Seuraa 
Viestejä1257

Tätä katsoessa tuli mieleeni että tuollainen mellakointi niin brutaalia kuin onkin pitää kyllä virkamiehet varpaillaan.

Ranskassahan ihmiset ovet Suomeen verrattuna hyvin herkästi parrikaadeilla eikä vain maajussit kuten tässä pätkässä vaan oli sitten kyse roskakuskeista, ahtaajista tai mistä vain ammattikunnasta niin kaduille lähdetään vaatimaan oikeuksia.

Se että Suomessa ei ole tuollaista menttaliteettia takaa tietysti rauhallisemman yhteiskunnan mutta toinen puoli on sitten se että kukaan ei ikinä ole mennyt "ottamaan virkamiestä raiveleista kiinni" vaan he ovat vuosikymmenestä toiseen saaneet tehdä melkeimpä mitä vain, ja pahin seuraus on ollut arvostelu lehdissä. Julkiset virathan ovat (anteeksi nyt vain) suojatyöpaikkoja, sitä ei menetä olemalla laiska, töykeä, ylimielinen tai epäpätevä, ainoastaa suoranainen lain rikkominen voi viran viedä, ja sitähän on helppo välttää kun tekee mahdollisimman vähän. Ja kun ei kansalaisiltakaan tule tälläistä välitöntä palautetta, niin homma johtaa väistämättä byrokratian paisumiseen.

 

http://www.liveleak.com/view?i=24c_1415350376

Kommentit (7)

unbiased
Seuraa 
Viestejä1863

Tarkoitit varmaankin niitä julkisia virkoja, jotka ovat palkintovirkoja poliittisesta toiminnasta. Ylempi johtajistohan sen määrää, miten alemmalla tasolla toimitaan. Ensimmäiseksi tulisi lopettaa poliittiset virkanimitykset, varsinkin ne joista on etukäteen sovittu.

Mikä puolue ottaisi tämän periaatteen vaaliteemakseen? Ei tietenkään yksikään.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Virkakuntaan on rakennettu vastuunhäivyttämistekniikka; kukaan kenen kanssa asioi ei vastaa päätöksistä, vaan se on joku muu salaiseksi jäävä taho virastossa tai ministeriössä ja joskus vaikka presitentin myllykirje josta ei saa kertoa. Se voi olla PMS raivoissaan elävän kansliapäällikön oikkukin. Pääperiaate on ettei vastuuta kanna kukaan.

Kiltteyteen tuo liittyy niin ettei kukaan ole koskaan vienyt saunan taa jotain virastorottaa ja lopettanut.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Goswell
Seuraa 
Viestejä14933

Laittakaapas numerot näkysälle paljonko noita "rikkaruohoja" suomessa oikein rehottaa. Täysin selvää on että tuo megalomaaninen pilkunnussinta byrokratia tuhoaa kaiken orastavan yrittämisen.

Minun mielestä noin.

Diam
Seuraa 
Viestejä3167

Tsaarin aikaan tavoiteltiin pommin varmaa byrokratiaa. Sehän on sitä samaa nuijasodasta lähtien. Koulutus valmistaa nuoria paremmin byrokratian kuin elinkeinoelämän pariin, jälkimmäisessä maan mhdollisuudet ovat pienuudesta ja syrjäisyydestä johtuen heikot. Tiede lehdessä oli jotain, että globaali kilpailu sopivasti karaisee yritystoimintaamme ja tuotekehitystämme. No sehän on nähty.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

kohe
Seuraa 
Viestejä1257
unbiased

Tarkoitit varmaankin niitä julkisia virkoja, jotka ovat palkintovirkoja poliittisesta toiminnasta. Ylempi johtajistohan sen määrää, miten alemmalla tasolla toimitaan. Ensimmäiseksi tulisi lopettaa poliittiset virkanimitykset, varsinkin ne joista on etukäteen sovittu.

Mikä puolue ottaisi tämän periaatteen vaaliteemakseen? Ei tietenkään yksikään.

 

Ylhäältähän se lähtee. Kuten sanotaan: "Paska valuu alaspäin".

 

Enkä tässä nyt tarkoita ollenkaan niitä virkamiehiä jotka oikeasti tekevät jotain hyödyllistä Esim opettajat ja terveydenhuollon ihmiset, vaan nimenomaan varsinaisia byrokraatteja. Vaikka noillakin aloilla tietysti esiintyy byrokratiaa.

Häxpi
Seuraa 
Viestejä1335

Katsokaa tämä videopätkä niin ymmärrätte mihin sitä megalomaanista virkamiesarmeijaa tarvitaan ja kuinka tärkeää heidän työnsä on: Erään kuusen suojelupäätös

Islamismi nojaa islamin arvovaltaisiin lähteisiin: Koraaniin, sunnaan, Muhammedin esimerkkiin ja sharia-lakiin. Islamismi on islamin hartainta harjoittamista.

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä390

Tai sitten syy byrokratiaan on pikemminkin suomalaisten lakiuskovaisuudessa ja halussa olla kaikessa tasa-arvoisia. Tällöin syy byrokratiaan johtaa pikemminkin ay-liikkeeseen ja sen massiivisiin vaatimuksiin: joko maksatte tai sitten itkette ja maksatte, no mikään talous ei kestä loppumattomia vaatimuksia. Suomessa ei millään tahdota hyväksyä sitä, että täysin vapaa markkinatalous, jossa byrokratian määrä on lähes 0, johtaa myös siihen että toiset ovat noin miljoonaa kertaa rikkaampia kuin toiset. Suomessa tätä ei hyväksytä, koska rettelöivä ay-liike panee hantiin ja seurauksena on massiivinen byrokrtia, kun jokaisen pyhät oikeudet tulee ottaa huomioon. Siis syy byrokratiaan ei olekaan kiltteydessä vaan ahneudessa. On liikaa tyyppejä, jotka eivät suostu myöntämään, että raha tuotetaan työllä, ei palkkavaatimuksissa.

Toisaalta, vähän naurattaa väitteet, että Suomi olisi jotenkin erityisen byrokraattinen maa. Kun Suomeen tulee maahanmuuttaja jostain afrikasta, niin hän hämmästelee ettei virkamiehelle tarvitsekaan maksaa lahjuksia ja että suunnilleen kaikki maassa toimii ja jopa päätökset tulevat suunnilleen ajallaan. Joten miksi jotkut väittävät, että Suomi on byrokraattinen maa? 

Kaapelijehu

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat