Seuraa 
Viestejä1950

Onko mitään keinoa tallentaa yhteystietoja Windows Phonessa pelkästään puhelimeen, siten että niitä ei lähetetä siitä mihinkään. En ainakaan löytänyt siihen mitän keinoa.. ja oletuksena, aivan ilman mitään kyselyitä, vanhasta puhelimestani tuodut yhteystiedot puhelin lähetti saman tien Microsoftin palvelimille.

Minusta tämä on kyllä melkoisen huolestuttavaa. Tämähän tarkoitaa sitä, että amerikkalaisilla Microsoftin palvelimilla (ja siten myös NSA:lla) on käytännössä linkitettynä jokaisen joskus Windows Phonea käyttäneiden yhteydet toisiinsa. Tai siis myös niihin, joiden tuttaviin kuulu MS puhelimen omistava henkilö.

Tämä tarkoitanee myös sitä, että NSA:lla on käytännössä varmasti myös esim. tarkka kartta suomen poliittisten henkilöiden keskinäisistä yhteyksistä.

En oikeastaan ymmärrä, kuinka esim. valtionhallinnossa voidaan yleensä hyväksyä tällaisten puhelimien käyttö?? Tämähän on varmasti selvä kansallinen tietoturvauhka. Jos Windows Phone puhelimet olisivat olleet käytössä toisen maailmansodan aikaan, olisi palvelinten haltijalla ollut melkoisen tehokas työkalu niiden henkilöiden yḱsilöimiseen, joiden eliminointi olisi ollut tärkeätä. Sama tilanne on tietenkin voimassa myös tulevissa konflikteissa (ja niitä varmasti tulee)

Toisaalta Facebook tekee kyllä käytänössä saman. Ehkä tässä on enää turha valittaa..

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat