Seuraa 
Viestejä13878

Visioi maailmanloppu ja aikajännen milloin se tulee.

Oma visoni on että jäätiköt sulaa. Merenpinta ei nouse juurikaan merissä mutta veden paine merenpohjaa vasten kasvaa ja se puristuu. Tämä vaikuttaa mannerlaattojen jännitystiloihin mikä käynnistää maanjäristyksiä ja tsunameja. Isommassa maanjäristyksessä vapautuu maapallon sisäisiä valtavia vesimassoja jotka pullppuavat maanpinnan päältä. 

Maailmanloppu ei ole mikään yksi äkillinen katastrofi vaan sarja varoittavia katatstrofeja ja ihmiskunta kerkeää valmistautua. Maanjäristykset, tsunamit, valtavat sateet ja tulvat valtaa pallon. Suurin syy kuitenkin maapallon sisäiset vapautuvat vesivarat. 

Maailmanloppu tappaa valtaosan ihmiskunnasta jollain aikavälillä vaikka "Nooan arkkeja" seilaa maailman merillä enemmän kuin koskaan. Eläinkunta ja maatalouskarja kärsii myös ja vain noin 10% maapallon väestöstä selviytyy. 

Sama tarina toistuu kerta toisensä jälkeen. Maailmanloppujen sykli ajoittuu kahden jääkauden huippuhetkien keskivälille.

Jos historiankirjoista on löytynyt muutama "Nooan arkki" niin käytännössä niitä on ollut tuhansia. Yksi tarina tai yhdet historialliset jäänteet todistaa vain sen että jotain on tapahtunut laajalla alueella joten myös "arkkeja" on ollut tuhansia.

Sivut

Kommentit (29)

Goswell
Seuraa 
Viestejä14815

Todennäköisin on tapaus jossa astronomi havaitsee uuden komeetan, hiukan laskelmia ja katos perhana tulee suoraan silmien väliin. Siinä sitä sitten innoissaan töllistellään lähestyvää maailmanloppua ja ollaan niin onnellisia kun se sattui juuri eläessäni, mahtava tuuri kerrassaan, tästä on lapsenlapsille kertomista, ai niin, eipä olekkaan.

Minun mielestä noin.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Klassinen ydinsota on varmaan todennäköisin. Kun katsoo minkälaista veijaria on päässyt ydinasemaita johtamaan, ei tässä nyt varmaan tarvitse esimerkkiä erikseen nimetä, niin ei ole mitenkään mahdotonta että hetkellinen vitutus kulminoituisi puolivahingossa napinpainallukseen. Onko noissa muuten jotain systeemejä hallita niitä ydinohjuksia vielä laukaisun jälkeen, voisi kuvitella että on, tyyliin että sen voisi vaikka ohjata jonnekin mereen tai itsetuho jossain sopivassa paikassa että tulisi mahd. vähän harmia. 

Meteoriitti tulee tietysti joskus mutta niin pitkän ajan kuluttua ettei taida olla ihmiskunnan kannalta väliä. 

Yksi ydinaseista mieleen tuleva skenaario on sellainenkin että kun aina maailmassa on porukkaa jotka haluaa tappaa kaikki, niin jos tällaista ajattelua harjoittava ryhmittymä onnistuisi saamaan käsiinsä työkalut asian toteuttamiseen niin sehän voisi olla. Ydinaseet ei välttämättä olisi se juttu koska niiden vaikutus perustuisi syntyvään ydinsotaan jota tuossa tapauksessa tuskin tulisi. Joku myrkkyjuttu ennemmin. Tai ihmiskunnan tappoon suunniteltu tartuntatauti. 

Teknologia kehittyy semihurjaa vauhtia, ja onkin paha sanoa mitä uusia mahdollisuuksia maailman tuhoamiseen on esim 100-200 vuoden kuluttua. Voidaanhan sitä keksiä jotain ihan uusia ennestään tuntemattomia ilmiöitä joita ei ole vielä osattu kuvitellakaan. Jotain fissiota ja fuusiota pahempia, tai sitten ei. Tekoäly ainakin on yksi aika todellinen, pikkuhiljaa ajankohtainen, ja pelottava aihe, jonka suhteen ihmiskunnan täytyy pohtia joitakin asioita vakavasti, ettei käy vahinkoja. Mutta siinäkään ei tarvita kuin yhden ihmisen ajattelemattomuus, naiivius, tai jopa vahingonhalu, sopivassa kohtaa, ja helvetti voi olla irti. Tilaisuuksia varmasti tulee. Itseoppivuus ja itsesuunnittelu on yksi Terminator-skenaarion oleellisia komponentteja, mutta siihen tarvitaan lisäksi myös edellytys ihmiskunnan tuhoamisen kokemiseksi tarpeelliseksi. Jos se ohjelmoidaan tekemään niin, se on sillä selvä, mutta voi se kai sen jotenkin "mutkan kautta" keksiä itsekin päämääräksi, jos sille ohjelmoidaan vaikka jokin muu päämäärä ja se tekee päätelmän että tuon saavuttamiseksi ihminen pitää poistaa tms. Jotain sellaista, hankalia asioita miettiä, mutta niitä pitää jonkun miettiä aika pian. 

Sanoisin että maailmanloppu käytännössä tulee tapahtumaan tuota kautta. Siitä tulee ironinen loppu koska siitä on tehty elokuvia etukäteen. Maapallosta tulee robottiyhteiskunnan asuttama teknopallo. Sitten kun joku alieni sen löytää, pitääköhän se sitä elämänmuotona? 

くそっ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Brainwashed
Seuraa 
Viestejä13312

En usko maailmanlopun - jos sillä tarkoitetaan tässä yhteydessä Maapalloa - tapahtuvan kuin vasta Aurinkomme aktiviteetin seurauksena, ts kun Aurinko käräyttää Maapallon.

Ihmiskunnan tuho taasen on spekuloitavissa tarjoten monenlaisia skenarioita.

Ihminen on niin hemmetin sitkeä elukka, että en usko sen sukupuuttoon kuolemiseen muuten kuin jonkin todella radikaalin ilmastonmuutoksen johdosta, tyyliin että esim koko Maapallo jäätyy pidemmäksi aikaa.

Sen sijaan pidä enemmän kuin todennäköisenä, ja peräti toivottavana, että tämä nykyinen ns länsimainen kultturi, joka perustuu pelkkään massatuottamiseen ja kulutukseen tulee kohtaamaan tiensä pään tämän vuosisadan aikana, lieventyen joksikin huomattavasti vähemmän kuluttavaan ja lähes 100 % raaka-aineita kierrättävään eko/talous-systeemiin, jossa on lähes kuilutonta yhteiseloa  mitä tulee ihmisoikeuksiin ja varallisuusaspekteihin, eli ei ole enää olemassa mitään ns eliittiä, taikka sen puoleen rutiköyhiä, jotka elävät paskassa.

 

Miksi maailmaloppu mielletään aina samaksi kuin ihmiskunnan loppu - eihän Maailma siihen kaadu, vaikka ihminen häviäisi Maapallolta yhdessä yössä - yksi osoitus lisää ihmisen yltiöegoistisesta luonteesta, jonka mukaan omistamme Maapallon.

 

 

 

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

Länsimainen maailma kohtaa loppunsa 10v sisällä ja kaatuu mahdottomuuteensa sisällissotien seurauksena. Amerikassa kulissit jo tärähtelevät.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1777

Joku iso asteroidi, tai lauma pienempiä, osuu palloon ja seurauksena ilmakehä vähitellen karkaa avaruuteen. 

Ydinsota ei riitä maailmanloppuun, ei edes hävittämään ihmisiä.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Vierailija
jussipussi
SamikoKu

Visioi maailmanloppu

Määrittele ensin maailmanloppu.

 

Sanotaan nyt vaikka niin että tämä olemassaoleva maailma lakkaa sellaisenaan kuin olemme sen tottuneet tuntemaan. Ihmiskunta ei välttämättä kokonaan tuhoudu, mutta joku riittävän suuri koko maapalloa katttava katatstrofi joka vie pohjan nykyiseltä yhteiskunnalta ilmestyy. Voit halutessasi ottaa lievempiä taikka rankempia skenarioita sen mukaan mitä pidät mahdollisena tai todennäköisenä jollain aikavälillä.

Vierailija
Jäärä

Se, että ihminen käsittää ihmiskunnan tuhoutumisen maailmanloppuna, kertoo jotain ihmisestä.

Mitä se kertoo?

Voit sitten sanoa aihetta ihmiskunnan lopuksi. Visioi sitten sitä.

Jos ihmistä ei ole niin ei ole kukaan maailmanlopuista sitten kirjoittelemassa ja kaikki on hyvin, mutta kuinka siihen päädyttiin.

Rahanpesijä
Seuraa 
Viestejä52

Melko utopinen ajatus että ihminen vain häviäisi.

Eikä välttämättä pallokaan mihinkään häviä, vaan telluksesta tulee elinkelvoton kaikenlaiselle elämälle, sitä on vaikee sanoa käykö kaikki hetkessä, vai 10 000 vuodessa vähitetellen.

HooFoo
Seuraa 
Viestejä813

Meret nousee, paikoin ilmasto kuivuu -> miljardi ilmastopakolaista -> sotia ja sekaannusta + tekoälyt, robotit ja geeniteknologia kehittyy -> suuri osa ihmiskuntaa tarpeetonta työn tekoon -> lisää sotia ja sekaannusta + joku porukka päättää että populaa on liikaa = sopiva sekoitus muokattuja taudinaiheuttajia joka manteerelle pahimmille väestökatastrofialueille: ebolaa, keuhkoruttoa, isorokkoa, lintuinfulenssaa, näitähän riittää ~ -90% populasopeutus

Tää on se todennäköisin minusta tällä hetkellä.

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

HooFoo
Seuraa 
Viestejä813
HooFoo

Meret nousee, paikoin ilmasto kuivuu -> miljardi ilmastopakolaista -> sotia ja sekaannusta + tekoälyt, robotit ja geeniteknologia kehittyy -> suuri osa ihmiskuntaa tarpeetonta työn tekoon -> lisää sotia ja sekaannusta + joku porukka päättää että populaa on liikaa = sopiva sekoitus muokattuja taudinaiheuttajia joka manteerelle pahimmille väestökatastrofialueille: ebolaa, keuhkoruttoa, isorokkoa, lintuinfulenssaa, näitähän riittää ~ -90% populasopeutus

Tää on se todennäköisin minusta tällä hetkellä.

Tohon kun lisää muutaman atomipommin ja EMP-pulssin, niin ilmasto on enempi sekasin ja elektroniikka paskana. Voipi tulla nälkä ja kylmä monelle siinä sopassa ja myllerrys on melkone....

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33568

Minä valitsen laakiobasalttipurkauksen. Ihmiskunnan lopuksi. Se tärvää ilmaston ja tekee ilman myrkylliseksi ja tappaa yli kymmenkiloiset maaeläimet.

Laajemmat maailmanloput ovat väkisinkin paljon hypoteettisempia. Nykytiedon mukaan näyttää siltä, että Aurinko ei tuhoa Maata planeettana pullistellessaan. Todennäköisesti Aurinkokunta hajoaa ja joskus aivan mielettömän kosmologisen ajan kuluttua Maa törmää johonkin jäähtyneeseen mustaan tähdenjäännökseen. Maailmankaikkeuskaan ei nykytiedon mukaan (laakea tai avoin geometria) varsinaisesti lopu koskaan.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18667

Luonnossa hyvin usein kannan räjähdysmäistä kasvua seuraa kannan romahtaminen. Niitä mekanismei mie veikkailen. Pääasiassa kai joku hullunhauska pandemia, tai sitten vaan ihan taistelu ruoasta ja elintilasta.

 

Toinen hyvä vaihtoehto liittyy siihen, että ihminen suuressa viisaudessaan keksii jotain, joka tuhoaa ihmiskunnan. Johan siitä on ollu jonkin sorttisia harjoitusluonteisia "kokeiluita": atomipommi, sademetsien tuhoaminen, antibioottiresistenssi ja superbakteerit, otsonikato (mm. freoni) yläilmakehässä ja lisääntyminen (typen oksidit/fossiiliset polttoaineet) alailmakehässä. Että kun tarpeeksi viisastutaan, niin kyllä me ihmiset itse itsemme hengiltä saadaan, ja samaan rahaan muutakin eläväistä.

 

Koska, se lienee pikkasen tuurista kii. Jos oikein paska tsäkä käy, niin kausi-influenssa muuttaa muotonsa ja ennuste 250 000 - 500 000/ vainajaa per vuosi heittää härän pyllyä ihan koska tahansa. Noin esmex.  

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Vierailija
SamikoKu

Sanotaan nyt vaikka niin että tämä olemassaoleva maailma lakkaa sellaisenaan kuin olemme sen tottuneet tuntemaan. Ihmiskunta ei välttämättä kokonaan tuhoudu, mutta joku riittävän suuri koko maapalloa katttava katatstrofi joka vie pohjan nykyiseltä yhteiskunnalta ilmestyy. Voit halutessasi ottaa lievempiä taikka rankempia skenarioita sen mukaan mitä pidät mahdollisena tai todennäköisenä jollain aikavälillä.

Täytyy nyt taas lainata itseään, kun tuon on takerruttu. Eli avainkohdat boldattuna.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33568
SamikoKu
Ihmiskunta ei välttämättä kokonaan tuhoudu, mutta joku riittävän suuri koko maapalloa katttava katatstrofi joka vie pohjan nykyiseltä yhteiskunnalta ilmestyy.

Tuo nyt ei kummoista ihmettä vaadi. Siirretään vielä 20 vuotta töitä Kiinaan, kunnes Euroopassa on 10 %:n rikas eliitti, 20-30 % ihmisistä kilpailee ihmisarvoisista töistä ja loput ovat tuomittuja orjatasoisiin paskaduuneihin tai juuri ja juuri elossa pitävään sosiaaliturvaan. Sitten joissain vaaleissa joku populistipuolue saa sellaisen äänimäärän, että pääsee päättämään asioista. Valtaeliitti panikoituu ja alkaa puolustaa asemaansa poikkeustiloilla ja väkivallalla. Nöyryytetty ja katkeroitunut kansa vastaa ja lyhyen sisällissodan jälkeen valtaan nousee populistidiktaattori. Diktaattori huomaa pian, että hänellä ei ole minkäänlaisia eväitä luoda kansan tyytyväisenä pitävää taloudellista tuotantoa. Sen sijaan hän ottaa jonkun kansanryhmänm silmätikuksi ja julistaa sodan samanlaisen kehityksen kokeneen naapurimaan diktaattorille. 80-vuotta sitten tapahtunut kehityskulku toistuu ja johtaa maailmansotaan, johon osallistuvat kaikki taloudellisesti merkittävät maat, mutta joka tuo ehkä hieman järkeä parin sukupoven päähän. Mutta tuon yhteiskuntien luonnolliseen evoluutioon kuuluvan prosessin nimittäminen maailmanlopuksi on vähän ylidramaattista.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

N. ajattelee liian mutkikkaasti. Katastrofi odottaa aina siellä mistä sitä vähiten odotetaan. Kataistrofia ei yleensä osata ennustaa etukäteen eikä siihen osata varautua. Se on sisäänrakennettuna siihen.

Jos jotain pitää veikata, veikkaan että pandemia. Ihminen on luonut taudinaiheuttajille täydellisen leviämistavan liikenneifralla ja koko Tellus on pandemian kourissa yhtä nopeasti kuin muinoin siltä kesti levitä yhdessä kaupungissa.

Mutta oli syy mikä tahansa se johtaa ketjureaktioon jossa katastrofit seuraavat toistaan. Suomi saattaa olla aika hyvässä asemassa karmean ilmastonsa ja vaikean saavutettavuuden vuoksi, jolloin henkiin jääneet populaatiot pystyvät kituuttamaan pitkään lanttuvainioidensa äärellä maakuopissa. Kannattaa kaivaa sitten se maakuoppa hiekkaiseen kumpareeseen, että pysyy jalat kuivina.

Kirjoittajan massu ei kestä lanttua.

- Ubi bene, ibi patria -

Lentotaidoton
Seuraa 
Viestejä6385

Maailmanloppu on sanana vähintäinkin ongelmallinen (ja heijastelee uskonnon käsitystä ”maailmasta”). Maailma ei ole ihminen, ei maapallo, ei Linnunrata eikä taivas ja helvetti vaan meidän tapauksessa horisonttimme sisässä oleva havainnoimamme universumi.

Tiellä ”maailmanloppuun” voi skenaroida useita ”tapauksia”.

1.       Maapallon elämä kärvähtää Auringon kehittyessä muutamassa miljardissa vuodessa (jollei ole jostain muusta syystä jo ”kärvähtänyt”).

2.       Maapallo voi jatkaa ”eloaan” kärvähtäneenä planeettana aina siihen saakka kunnes esim. Yhtenäisteorioiden ennustama protonien hajoaminen tapahtuu (ehkä 10^35 vuoden kuluttua)

3.       Jolleivät protonit kuitenkaan hajoa, niin laskelmien mukaan suurimmatkin mustat aukot ovat höyrystyneet noin 10^100 vuodessa.

4.       Pimeän energian aiheuttama kosmoksen laajeneminen kiihtyy kiihtymistään. Sen seurauksena vain yksittäiset alkeishiukkaset venyttävät ja venyttävät aallonpituuttaan.

5.       Kunnes esim tyypillisen hiukkasen aallonpituus ylittää senaikuisen horisontin. Potentiaalia tehdä yhtään mitään kosmoksessa ei ole. Kosmos kokee ”lämpökuoleman”.

6.       Jollei sittenkin jotain yllättävää hiukkasfysiikassa kuitenkin tapahdu.

 

7.       Kyllä tämä on paljon uskottvampi  ”maailmanlopun” skenaario kuin uskontojen maalailema.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat