Seuraa 
Viestejä7563

http://yle.fi/uutiset/vapaavuori_ja_kokkila_talousahdingosta_suomalaisilla_motivaation_puute/7656435

 

"Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja ja elinkeinoministeri nimesivät motivaation puutteen yhdeksi syyksi Suomen talouden heikkoon tilaan.

– Ihmisillä ei oikein riitä motivaatiota yrittää tai tehdä työtä ja siihen meidän pitäisi löytää uusia lääkkeitä, sanoi EK:n Ilpo Kokkila Ylen A-studiossa."

 

"Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) totesi suomalaisilla olevan asenneongelma.

– Meillä ei ole enää sellaista samanlaista nälkää aidosti parantaa omaa ja seuraavan sukupolven asemaa, jota oli silloin kun tätä maata ja Eurooppaa rakennettiin. Tässä me poiketaan olennaisesti Aasiasta, joka tällä hetkellä kasvaa."

 

En ihmettele. Kyllä siinä työmotivaatio on nolla, kun ilman duuniakin saadaan kaikki valta kahmittua itselle ja muille jäsenkirjalaisille. Sen jälkeen vaan voi alkaa reteästi syyttämään toisia omista porsasteluista.

 

Suomen ja suomalaisten osalta on toki ikävä homma, että poliittisella eliitillä on tuollainen motivaation puute.

Kommentit (4)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5374

jaahas, taas tätä persuilua ikävästä "poliittisesta eliitistä" että kuinka paljon siistimpää läppää duunarit heittääkään. Minusta tuollainen populistinen retoriikka on halveksittavaa.

Mutta motivaatiopula johtuu lähinnä siitä, ettei kansantaloudessa liiku riittävästi tahaa riittävän nopeaan tahtiin, eli investointitahti on liian hidas. Yritysten pitää saada enemmän rahaa investointeihin ja lisäksi valtion pitää vetää suuria julkisia hankkeita infrastruktuurin parantamiseksi. Meillä on hieno moottoritie turusta helsinkiin, mutta se ei riitä, vaan me tarvitaan mös 35 minuutin luotijunayhteys.

Lisäksi Suomeen tarvitaan litium-kaivos, jonka tuotanto on suurempi kuin koko maailman litiumin tuotanto yhteensä tänä vuonna.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7563

Vapaavuori on varmaan ilmoittautunut vapaaehtoiseksi sinne litium-kaivokselle (vai suola vai mikä se nyt oli).

Itse en suosita ketään lähtemään kaivoksille paitsi tietysti jos sattuu haluamaan. "Motivaation"puute on äärimmäisen terve asia, jos orjuutusta yrittävänä on joku laiska poliittisen eliitin koplailija.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Olen ihan samaa mieltä että yhteiskunnassamme vallitsee motivaation puute. Mutta mistä se johtuu? Oma motivaation puutteeni johtuu siitä, että minusta tuntuu, että on ihan turha edes yrittää, koska koko Suomen byrokratia on niin suuri ja tehoton, että se jo yksistään syö kaikki rahat täysin haaskuun. Suomessa liian moni tekee reaalisesti tuottamatonta työtä tai reaalisesti hyvin epätehokasta työtä. Sellainen valtio ei voi menestyä jos sillä ei ole jotakin valttikorttia kuten arvokkaita luonnonvaroja. Katsokaapa vaikka ympärillenne jos joku teistä menee töihin tässä joku päivä. Tekeekö ne työkaverit töitä ja millä tehokkuudella? Hienoa jos tekee, itse kun katson töissä ympärilleni niin ehkä yksi tekee jotain järkevää, sitä kohti kaksi taas vain juttelee keskenään niitä näitä. Ja sen takia silläkään firmalla ei ole varaa maksaa enempää palkkaa koska 2/3 työtunneista on tuottamattomia. Ja tämä on aivan varmasti Suomen tavallista työkulttuuria, ei suomalaiset ole tehokkuudesta tunnettuja. Jos jostain niin ehkä osaamisesta, mutta se ei ehkä riitä nyt. Tuo sama tehottomuus yhdistettynä suureen monimutkaiseen byrokratiaan + vielä hallitukseen joka loiskuttaa huolimattomasti kaikki näennäisestikin kerätyt varat laitojen yli, ei voi odottaa menestystä. 

Siksi ei motivoi. Voisi itekin jättäytyä työttömäksi ja katsoa kun koko paska kaatuu. En tiedä kiinnostaako edes enää yhtään. Tuntuu ettei mihinkään voi oikeasti vaikuttaa, äänestäminen tuntuu yhtä mielekkäältä kuin tulipalon sammuttaminen puhaltamalla. Vaikka kaikki puhaltaisi, ei se auta mitään. Pitäisi ihme tapahtua. 

Kuvailin vain tuntemuksiani, tuolta minusta tuntuu, se mikä on totta on sitten ihan oma juttunsa se. Ja jos joku nyt onnistuukin selittämään minulle ettei asiat noin huonosti ole niin ehkä saan toivoni takaisin.

くそっ!

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5374
Ronron
Suomessa liian moni tekee reaalisesti tuottamatonta työtä tai reaalisesti hyvin epätehokasta työtä.

Ongelma ei ole vain siinä, että liian moni tekee kehnosti tuottavaa työtä, vaan vika on myös kuluttajissa, jotka ostavat kansantalouden kannaltava vahingollisia tai tuhlaavia tuotteita. Esimerkiksi useimmat kertakäyttötuotteet ovat tällaisia ja lisäksi lähes turhat tuotekategoriat kuten kosmetiikka. 

Sellainen yksinkertainen ajatus voisi olla toimiva, että meillä on olisi kosmetiikkavero, jonka tuotto käytettäisiin investointien rahoittamiseen. Tämä toisi konkretian paremmin esille, että kosmetiikan ostaminen ei lisää talouskasvua, mutta investoinnit teollisuuteen ja infrastruktuuriin ja energian tuotantoon lisäävät talouskasvua.

Erityisesti mihin meidän pitäisi investoida, olisi automaatio, jotta me voidaan tappaa mahdollisimman monta työpaikkaa tuotannon alalta. Koneiden työtä on helpompi skaalata ylöspäin kuin ihmisten tekemää työtä, joten se avaa paremmat mahdollisuudet talouskasvulle.

Eli aivan oikein, enää tänä päivänä työn tarkoitus ei ole tuottavuuden lisääminen vaan varallisuuden jakaminen yhteiskunnassa kuluttajille, jotta mahdollisimman monella kuluttajalla on varaa ostaa uusi bemari.

Työllistämiseen liittyvä byrokratia on tehokasta kilpailukyvyn kannalta juuri sen takia että se tekee kannattavaksi teettää vain sellaista työtä jonka marginaalituottavuus on hyvin korkea. Näin kehnosti tuottava työ katoaa markkinoilta ja koko kansakunnan elintaso nousee. Samoin "kankeat työmarkkinat" tarkoittavat käytännössä sitä, että yritysten on pakko ylläpitää korkeaa vakavaraisuuden astetta, jotta ne selviävät suhdannevaihteluiden ylitse. Suomessa kuitenkin kone on huonon taloudenpidon takia alkanut yskimään, toisin kuin Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.  

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat