Seuraa 
Viestejä1863

Suomessa on kautta aikojen tapahtunut väkivallan tekoja ja useimmissa on ollut mukana alkoholi. Joka on eräs aivojen välittäjäaineisiin vaikuttava kemikaali.

Sen jälkeen, kun otettiin käyttöön aivojen välittäjäaineisiin vaikuttavia lääkkeitä masennuksen hoitoon ja paniikkihäiriöihin, Suomessakin on tapahtunut käsittämättömiä väkivaltarikoksia. Useimmat rikokset ovat omaan henkeen kohdistuvia.

Viimeksi tragedia tapahtui Kuopiossa. En tiedä, saako poliisi tutkimuksiaan varten käyttöönsä rikoksen tekijän terveystietoja. Tuskin saa mistään? Kuitenkin näissä tapauksissa vasta alettu mielialaan vaikuttava lääkitys on mahdollinen syy rikokseen ja tekijä syyntakeeton lääkityksen vaikutusten tähden. Oikeus antaa väärän tuomion, kun syyllinen olisikin reseptin kirjoittaja, apteekki ja lääketehdas. Reseptin kirjoittaja siinä, ettei kerro mahdollisista vakavista vaikkakin harvinaisista sivuvaikutuksista.

Muistan tapauksen USA:ssa. Mies ai Seroxat nimistä mielialalääkettä. Aloitettuaa lääkityksen ennen normaalisti käyttäytynyt mies ampui perheensä. Oikeudessa asiaa käsitellessä paljastui, että lääketehdas oli salannut tutkimustuloksiaan, jotka viittasivat lääkkeen huonoihin sivuvaikutuksiin. Tämä paljastui, kun oikeus vaati kaikki tutkimustulokset nähtäväksi. Lääketehdas tuomittiin syylliseksi ja omaisille määrättiin miljoonakorvaukset.

USA:ssa on sivusto, joka kerää tietoja mielialalääkkeiden vakavista sivuvaikutuksista. Siellä on suomalasiakin nimiä.

http://www.ssristories.org/

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat