleista ja ne on viasualisoitu kuvaamaan kuinka tarkasti noudattavat rihmojen suuntaa.

Kyllä tämä on minusta vahva todiste avaruuden kaareutumiselle eli jokin tyhjöenergiavirtausmekanismi on vastuussa gravitaatiosta ja inertiasta.

Siinä Lentotaidoton on oikeassa, ettei ole välttämätöntä antimaterian esiintyä tuplaverkkona. olen halunnut tuoda ilmi tuplaverkkomahdollisuuden, koska jos havaintoja saadaan riittävän tarkasti, se voidaan jossain vaiheessa poissulkea tai todella havaita. Kosmisen nosteen sykkivä dualiteetti toimii ilman vuorottaisia paikallisia antiainevyöhykkeitä, silloin vain kupliin konsentroituu pelkästään antityhjöenergiaa ja kun mikään ei sitä syö pois se lisääntyy hieman nopeammin kuin mitä vastakkainen aineen massa kuluttaa tyhjöenergiaa ja kuplat laajenevat laajenemistaan...

Rihmaverkoista pitäisi saada havaintoja selvästi eri kosmisilta aikakausilta jotta voisi sanoa jotain niiden kehittymisestä.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

JPI
Seuraa 
Viestejä29478
homer
JPI

Katsokaapas tätä kuvaa. Ihan selvästi nuo pyorimisakselit ovat pääasiassa KOHTISUORASSA materiasiltoihin/rihmoihin nähden, eikä samamsuuntaisia niiden kanssa.

http://www.eso.org/public/news/eso1438/

Kuvan kun klikkaa isommaksi, huomaa, että pyörimisakselit on kuvattu rihmojen suuntaisilla viivoilla.

Kas vain, niinpäs onkin, heh

Uusi ad hoc selitys: Rihmoissa on pimeää materiaa ja näkyvä materia kiertää noita pimeän materian säikeitä. Tällöin sen impulssimomentti tottakai suuntautuu rihmojen suuntaan, kuinkas en tuota huomannut!! Kun siten massakeskittymiä syntyy, niin niihin putoava  materia kasvattaa tihentymän (galaksin) impulssimomenttia juuri rihman sunnassa. Tästä loistavasta hypoteesistani on seurauksena se, että ainakin säikeessä suht. lähekkäisten (siis ko. mittakaavassa suht. lähekkäisten) galaksien impulssimomenttien tulee olla paitsi rihman suunnassa, myöskin osoittaa samaan suuntaan, ei siis pitäisi olla 180 asteen luokkaa olevia eroja impuilssimomenttivektoreissa, mitenkähän lie?

 

3³+4³+5³=6³

Eusa
Seuraa 
Viestejä18301

Onko bongattu kilpailevia selitysmalleja ilmiolle?

Itse olen ollut hieman kiirerinen viime aikoina. Mistahan kannattaisi katsastella...?

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Eusa
Seuraa 
Viestejä18301

Hienoa, kun ottaa itsestaan selvyyden ja paatyy homerosofiseen selitysoppiin. Eipa tarvi selitella. :]

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat