Seuraa 
Viestejä656

Vertaisverkkopalvelu Pirate Bayn sivut ovat poissa käytöstä poliisin Tukholmassa sijaitsevaan datakeskukseen tekemän iskun vuoksi. Poliisin sanotaan vieneen useita palvelimia ja muuta laitteistoa tutkittavaksi.

Ruotsin Metro-lehti kirjoittaa Pirate Bayn lakanneen toimimasta kello kahdeltatoista.

Poliisi tiedotti operaatiosta. Syyttäjä Fredrik Ingland vahvisti Metrolle, että mukana on ollut useita poliisin yksikköjä ja rikostutkintaan erikoistunut ryhmä. Hän ei vahvistanut TorrentFreakin tietoja, joiden mukaan poliisi olisi tehnyt ainakin yhden pidätyksen operaation yhteydessä.

Iskussa pimeni samalla muitakin verkkosivuja, kuten Pirate Bayn foorumi Suprbay.org sekä Pastebay, Eztv, Zoink ja Torrage.

Pirate Bay on leikkinyt kissaa ja hiirtä palvelua ja sen johtoa jahdanneiden poliisien kanssa vuosia. Palvelun useat peilaussivustot ympäri maailmaa ovat yhtä toiminnassa. Palvelun perustajista kaikki ovat toistaiseksi vangittuna tai pidätettynä. Viimeisenä napattiin marraskuussa Aasiassa matkustanut Fredrik Neij.

Tälläiset rosvoamiseen suunnitellut sivut joutaakin kaatua.

http://www.mpc.fi/uutisia.

-tuntoaisti on tärkein aistimme-

Kommentit (15)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Noh, miten tulisi sitten suhtautua siihen että esim. Nelonen alkaa näyttämään jotain tiettyä tv-sarjaa, ja kauden tai pari näytettyään alkaa pihdata ja pantata jatkokausien näyttämistä? Näinhän on käynyt esim. Breaking Bad -sarjan kohdalla. Ei, en ole alkanut latailemaan sitä netistä, koska ajoittain koen varsin tympeäksi yrittää ymmärtää kuultua ilman tekstiapua. Enkä jaksa selvitellä miten tekstejä tungetaan kuvaan.

Mutta jotenkin siitä tulee sellainen tunne kuin ihmisiä uunotettaisiin kun jokin kanava alkaa näyttämään jotain sarjaa ja sitten ei näytäkään. Koukuttuu, mutta siinähän sitten killut koukussa jos et satu olemaan sellainen Kroisos että on varaa ostella ne kaudet lättyinä.

Suomalaisten tv-kanavien v-ttumaisien käytäntöjen takia saattaa porukoita päätyä näiden laittomuuksien piiriin. Sitä voisi miettiä nyt varsinkin kun on tämä helvetin mediavero, eli veroillehan pitäisi saada jotain vastinetta, elikä telkasta voisi näkyä sellaista mitä ihmiset oikeasti sieltä haluavatkin katsella.

Entä sitten materiaali joka on jo tosi vanhaa? Kun jostain sarjasta on moneen kertaan maksettu eri maiden televisioyhtiöiden tahoilta ja ihmisetkin sitä purkitettuna ostaneet, niin onko se sitten kammoittava rikos laittaa sitä jakeluun? Joku raja voisi ahneudellakin olla. Esmes vanhat Star Wars -leffat lienevät jo tuottaneet tekijöilleen niin pitkän pennin että ei varmaan itku pääse jos ei enää niillä tienaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Julius
Seuraa 
Viestejä281
Rousseau

Breaking Bad -sarjan kohdalla. Ei, en ole alkanut latailemaan sitä netistä, koska ajoittain koen varsin tympeäksi yrittää ymmärtää kuultua ilman tekstiapua. Enkä jaksa selvitellä miten tekstejä tungetaan kuvaan.

Kyllähän netistä löytyy BB:n tekstit kolmoskautta myöten. Ja tekstien liittäminen kuvaan on äärimmäisen helppoa. En tietenkään laittomuuksiin yllytä, mutta jos osaat imuttaa BB:n jaksoja, niin osaat kyllä liittää tekstityksetkin niihin. Turha nillittää.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Joo, monet muut palvelut toimii ja TPB.n sivut joku pistää pystyyn kun saa aikaiseksi. Tietokanta tiemmä ollut jaossa ja sijaitsee hajautetusti maailmassa. Tai näin oli edelliskerralla, oliko se 2006? Tekniikka on voinut muuttua tietysti. Edelliskerralla kehoitettiin harrastajia pitämään kaikki itsellä olevat lataukset/jaot hengissä kunnes TPB.n asia korjaantuu, mutta nykyään taitaa eri sivustot peilata ristiin toisiaan automaattisesti, eli on ihan sama.

 

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Esimerkki tekstityksiä tuottavasta instanssista.

http://www.opensubtitles.org/fi/ssearch/sublanguageid-fin/idmovie-38901

Tarvitsee zip-rar pakkauksen purkuun esim winrar ja asennuksessa integroi sen hiirivalikkoon

http://www.download.fi/tyopoyta/pakkausohjelmat/winrar_suomeksi.cfm

Videon imutat esim Torrent clientillä

http://www.download.fi/lataa.cfm/torrent

Asenna VLC soitin

http://www.download.fi/haku/tulokset.cfm?q=vlc

Asenna tekstityksen käsittely/ ajastus. Joku codec tms. tarvittiin tämän kanssa, että videon saa näkymään ajastuksessa (ffdshow?).

http://www.download.fi/audio_video/tekstitysohjelmat/subedit.cfm

----------------

Selkeintä on tehdä videolle oma kansio johon sijoittaa videotiedoston ja tekstitiedoston ja nimeää ne samalla nimellä. Silloin soitin tajuaa. Muuten joutuu esim raahaamaan tekstitiedoston soittimessa pyörivään videoon.

Toinen juttu mikä tulee eteen, on filemanagerin käyttö, sillä se on kaikkein nopein käyttöliittymä ja työkalu yleensäkin melkein kaikkeen ja etenkin tämän tyyppiseen näpräämiseen.

Mopo pc ei toista liian korkearesoluutioista videota. Eikä sitäkään, ellei näytönohjaimen ajurit ole ok. Pc on helppo liittää telkkariin välijohdolla. Suosin vga näyttöjohtoa + aktiivikajareita, mutta toimii hdmi-piuhalla myös. Kannattaa pruuvata kummalla omasta mielestä kuva paree. Videot x264.mpg ja XviD.avi + muutama muu toimivat tikulta, tms tölsyssä. Äänikoodekit joskus mättää. Kannattaa suosia jotain perus ääntä kuten mp3 videoissa.

 Nuori polvi katsoo kaiken nykyään striimistä, mutta en tunne sitä kotkotusta. Hämärä muistikuva on, että mm. uTorrentiin tuli takavuosina palikka jolla voi katsoa sisältöä tallentamatta jakojen bittivrroista suoraan. Näitä systeemejä voi olla satoja, joten en aio tästedes kommentoida kuin tuota kivikautista perinteistä jota esittelin alussa.

----------

Asian liittyy tietysti myös varmuuskopiointi mediavälineiltä ja aineistokonvertointi & muokkaus. Tiedostojen korjaus, editointi ja fixaus.

- Ubi bene, ibi patria -

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Jos olen oikein käsittänyt muutamista saamistani uutisposteista, operaattorit maailmalla suunnittelevat internetin nopeuksien hidastamista latailun vaikeuttamiseksi. (Jos eivät jo ole tehneet niin.)

https://openmedia.org/

Mahtaneeko tuolla sitten jossain jotain infoa noista hidastamispyrkimyksistä olla, sieltä päin sitä postia ainakin on tullut.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Rousseau

Jos olen oikein käsittänyt muutamista saamistani uutisposteista, operaattorit maailmalla suunnittelevat internetin nopeuksien hidastamista latailun vaikeuttamiseksi. (Jos eivät jo ole tehneet niin.)

https://openmedia.org/

Mahtaneeko tuolla sitten jossain jotain infoa noista hidastamispyrkimyksistä olla, sieltä päin sitä postia ainakin on tullut.

Saahan sitä yrittää. Tässä on tilanne, että jos joku pystyy ja alkaa hallita internetiä, se on sen loppu ja tilalle tulee jotain ihan muuta mihin on totuttu. Jos internetiä aletaan rajoittaa kunkin toimijan oman edun mukaisesti, sen tyhmäkin ymmärtää, mitä siitä seuraa. Ja "laittomat bitit" liikkuvat edelleen, sillä se joka tekee, on aina edellä sitä joka sääntelee. Tätä voisi verrata esim huumeiden vastaiseen sotaan E-Amerikassa. Taaloja on palanut tuhansia miljardeja, ihmisiä kuollut satojatuhansia ja huume- & rahavirrat vain kasvavat. Nyt onkin esitetty korkean tason päättäjien tahoilta, että pillit on aika pistää pussiin ja keksiä jotain muuta tekemistä. Sellainen harha, että kaikkea voi hallita on typerä ja vie harhaan, sekä maksaa veronmaksajille ja kuluttajille järkyttävästi.

Ehkä lähempi esimerkki voisi olla Suomen kieltolaki joka on muodostunut aika legendaariseksi

- Ubi bene, ibi patria -

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5585

Tekijäinoikeussuojalle pitäisi laittaa yläraja. Esimerkiksi elokuva ei voisi tuottaa kuin enintään 500 miljoonaa dollaria tuloa, jonka jälkeen elokuvan tekijäinoikeudet raukeaisivat. Samoin artisti ei saisi suojaa kuin tiettyyn ylärajaan saakka, jonka jälkeen tekijäinoikeudet raukeavat. (tämä on hankalampi määritellä, koska artistien lukumäärä vaihtelee paljon)

Spotify ja Netflix pitäisi sen sijaan kieltää laittomana rosvouksena, koska ne tahkoavat omistajilleen ja block-bustereille hirmuisia omaisuuksia keskisuurien artistien ja keskisarjan elokuvien kustannuksella. Tämä on vain härskiä vanhentuneen tekijäinoikeuslain hyväksikäyttöä, eli puhdasta rosvousta ja monopoliaseman väärinkäyttöä. Sen sijaan ne pitäisi korvata julkisella online-kirjastolla, josta saisi ilmaiseksi käyttöön priimalaatuisena kaiken digitaalisen viihteen mitä maailmassa on koskaan tuotettu. Sitten valtio maksaisi jokaisesta lainauksesta euron sen tekijälle. Toisen euron jos lainaaja oikeasti katsoo elokuvan tai lukee kirjan loppuun saakka laina-ajan puitteissa. Ja kolmannen euron mikäli lainaaja palauttaa teoksesta positiivisen arvion.

Lisäksi tietenkin valtion maksamille korvaussummille laitettaisiin kohtuullinen progressiivinen katto ja paikallista viihteen ja kulttuurin tuotantoa tuettaisiin.

Kirjastotoiminta toimi mainiosti ennen Internet-aikaa. Mutta nyt digitalisaation myötä siinä ei ole enää mitään järkeä, koska poliitikot eivät ymmärrä kuinka uusi teknologia on perustavasti muuttanut tekijäinoikeuden toimintaperusteita.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat